Katastrofalno iskustvo so AvtoBanda Plus, moram da go spodelam... Da pocneme so drskosta na prodavacot, ok, go napnuvaat mu krevaat pritisok i slicno, razbiram. Vo Noemvri kupiv kola od kaj nego, nema da kazam brend i marka posto ja prodadov od maka, pa ne sakam nikoj da ja prepoznae. Kao kolava 95000 top sostojba na motor i slicno, kolava prede na zvuk, vnatre sitni grebanici ali ok ne bea strasni. Kao imala elektronska servisna kniska i aj ja kupiv kolata. Vo ovlasten servis nikakva informacija za kolava, mi rekoa ne bila odrzuvana vo Holandija vo ovlasten servis, ne sakaa da ja proverat za kilometraza kao nemale takva moznost, iako mislam deka ne sakaa da se konfrontiraat so placovi sto prodavaat koli od "baba gi vozela". Po samo 1000 km mi otkaza turbinata, koga otidov na servis deckoto sto ja otvarase turbinata vika kolava ne e ispod 300000km. Aj plativ nakaj 300 eur, kvalitetna reparacija na turbina, promena na ulje, filtri itn, pa nesto me zacesa da go baram dilerot na kolata vo Holandija. Bidejki imam prijatel tamu sto raboti vo servis na drug brend, uspea nekako da se povrze so preprodavacot sto ja zemal kolata od firma i mi ja izvadi slednava informacija: Kolata ima 243000km pred da bide dadena za izvoz, nikogas ne bil smenet setot kumplung, od firma preporacano da se prodava zatoa sto site skapi servisi i se na povidok, problem so turbina naveden i trosenje na ulje. Se ottarasiv od kolata pred nekolku dena, no ako kupuvate od placov, otvorete 10 oci, kanta do kanta mu se kolive... ne mi dade da ja proveram na servis - kaj mu bil krajot ako na site dava, mnogu loso iskustvo sto sakam da go spodelam so vas....
Добро си прошол. Исто од кај него пред 2 месеци човек купил bmw 5ка g30, не го ни проверил, а не се ни разбирал.
Наводни 160к 2018 година. Кај другар на затемнување стакла ја однел 2 дена подоцна и ја приметил дека е калемена во задницата, имало видливи траги кај гепекот.
Ја проверил во сервис, 800к км, Авто банда му вика тужи ме
Есента проверував Октавија врс по број на шасија, другар сакаше да ја зима, наводни 90ина, испаднаа 305к.
Бегајте подалеку