Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 131207 пати)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2679
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #270 на: 26 Јануари 2022, 08:11:36 am »
Recisi i da nema kola pod 300k ili popravana. Cest na izuzetoci.

Mnogu e ednostavno. Najeftinoto auto na mobile.de odgovara so cena so kolite doneseni tuka. A kaj se transport davacki i normalno kjarot na prodavacot.
Ako sakas asalna kola samo sam da izberes i organiziras prevoz.

Donesenite koli od nadvor voglavnom se prodavaat na metro, im tovarat koli bez da biraat. Se desava edna do dve od 8te koli na sleper i da se dobri...
Ako biras togas cenata e povisoka. Ili pa gi biraat tie nad 500k za poniska cena da izleze nekoj kjar.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1775
« Одговори #271 на: 26 Јануари 2022, 08:29:30 am »
Recisi i da nema kola pod 300k ili popravana. Cest na izuzetoci.

Mnogu e ednostavno. Najeftinoto auto na mobile.de odgovara so cena so kolite doneseni tuka. A kaj se transport davacki i normalno kjarot na prodavacot.
Ako sakas asalna kola samo sam da izberes i organiziras prevoz.

Donesenite koli od nadvor voglavnom se prodavaat na metro, im tovarat koli bez da biraat. Se desava edna do dve od 8te koli na sleper i da se dobri...
Ako biras togas cenata e povisoka. Ili pa gi biraat tie nad 500k za poniska cena da izleze nekoj kjar.

Ова е точно, особено Бугарите вака носат. Точно е и дека има погодени коли, знам луѓе што земале од плац непроверени, ги утепаа од возење (100,150к + км) им свртеа со редовно одржување. Се се сведува на среќа, ама среќата да се погоди колата од плац во МК е мн мала.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5559
« Одговори #272 на: 26 Јануари 2022, 09:37:52 am »
Одбери си модел и во додатни опции штиклирај да покажува Damaged only, ќе го видиш 90% од увозот што се со стварно ниски километри и цените . Истото важи и за другите штиклирај од 300 до 450ккм, ќе ги видиш сите по 170000 шо се овде и по која цена се земани наспрема која се продаваат тука.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6751
  • Бенве сие бенве
« Одговори #273 на: 26 Јануари 2022, 10:18:31 am »
Ќе го цитирам нашиот ценет член и мој почитуван пријател @zlatkoa „Неможе и курот го крај и душата во рај“. Убавите коли се скапи секаде, тој што мисли дека за малку пари купил добра кола и го заебал трговецот нека пише по некој месец што се има сменето и колку пари дадено за неа. Исто што и некој друг спомна, нема колата да покаже за исто време кај некој што вози 25000 и 5000годишно.

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #274 на: 30 Март 2022, 14:45:48 pm »
најдобар плац е Carvertical  ;)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #275 на: 30 Март 2022, 15:05:47 pm »
Во Македонија и скапите коли се ужас по плацевите.

Отсутен Slipknot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 52
« Одговори #276 на: 06 Мај 2022, 23:58:56 pm »
На плацот имола гледав ауди а4 (иако бев скептик уште кога тргнав од дома).По 3 пати прашување ми даде да го пробам напред назад, одам напред враќам назад и му пропадна кумплугот до доле.Му викам нешто не е во ред тој влегува внатре го крева кумплугот со рака као скришно и влезе некако во брзина и ја паркира.Вика не си возел таква кола не си навикнат на менување.Сервисната книшка ја дава последен пат направен сервис 03.22 во Italy а вика увезена е пред неколку месеци ова ни се згрешило во пишување.Во потрага сум по кола од приватни ,до плацеви до гледање на различни марки...и заклучок дека многу тешко се наоѓа кола. :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #277 на: 07 Мај 2022, 01:58:09 am »
Како бе само кај нас им е дозволено да те заеби и да ти продај кола без кумплунг и да не одговара после за тоа ?!

Јас ко ја купив колата тука во Германија нешто бучеше, продавачот ми вика со другите гуми не бучеше...ја земам така и во меѓувреме одам на мајстор, ја гледа тој и вика се е здраво, сигурно е мењачот, оди во Алфа да ти потврдат и вика после тоа ќе го тужиш продавачот за измама, затоа што не ти кажал...среќа само до гумите беше  ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #278 на: 13 Јуни 2022, 09:08:30 am »
Еве и јас да пљукнам на темава. Олимпија моторс носат канти, а ги продаваат небаре се извадени од салон и седеле во гаража. Пред неколку години кога барав второ возилце и го купив Голфчето бев кај нив и се што видов беше излупано па приправено колку да се продаде. Имаше една Б класа шо ми ја испофалија као тоа е тоа, ја повозевме по едно неасфалтирано патче покрај сервисот, внатре тропкаше од сите страни. Викам шо е работава со колава, демек нешо разлабавено може било ќе виделе пошо браникот бил гребнат па го фарбале. Викам а само браникот е или и нешто друго. Па и сензорот за адаптив круз контрол (шо кошта 1000 евра) не работел. Ги глеам фаровите и двата со различни години. Им викам фаровите фабрички се, викаат да, да, само браникот шо бил удрен баш кај сензорот. :DDD
Крајната цената на Б класата, демек онаа за зимање, беше за најмалку 10% повисока од сите останати Б класи со исто или поново годиште и исто или повеќе опрема.

Генерално сите возила шо ги продаваа и имаа сервисна историја беа за правење на голем сервис. Ниедно не беше сервисирано,  а интервалот пред сервис или поминат, а сеуште несервисирано.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #279 на: 13 Јуни 2022, 13:19:08 pm »
Еве и јас да пљукнам на темава. Олимпија моторс носат канти, а ги продаваат небаре се извадени од салон и седеле во гаража. Пред неколку години кога барав второ возилце и го купив Голфчето бев кај нив и се што видов беше излупано па приправено колку да се продаде. Имаше една Б класа шо ми ја испофалија као тоа е тоа, ја повозевме по едно неасфалтирано патче покрај сервисот, внатре тропкаше од сите страни. Викам шо е работава со колава, демек нешо разлабавено може било ќе виделе пошо браникот бил гребнат па го фарбале. Викам а само браникот е или и нешто друго. Па и сензорот за адаптив круз контрол (шо кошта 1000 евра) не работел. Ги глеам фаровите и двата со различни години. Им викам фаровите фабрички се, викаат да, да, само браникот шо бил удрен баш кај сензорот. :DDD
Крајната цената на Б класата, демек онаа за зимање, беше за најмалку 10% повисока од сите останати Б класи со исто или поново годиште и исто или повеќе опрема.

Генерално сите возила шо ги продаваа и имаа сервисна историја беа за правење на голем сервис. Ниедно не беше сервисирано,  а интервалот пред сервис или поминат, а сеуште несервисирано.

Значи толку и од нивниот сервис... Секој гледа да те заебе во државава, половна кола само од авто салониве по запад со тие сертификати дека е проверена и исправна.

П.С. АвтоБанда гледам сабајлево какви коли увезуваат, и се продаваат, а што се не се слушна за нив.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
« Одговори #280 на: 13 Јуни 2022, 14:03:38 pm »
Ама еден сертификат ако мислиш на овој TÜV, скоро секоја кола го поминува тука, ако има здраво подвозје и е во нормална возна состојба, за другото мотор, менувач и слично не проверуваат...а ги има и тие што за 30€ плус ја поминуваат и со дефеци  :)

На пример другар мој купи кола со нов tüv и по нецела недела му остана кумплунгот долу, ајде 700€ за нов сет. А тие што даваат гаранција на половни возила, ти кажува дека гаранцијата не важи за потрошен материјал, а на колата се е потрошен материјал .

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #281 на: 13 Јуни 2022, 14:44:10 pm »
Ама еден сертификат ако мислиш на овој TÜV, скоро секоја кола го поминува тука, ако има здраво подвозје и е во нормална возна состојба, за другото мотор, менувач и слично не проверуваат...а ги има и тие што за 30€ плус ја поминуваат и со дефеци  :)

На пример другар мој купи кола со нов tüv и по нецела недела му остана кумплунгот долу, ајде 700€ за нов сет. А тие што даваат гаранција на половни возила, ти кажува дека гаранцијата не важи за потрошен материјал, а на колата се е потрошен материјал .

Не не,мислам на BMW certified  и слични, како и да се викаат. Ама тие па се доста скапи.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3850
« Одговори #282 на: 13 Јуни 2022, 15:49:30 pm »

Не не,мислам на BMW certified  и слични, како и да се викаат. Ама тие па се доста скапи.

Ова го бараш,
BMW Premium Selection
Audi Gebrauchtwagen Plus
Mercedes-Benz Certified Pre Owned

Веројатно и другите брендови имаат слични програми ама не ги знам. Јас ја земав преку второто. Ти даваат еден сертификат и чек листа со проверени работи на колата плус има сменети бришачи, глицерин, надополнет акумулатор и некој такви ситни детали. Како и да е најбитното е дека колата иде со 1 година Гаранција и дека фирмата ти гарантира дека немала сообраќајна незгода и километрите се во ред.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5048
  • The Spartan General
« Одговори #283 на: 13 Јуни 2022, 15:53:29 pm »
@Sase_91 Salemon takvite placevi i avto kukji prodavaat mn skapi polovni vozila. Odlicni vozila po pristapni ceni ima kaj Ahmed i Husein. Oni davaat i sertifikat ako ti treba.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3850
« Одговори #284 на: 13 Јуни 2022, 16:03:14 pm »
@Sase_91 Salemon takvite placevi i avto kukji prodavaat mn skapi polovni vozila. Odlicni vozila po pristapni ceni ima kaj Ahmed i Husein. Oni davaat i sertifikat ako ti treba.

Не се мешам во финансиите брату Луки, на кој како му одговара, ама да, обично се поскапи тие коли за некоја нијанса - која што сметам со тек на време се исплаќа повеќекратно.

Како и да е секогаш е најдобро да се купи кола од Хусеин и Ахмед, обично таму ги оставаат бабите со една пократка нога што неможат цела гас да ја притиснат или пак старите доктори што само за на пазар ја користеле колата :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA