Автор Тема: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК  (Прочитано 131220 пати)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1775
Одг: “Добри/Лоши“ плацеви низ МК
« Одговори #240 на: 08 Ноември 2021, 17:07:58 pm »
Прилеп мафија, дали имате добри или лоши зборови за Златески од Прилеп, ебаго?

Пред повеќе години другарче ми кажа дека некој носи здрави коли и не е преварант - исто така со презиме ми го кажа ама не се сеќавам дали е тој истиот.

Лупз, мупз најубаво нарачај си од запад да ти симнат некоја, а уште поубаво отиди земи си ти или за кој и да е. Се е вратено, нема поштени плацеви и препродавачи во МК. На запад коливе со точна КМ, сервисни, документации се, кај нас фрлаат и сервисни и се само за да те прелаже дека е со 170к место 340к км. Боље пиши 340к има и дај ми ја сервисната да видам како е одржувана, место вака.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #241 на: 08 Ноември 2021, 17:13:28 pm »

Пред повеќе години другарче ми кажа дека некој носи здрави коли и не е преварант - исто така со презиме ми го кажа ама не се сеќавам дали е тој истиот.
Алфа ќе купуваш?😁

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1792
« Одговори #242 на: 08 Ноември 2021, 17:26:12 pm »

Секакви коли носи. Обично тие што се подобри се продаваат одма кога ќе ги донеси, не стасуваат ни на оглас. Исто така прави и замена, па може да најдиш и регистрирани коли возени кај нас.

Јас имам гледано неколку пати кај него кола пред да купувам ама ништо не ме бендисало. Која кола конкретно те интересира?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #243 на: 08 Ноември 2021, 21:19:02 pm »
@Silvester Има едно интересно Fox-че. Фала ти на инфо!

@riki_staff Фиатка, златен! :) Фијат Кафенамечка :) Ова не е за мене.

@AngelSK Претпоставувам единствен валиден плац во Македонија останува Welt Кочани? Поскапо, ама посигурно? Сè на натака ми тера работава. Инаку како би заакал до Немачка и тоа како... :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17508
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #244 на: 09 Ноември 2021, 01:01:21 am »
Закажи термин за проверка во Авто Велиновски во Куманово, ја ќе те носам до таму да ја видиме и ако проџе, ќе возиме во конвој од итаљански шитбоксес до Скопје.

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=4082566

И пиво частам ;D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2352
« Одговори #245 на: 09 Ноември 2021, 07:58:33 am »
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Ivan_N

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #246 на: 25 Јануари 2022, 17:50:46 pm »
Katastrofalno iskustvo so AvtoBanda Plus, moram da go spodelam... Da pocneme so drskosta na prodavacot, ok, go napnuvaat mu krevaat pritisok i slicno, razbiram. Vo Noemvri kupiv kola od kaj nego, nema da kazam brend i marka posto ja prodadov od maka, pa ne sakam nikoj da ja prepoznae.  Kao kolava 95000 top sostojba na motor i slicno, kolava prede na zvuk, vnatre sitni grebanici ali ok ne bea strasni. Kao imala elektronska servisna kniska i aj ja kupiv kolata. Vo ovlasten servis nikakva informacija za kolava, mi rekoa ne bila odrzuvana vo Holandija vo ovlasten servis, ne sakaa da ja proverat za kilometraza kao nemale takva moznost, iako mislam deka ne sakaa da se konfrontiraat so placovi sto prodavaat koli od "baba gi vozela". Po samo 1000 km mi otkaza turbinata, koga otidov na servis deckoto sto ja otvarase turbinata vika kolava ne e ispod 300000km. Aj plativ nakaj 300 eur, kvalitetna reparacija na turbina, promena na ulje, filtri itn, pa nesto me zacesa da go baram dilerot na kolata vo Holandija. Bidejki imam prijatel tamu sto raboti vo servis na drug brend, uspea nekako da se povrze so preprodavacot sto ja zemal kolata od firma i mi ja izvadi slednava informacija: Kolata ima 243000km pred da bide dadena za izvoz, nikogas ne bil smenet setot kumplung, od firma preporacano da se prodava zatoa sto site skapi servisi i se na povidok, problem so turbina naveden i trosenje na ulje. Se ottarasiv od kolata pred nekolku dena, no ako kupuvate od placov, otvorete 10 oci, kanta do kanta mu se kolive... ne mi dade da ja proveram na servis - kaj mu bil krajot ako na site dava, mnogu loso iskustvo sto sakam da go spodelam so vas....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #247 на: 25 Јануари 2022, 17:56:34 pm »
Vip Cars велат дека имале добри коли, еве и тука ривју:
https://youtu.be/XgNpMbm17wQ

Стоката им била со 5 ѕвезди, за лајфстајл возила се примарно.

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1792
« Одговори #248 на: 25 Јануари 2022, 17:59:51 pm »
@Ivan_N пред да ја купиш колата ти дадоа да ја повозиш? Јас појдов (пред 5-6 години) да купувам кола од кај нив, не ми дадоа да ја пробам во никој случај и си заминав. Многу едноставно е :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #249 на: 25 Јануари 2022, 18:02:37 pm »
Katastrofalno iskustvo so AvtoBanda Plus, moram da go spodelam... Da pocneme so drskosta na prodavacot, ok, go napnuvaat mu krevaat pritisok i slicno, razbiram. Vo Noemvri kupiv kola od kaj nego, nema da kazam brend i marka posto ja prodadov od maka, pa ne sakam nikoj da ja prepoznae.  Kao kolava 95000 top sostojba na motor i slicno, kolava prede na zvuk, vnatre sitni grebanici ali ok ne bea strasni. Kao imala elektronska servisna kniska i aj ja kupiv kolata. Vo ovlasten servis nikakva informacija za kolava, mi rekoa ne bila odrzuvana vo Holandija vo ovlasten servis, ne sakaa da ja proverat za kilometraza kao nemale takva moznost, iako mislam deka ne sakaa da se konfrontiraat so placovi sto prodavaat koli od "baba gi vozela". Po samo 1000 km mi otkaza turbinata, koga otidov na servis deckoto sto ja otvarase turbinata vika kolava ne e ispod 300000km. Aj plativ nakaj 300 eur, kvalitetna reparacija na turbina, promena na ulje, filtri itn, pa nesto me zacesa da go baram dilerot na kolata vo Holandija. Bidejki imam prijatel tamu sto raboti vo servis na drug brend, uspea nekako da se povrze so preprodavacot sto ja zemal kolata od firma i mi ja izvadi slednava informacija: Kolata ima 243000km pred da bide dadena za izvoz, nikogas ne bil smenet setot kumplung, od firma preporacano da se prodava zatoa sto site skapi servisi i se na povidok, problem so turbina naveden i trosenje na ulje. Se ottarasiv od kolata pred nekolku dena, no ako kupuvate od placov, otvorete 10 oci, kanta do kanta mu se kolive... ne mi dade da ja proveram na servis - kaj mu bil krajot ako na site dava, mnogu loso iskustvo sto sakam da go spodelam so vas....
Која година беше колата? Дали ти стварно мислеше дека има теоретска шанса плацова кола толку стата да е со 95000км?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17508
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #250 на: 25 Јануари 2022, 18:02:53 pm »
Vip Cars велат дека имале добри коли, еве и тука ривју:
https://youtu.be/XgNpMbm17wQ

Стоката им била со 5 ѕвезди, за лајфстајл возила се примарно.

На кучено му е збоктисано...

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #251 на: 25 Јануари 2022, 18:16:46 pm »

Гледаш сега тој што ја купил од тебе на форумов се жали на проблемите ;D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2220
« Одговори #252 на: 25 Јануари 2022, 18:27:23 pm »
Па пиши ја колата, кој к*р ја криеш?

Отсутен AngelSK

• Редовен
« Одговори #253 на: 25 Јануари 2022, 18:48:57 pm »

Некој Артеон ;D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2220
« Одговори #254 на: 25 Јануари 2022, 18:57:50 pm »

Некој Артеон ;D

Таа слика е од Штип што е кај нив на ФБ, го знам тој Иван...