Автор Тема: Закон и начини за возење на бугарски табли  (Прочитано 73010 пати)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Закон и начини за возење на бугарски табли
« Одговори #135 на: 15 Март 2022, 17:31:50 pm »
Минатата недела бев со 9 месеци од последна вакцина, не направија проблем.

Иначе ако имате БГ таблици, има нов закон од пред некој ден, не знаеја ни на граница точно како што ама на кратко: ако немате одјавено МК адреса а имате двојно државјанство, нема да ве пуштат да влезете во МК со кола на БГ таблици. Тоа ни се деси нас.
Jas ke odam so mk vozilo za bugarija ama od 7 mart mi se pominati tie 9 meseci od vakcinata najverojatno ke treba da vadam psr test ili? Nekoj sto bil skoro da mi kaze?

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #136 на: 15 Март 2022, 17:33:11 pm »

Иначе ако имате БГ таблици, има нов закон од пред некој ден, не знаеја ни на граница точно како што ама на кратко: ако немате одјавено МК адреса а имате двојно државјанство, нема да ве пуштат да влезете во МК со кола на БГ таблици. Тоа ни се деси нас.
Jas ke odam so mk vozilo za bugarija ama od 7 mart mi se pominati tie 9 meseci od vakcinata najverojatno ke treba da vadam psr test ili? Nekoj sto bil skoro da mi kaze?

Антиген вадеш у Струмица 900 денара за 30 минути.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 139
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #137 на: 15 Март 2022, 19:27:50 pm »
Никаде неможе да се прочита законот, еве јсс сум засегнат, не ме пуштија да влезам со Словенски таблици купена кола пред две недели, им кажувам доаѓам у мк и си одам за 10 дена колата нели може да се вози 6 месеци? Ништо креваат раменици. Каде е тој закон да се прочита? А ги гледам низ Скопје деновиве на велико се вози со странски табли.Незнам што е поентава.Иначе од полиција ми кажаа луѓе дека акција ќе било 2 недели е сеа колку е точно незнам.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #138 на: 15 Март 2022, 19:35:00 pm »
Никаде неможе да се прочита законот, еве јсс сум засегнат, не ме пуштија да влезам со Словенски таблици купена кола пред две недели, им кажувам доаѓам у мк и си одам за 10 дена колата нели може да се вози 6 месеци?
Сега уште си пред граница?

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #139 на: 15 Март 2022, 20:40:30 pm »
Не, во петокот беше ова, таму ми е колата.Ме земаа од граница. Ќе си одам како и да е во сабота. Ваљда нема да сакам веќе и да дојдам.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #140 на: 15 Март 2022, 20:43:32 pm »

Антиген вадеш у Струмица 900 денара за 30 минути.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Brz antigen test mozam od kavadarci da si izvadam besplatno znaci moze i so takov ne mora PSR test?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #141 на: 15 Март 2022, 20:49:46 pm »
Не мора ПЦР,вади антиген и среЧан пут 😊

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #142 на: 15 Март 2022, 20:51:04 pm »
Читам и се чудам колку може да се забегани измислувачите на закони во Мк...
Тој закон за странски возила е одамна,тоа што не постапуваа по него е друг муабет.
Таков е законот секљде во Европа,само таму си постапуваат по него.
Знам дека има наши кои возат на Мк или Бг табли подолго време низ Германија на пример ама кога и да ги фатат ќе боли за цело време шо се праеле паметни.
Ама ова последново јас неможам да го разберам,значи сега јас да дојдам за Мк со Де возило треба да ја оставам колата на граница.Браво...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #143 на: 15 Март 2022, 21:05:15 pm »
Тоа е ептен глупост, и мислам дека е некоја привремен сакам-кажам-незнам-речам период, додека да се утаначи и разбере процедурата. Сега им рекле „не пуштајте“ и не пуштаат, а ни самите не знаат зошто и по кој основ.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #144 на: 15 Март 2022, 21:26:34 pm »
Абе разборам јас дека е таков моментот,ама не е ова дискотека па на вратарот ќе му речиш пуштај/не пуштај луѓе.
Некој се закренал 1000,2000км,среден со документи,легален за цел свет,доаѓаш на граница во Северната,ајде машко пешки.
Која бурлеска.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен simplyclever

• Јуниор
  • **
  • Skoda Simply Clever
« Одговори #145 на: 15 Март 2022, 23:17:31 pm »
Абе разборам јас дека е таков моментот,ама не е ова дискотека па на вратарот ќе му речиш пуштај/не пуштај луѓе.
Некој се закренал 1000,2000км,среден со документи,легален за цел свет,доаѓаш на граница во Северната,ајде машко пешки.
Која бурлеска.
Му викам ок ќе влезам со Словенски пасош, неможе и за тоа имало казна 😂😂😂

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #146 на: 16 Март 2022, 07:32:07 am »
Сакаат нешто да направат, не знаат како.
Имаат закон, не знаат да го применат.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #147 на: 16 Март 2022, 08:22:59 am »
Gospoda do vas so BG pasosh i registarski tablicki : Dali ste probale problemive sto gi imate ovde da gi obzalite i vo Sofija neli ste i nivni drzavjani pa tie nekako da vi pomognat ?

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #148 на: 16 Март 2022, 08:38:29 am »
Gospoda do vas so BG pasosh i registarski tablicki : Dali ste probale problemive sto gi imate ovde da gi obzalite i vo Sofija neli ste i nivni drzavjani pa tie nekako da vi pomognat ?

Нема врска што се таму државјани. Работава е како да одиш во Германија, ти го одземат возилото заради царински прекршок според законите на Германија и ти да се жалиш во МК зошто законот во Германија е таков. Они се државјани на Бугарија, ама резиденти во МК, и како резиденти во МК каде се пријавени дека престојуваат, има закони кои треба да ги почитуваат. Ако сакаат да ги немаат тие проблеми ваљда треба да се пријават во Бугарија како резиденти, таму да плаќаат данок, а во МК нема да имаат право на здравствено, пензиско и да работат бидејќи законски не се резиденти на МК, и не живеат во МК.

Јас вака ја разбирам ситуацијата, ако не е така нека ме исправи некој.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #149 на: 16 Март 2022, 10:04:58 am »
Закон и начини за возење на бугарски табли:
1. Живеј во Бугарија
2. Извади си МК таблици и регистрирај ја тука колата, доколку си резидент.

Многу ми е интересно како за све се жалиме, а прва прилика гледаме нешто да забошотиме, па патишата не чинеле, па немало огради, па не фрлиле сол... а бегаме од давачки за една кола. И немојте со муабетот ама политичарите, ама државава, ама за нигде сме, пошто нели имате опција во Бугарија да одите и да живеете.