Денес си дојде братучед ми од Германија со возило со германски таблички. Натаму отиде со возило со Мак таблици ама во Полиција му рекле дека неможе да го вози над Х месеци па реши да го прати тоа возило наваму и да си купи ново таму. Преселен е таму пред 85 дена и првпат идеше наваму со новото возило, всушност и првпат минеше граница со тоа возило. Со туристичка виза од 3 месеци беше таму. Сега си дојде за да среди за работна одкако најде работа.
Има само Македонски пасош, жена му со работна виза од 3 месеци е(Ги давам сите овие инфа за да нема никакви непознаници).
Го прашав баш за на граница дали имал некакви проблеми со колата и таблиците и ми рече дека поминал секаде апсолутно без никаков проблем. Никаков.
Инаку за возење со странски табли проблем секогаш е ако се направи сообраќајка и си крив на пример, тогаш на човекот што треба да си наплати штета му се комплицира животот од причина што некој друг сакал да заштеди некое евро.
Јас сум против тоа да има толку големи царински давачки, да се плаќаат глупи дополнителни давачки и слично, ептен несакав и јас да давам. Ама што да се прави, тука сме се погодиле да живееме и тоа е....