Да пуштат паушал по 30.000 денара царинење државата ќе се наполне пари од БГ возила,јас проверив на давачки за возила и ми излезе сума 100.000 ден вклучено и МК регистрација,како никојпат вработен у МК премногу ми е...
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Рики, зошто за се мора да даде државата?
100000ден ти е сега, пред некој период имаше акција која си ја игнорирал и таму северџанија даде попуст за царинење на коли кои што веќе беа влезени пред одреден датум. Претходно царините беа помали и немаше цо. Не си сакај да ја префрлиш, знам, боли два пати да дадеш пари, ама и тоа треба да се пресмета во моментот кога се одлучува да се купи возило. Да си ја донесеше од германија право у северна ќе си бидеше раат, ваќа дупло ќе ти излезе.
П.С ако ти е скапо или вработи се или продај ја, трето нема.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Сакав да го искористам попустот ама не ми дадоа.
Колата ми стоеше 2.5 месеци во гаража лани одам да ја правам колата на МК табли и ми викаат неможе,прашувам зошто па ми викаат мора да имаш валиден технички,осигурание и зелена карта од БГ,сеа јас за да искористам тој попуст од 50% а реално не беше 50% туку околу 30%,јас требаше да фукнам 350€ да го средам у БГ и одма истиот ден да го одјавам и 350€ да исчурат и пак ќе ми излезеше по старо,сеа да важеше тоа ќе ја средев на МК.
Да пуштат паушал по 30.000 денара царинење државата ќе се наполне пари од БГ возила,јас проверив на давачки за возила и ми излезе сума 100.000 ден вклучено и МК регистрација,како никојпат вработен у МК премногу ми е...
Рики и ти нема да добиеш разбирање на ова тло со твојата аргументација. Мој предлог е да си ја возиш до трт и да не му се секираш многу многу.
Ќе видеме до дека ќе ја тегавеме,ќе чекаме некој попуст 😊😁
Да, решението е да се регистрира возилото во МК. Така не прават проблем и не пишува царински прекршок.
Логика бе батка.
Државата даде и повеќе од доволно со законот за 50% давачки и повеќе од доволно се наполни пари. Што е до мене, граѓанин со престој во Македонија (без разлика дали има и странски документи), а странско возило, или на царина или на отпад. Под мач бато.
Ете братучед од Струмица не го пуштија на ИТ табли во МК
А видел некој како се прави технички во Бугарија?
Јас бев денес,кажи шо те интересира.
Минатата недела бев со 9 месеци од последна вакцина, не направија проблем.
Иначе ако имате БГ таблици, има нов закон од пред некој ден, не знаеја ни на граница точно како што ама на кратко: ако немате одјавено МК адреса а имате двојно државјанство, нема да ве пуштат да влезете во МК со кола на БГ таблици. Тоа ни се деси нас.
Каша попара е со таа одјава од МК адреса,на таа картичка пишува дека миниум од 3 месеци ја напушташ МК,кога ќе дојдеш на граница ќе ти кажат колата може да помине а ти НЕ! 😁