Автор Тема: CARclub Тест: Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm 150  (Прочитано 23866 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: CARclub Тест: Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm 150
« Одговори #75 на: 29 Јуни 2017, 13:27:08 pm »
Задниот дел кај Џулијата е јак, удара на купе, не е класичен седан.
Широчко убаво не се вовлекува нагло према браникот..

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #76 на: 29 Јуни 2017, 14:36:00 pm »
...и ГТ и 159 ми се поубави од Џулија...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #77 на: 29 Јуни 2017, 23:56:12 pm »
Џулија ко да ја дизајнирал некој кореец. Комерицијален, незабележителен, непривлечен дизајн.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #78 на: 30 Јуни 2017, 00:04:53 am »
Не осеќаш дека никој не те ферма више неколку страни уназад кога пробуваш вакви тролања? :D

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #79 на: 30 Јуни 2017, 00:47:14 am »
Пред некој ден ја видов на улица, чекав на семафор за пешаци на гологанов каде што се кршка кај млечен за накај кафе лии. Не бев многу далеку од неа но кога се наближуваше видов дека е алфа и со вклучени светла прво мислев дека е 147ФЛ бидејќи и ми се виде некако тесна. Кога сврте накај Лии тогаш видов дека е Џулија... Се разочарав што таков впечаток ми остави

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #80 на: 30 Јуни 2017, 07:45:38 am »
Не осеќаш дека никој не те ферма више неколку страни уназад кога пробуваш вакви тролања? :D

Дали виде, сите се сложни дека џулиата не е убава кола (не е ни грда де). Јас тоа го велам уште од нејзиниот старт. Тоа мора да одзема многу од страста и душата на колата?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #81 на: 30 Јуни 2017, 09:27:56 am »
3 страни со ред правиме муабет за дизајнот на Џулија...со глупави субјекттивни дофрлувања кои немаат врска со реалноста...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #82 на: 30 Јуни 2017, 10:01:48 am »
Точно, субјективно можете да ја браните колку сакате. Објективно во поглед на дизајнот е ружничка (или, недоволно убава) и мало разочарување.

Ама одлична кола.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #83 на: 30 Јуни 2017, 10:10:08 am »
Точно, субјективно можете да ја браните колку сакате. Објективно во поглед на дизајнот е ружничка (или, недоволно убава) и мало разочарување.

Ама одлична кола.

Ова зашо ти го кажуваш е објективно? „Објективно“ и „убавина“ во иста реченица не одат, зошто објективно треба да е мерливо со мерни единици.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #84 на: 30 Јуни 2017, 10:19:41 am »
Еден куп субјективни мислења....а сите исти.

The discussion grows when looking at the car. Personally I was expecting something else, something more Alfa Romeo. Maybe it’s because this is the supersport version and therefore it looks quite wild, but in my opinion the Giulia Quadrifolio lacks of the fancy touch most of Alfas have had during its history. Of course there will be the regular versions and for sure Alfa Romeo will offer the fancy trims with stylish interior and more conventional exterior, but based on its shapes, the Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio looks more like a Subaru WRX than an Alfa Romeo 159. My eyes still don’t understand the headlights, which I believe are quite similar to the ugly headlights of the BMW 1-Series. Additionally looking at the side view, I don’t like the end of the rear window because it lacks of personality and looks more like a Subaru. Some people could say that it replicates other shapes seen in previous Alfa Romeos, such as the 166 for example. The Giulietta or even the MiTo are more unique in this part.

https://fiatgroupworld.com/2015/07/08/what-i-think-about-the-giulia/

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #85 на: 30 Јуни 2017, 10:20:42 am »
Ова зашо ти го кажуваш е објективно? „Објективно“ и „убавина“ во иста реченица не одат, зошто објективно треба да е мерливо со мерни единици.

Објективно, на 95% од алфистите да им се понуди Suzuki S-Cross со значка од Алфа ќе го бранат до гроб дека е најубавата кола на светот.

Мислам дека сите можеме да се согласиме дека стварно е тешко да се стигне дизајнот на 159 и Брера. Мито и Џулиета беа првиот чекор наназад, а Џулија не е толку ружничка, колку што очекувањата беа преголеми.

Хауевер, мислам дека најголемиот проблем што јас субјективно го имам со Џулија се тркалата. Не видов stock тркала што изгледаат убаво. Од друга страна..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #86 на: 30 Јуни 2017, 10:36:53 am »
И бојата на бандажот си има улога. Гледам сега на првава страна црни бандажите - утепана колава. Овде на сликава светло сиво, алуминиум блеска за мерак.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #87 на: 30 Јуни 2017, 10:47:21 am »
My eyes still don’t understand the headlights, which I believe are quite similar to the ugly headlights of the BMW 1-Series. Additionally looking at the side view, I don’t like the end of the rear window because it lacks of personality and looks more like a Subaru.

https://fiatgroupworld.com/2015/07/08/what-i-think-about-the-giulia/

И кога ќе ги погледнеш сликите што ги ставил во постот, сфаќаш дека благе везе нема што збори. :(

Објективно, на 95% од алфистите да им се понуди Suzuki S-Cross со значка од Алфа ќе го бранат до гроб дека е најубавата кола на светот.

Није тачно, Стелвио за огромен дел на фановите не ја заслужува значката и „штитот“ напред, во поглед на дизајн.

Мислам дека сите можеме да се согласиме дека стварно е тешко да се стигне дизајнот на 159 и Брера. Мито и Џулиета беа првиот чекор наназад, а Џулија не е толку ружничка, колку што очекувањата беа преголеми.

Никој не го побива фактот дека не е толку складна како 159. Брерата има чудни пропорции гледана од профил, пробале long nose, short tail филозофија ама t од tail немаше колата, гепекот во балонче завршува. Кога ќе се тргнеш од профил и ќе гледаш други агли, има убави дизајнерски елементи.

Хауевер, мислам дека најголемиот проблем што јас субјективно го имам со Џулија се тркалата. Не видов stock тркала што изгледаат убаво. Од друга страна..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Се согласувам до некаде со тркалата, цивилните верзии се скрпени, не е посветено внимание. Тие од Quadrifoglio (поубавите) стојат фино и на такси верзијата на колава.

Како и да е, убавината е субјективна. Стварно убава кола немало одамна, според мене, во целата авто индустрија. Исто според мене, оваа е една од поубавите, ако додека ја гледам со прст покријам некое стварче што не можам да го поднесам. :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #88 на: 30 Јуни 2017, 10:59:40 am »
Алфа има многу фанови, малку купувачи. Можеби треба да работат да имаат повеќе купувачи, а помалку фанови.  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #89 на: 30 Јуни 2017, 11:02:27 am »
Одлично доловено. :)