Citam i se pronaogjam vo moabetive
1- radio sekogas na parna brojka 10-12
2- sreden retrovizor sekogas namesten da ja fakja sredinata na zadnata sofersajbna i toa samo so krevanje pogled.
3- cim nesto mi tropka pozadi obavezno crkam po zenami sto ostavila po vrati po pregradi.
4- sekogas se raspravam so nejze zosto koga sedi pozadi mi gi gazi plastikite koga vlaga u kola.
5- nekoj koga kje mi ja zatvori suvozackata vrata i od pritisok se otvara mojata vozacka... E togas mislam kosa mi obeluva od nervoza.
6- koga vozam nejkam nekoj da mi popuva namali, koci, brzo vozis, ne taka vaka trebalo.
7- nejkam po pregradi da mi se motka nisto od tropalki, fiskalni, mastiki sekogas sakam pregradite od vratite da se prazni.
8- sekogas ama sekogas gledam vozacko i suvozacko sediste da se podednakvo namesteni. Isto odaleceni i isti nagib na grbot da bidat u linija pa suvozacot neka si go mesti teloto prema sedisteto... Srekja nevestava ne se zali.
9- sekogas vlagam palam kola pustam radio otvaram prozor 5sm pa tek togas trgam.
10- mobilen mrzam vo kola nikogas ne zboram dodeka vozam i ako e epten hitno zastanuvam. Sopatnikot ako mi zbori gledam da go skrati moabetot mi odzema vnimanie.
Dosta e