Автор Тема: Чудни возачки навики  (Прочитано 37188 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
Одг: Чудни возачки навики
« Одговори #45 на: 20 Јуни 2017, 17:21:35 pm »
Уште кога полагав инструкторот ме научи секогаш да палам со притиснат кумплуг. Иако јас сакам кога сум паркиран да ми е во лер колата, навиката за куплуг уште ми стои.

2: НЕ слушам музика во кола. Можеби, понекогаш кога ми е досадно, или ако друг инсистира. Ама тоа ептеен ретко. Ја ценам тишината и сакам да ми е тивко. Само моторот да го слушам

3: Ме нервира нечиста кола, а посебно внатре. Ја перам колку можам често. Макар само внатре да ја пребришам пред тргнување некаде.

4: Секогаш морам да имам течност за ветробранско стакло. Мразам кога ми е при крај казанчето, обавезно дополнувам, често го користам. :)

5: Обожавам празен (или широк) паркинг, кога паркирам гледам секогаш да има доволно место од двете страни, мерка ми е да може вратите да се отвараат на цело. (нормално, неможе секогаш уствари многу ретко се случува :D)

« Последно менување: 20 Јуни 2017, 18:39:11 pm brm brm »

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #46 на: 20 Јуни 2017, 17:24:49 pm »
Со оглед на тоа дека и двете коли што ги возам ги делам со некој друг најчудната навика ми е што во живот не сум подесил седиште или волан. Како ќе ја начекам така возам. Многу ретко ретровизори ако ептен не ми се погодени. Полесно ми е да се адаптирам отколку да се заебавам со подесување.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #47 на: 20 Јуни 2017, 17:28:49 pm »
Ако некој ме престигнува од десно знам да го сецнам, чудна навика, одма делува воспитно.
Немам навика да проверам уље и притисок во гуми
Навика коа сум со камион секогаш тргам напред, макар имало и 20цм, за да тргне денот на убаво, а не наназад

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #48 на: 20 Јуни 2017, 17:40:20 pm »
1.Седиштето и ретровизорите ми се наместени идеално,ако некој ги изместо му кршам рака.
2.Пепељарата не смее да се затвори,пошо потешко се отвора.
3.Левото стакло обавезно мора да е отворено 2-3 цм,да се слуша надвор ко ке слушам Шабан.
ова за во кола
1.Исто како и за кола
2.Се мора да биди педантно и нема влегување со чевли во кабина
3.Одкако ке завршам мавам најмалку 3 а најмногу 7 пива да ме фати сон..
Ова за камион низ Европа. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #49 на: 20 Јуни 2017, 17:45:48 pm »
Кога претицам прво се лепам скоро до браник па сецкам у лево. Ваљда од многу гледање формула и слични спортови ко дете. Никако да ми се искорени тоа ...
Другото се зависи како сум расположен, у главном кога сум кул пропуштам пешаци, коли од споредни улички, автобуси од станица ( доколку имаат дадено жмигавец ). Увек блиндирам за полиција, доколку некој ми се лепи и доколку компјутерскиот систем процени дека може да го оставам тачка тоа и го правам. Агресивен сум кон мотори кој се бутаат измеѓу коли и точаци кој возат у спротивна насока ...

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #50 на: 20 Јуни 2017, 18:07:14 pm »
Добри навики кои добив од возење по покултурни земји: Давам жмигавец секогаш кога излегувам од кружен тек, давам жмигавец секогаш кога се престројувам на автопат не само према лево туку и према десно, секогаш возам на автопат на најдесна слободна лента, лева лента ја користам само за претекнување, при престројување ако некој ме пропушти или ми остави простор да поминам обавезно отпоздравувам со четири жмигавци, не аблендирам на автопат ако некој е поспор од мене, не претекнувам никогаш од десна страна, не се влечкам на семафори, на допунско зелено секогаш пратам дали има некој пешак да помине да го пропуштам, ако некој излегува со кола во рикверц секогаш застанувам да го пропуштам, сигнализирам за полиција на пат (УА полиција) итн.
Зини да ти кажу.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #51 на: 20 Јуни 2017, 18:25:45 pm »
Кога претицам прво се лепам скоро до браник па сецкам у лево. Ваљда од многу гледање формула и слични спортови ко дете. Никако да ми се искорени тоа ...
Другото се зависи како сум расположен, у главном кога сум кул пропуштам пешаци, коли од споредни улички, автобуси од станица ( доколку имаат дадено жмигавец ). Увек блиндирам за полиција, доколку некој ми се лепи и доколку компјутерскиот систем процени дека може да го оставам тачка тоа и го правам. Агресивен сум кон мотори кој се бутаат измеѓу коли и точаци кој возат у спротивна насока ...
Да, да, да, да, да...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #52 на: 20 Јуни 2017, 20:21:39 pm »
Тоа лепењето стана модерно во Скопје у последно време..

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #53 на: 20 Јуни 2017, 20:30:56 pm »
Додека не ти закочи некој па да се направиш постер. Ем курч ем крив на крај. :)

Не за тебе, онака општо. Особено оние со Пасат и Ауди како се лепат.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #54 на: 20 Јуни 2017, 20:48:48 pm »
Нонстоп отворен ми е кровот (освен кога врни)
Кога паркирам незнам зошто али го ставам во лер и кревам рачна..
Кога претекнувам обично гледам да фатам залет од подалеку, него ли да се лепам па да стегам колата.
Нешто што мразам најмногу е да ми се лепи некој зад мене (макар и на 10 метри).. Или го пуштам да ме претекни или бегам понапред..
Исто кога претекнувам предходно блиндирам 2 пати
На излагање нонтоп го пуштам тоа следи ме до дома опцијата (чисто ради филм :D )
Магленките 24/7 пуштени.. Нормално само низ Кичево :D
На паралелно паркирање скоро секогаш гледам да има 2/3 места слободни па да се паркирам како човек.. А не да маневрирам 10 пати..

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #55 на: 20 Јуни 2017, 22:04:46 pm »
Ако маневрираш повеќе од двапати на парарелно со доволно место да ти ја збере колата значи незнаеш да паркираш.

Јагне си давал.  :D

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #56 на: 20 Јуни 2017, 22:17:17 pm »
Хм чекај да видам јас :)
бидејќи 90% јас си ја возам колата немам проблеми со ретровизори и седиште, ама ретровизорите мора да бидат таманка :)
на старото радио си имав некои бројки обавезно, сега имам друго малку е мутав тонот и врткам додека ми е доволно :)
палење/гасење обавезно со кумплунг, и како механичар секогаш така
мразам ако некоја сијалица не ми работи експресно средувам :)
на еден паркинг во градот ако се паркирам лево одам напред, а ако се паркирам десно секогаш рикверц јбг :)
интересно ми е да се пикам на тесни места да се паркирам (паралелно) а голема кола, малку се нервирам кога влезам со предницата прво, а немам место за да не ме чекаат позади,
мора да се завртам накај колата кога се паркирам
засега не ми текнува друго тоа ќе е :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #57 на: 20 Јуни 2017, 22:22:44 pm »

3.Одкако ке завршам мавам најмалку 3 а најмногу 7 пива да ме фати сон..
Ова за камион низ Европа. :)
THAT!!!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #58 на: 20 Јуни 2017, 22:56:01 pm »
По навика тргнувам со втора....
Возам по навика не е дека така морам.
  :-X :-[ ::)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT