Автор Тема: Што е попаметно?  (Прочитано 14437 пати)

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1131
Одг: Што е попаметно?
« Одговори #45 на: 17 Јуни 2017, 18:57:40 pm »
Јас лично имам возено киа цид(мојата, земи ја место и30 со 1.4) и 7 ца тси, мислам 122 коњи. Надвор од моторот, слично ниво на опрема, 3000 евра разлика во цена. Со мојот стил на возење и чуство, киата повеќе ми лежи.  Меганот го возев 1.5 дци со 6 брзини на тест пред да ја купам киата, ок е, ама некако финалната обработка ми е (без навреда) чајна квалитет. Некако визуелно не ме бендиса.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #46 на: 17 Јуни 2017, 19:04:32 pm »
Не, не одличен е Голфот нема збор. Само пре би А3 или А класа - money no object.
A3 дефинитвно пред А-класа. Ама ако више А3 класа собери уште некое илјадарче и земи си А4 ко господин. Не гледам разумност да земам ново возило од таа класа а да биде премиум и да се курчам дека возам А-класа или А3. За жена ми, да.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29666
    • CARclub.mk
« Одговори #47 на: 17 Јуни 2017, 19:53:29 pm »
Све со Голфови ќе се сториме, а? Не ме јеби. Просечна градба сум, 175цм, просечен број на патика носам, 42, и во Голф 6ка меѓу одмаралиштето за лева нога и педала за куплунг има место цела патика да влезе. Па јеботе тоа ли е премиум кај што можеш со нога воздух да притиснеш? Кога возев 6ка 2.0ТДИ неколку пати ми се деси тоа. Нека ми го оправда некој тој непотребен и прилично небезбеден простор, а да не е "се навикнува човек".

Мартине, глупости тресеш. 70.000 имам поминато со Голфот, ниту ЕДНАШ не ми се десило тоа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #48 на: 17 Јуни 2017, 19:59:35 pm »
Истата кола ја возевме бе Класен, ако се сеќаваш само што излегов од кола се пожалив на ова. Дупката е абнормално голема. Ти ја имаш колата од прв ден, јас седнав и возев и ми се деси, еднаш комплет промашив а два пати ми лизна ногата од куплунг. Ако навистина не е проблематично за човек што не дошол во допир со колата, јас немаше да го приметам тоа и немаше да ми смета. Ама приметив, и ми смета.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1032
« Одговори #49 на: 17 Јуни 2017, 20:09:30 pm »
Сум возел 4, 5 и 6 од Гољф.
Гољф е добар да го оставиш на плац за резервни делови, јас таква непланска кочија не би возел :)
Лично мислење.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 311
« Одговори #50 на: 17 Јуни 2017, 20:17:40 pm »
^Што најде толку непланско во Голф? И кои конкуренти од слично годиште ги виде како подобри во случајов од Голф 4 5 6?

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #51 на: 17 Јуни 2017, 20:30:50 pm »
Па ете примерот што Мартин го посочи и јас го имам приметено.
Плус: тесно, неудобно, ниско, круто, умара.
Конкуренција?
Еден куп:
Корола, Лансер, Елантра, 308, А3, Цивик, Астра, Ц4....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #52 на: 17 Јуни 2017, 20:34:23 pm »
Истата кола ја возевме бе Класен, ако се сеќаваш само што излегов од кола се пожалив на ова. Дупката е абнормално голема. Ти ја имаш колата од прв ден, јас седнав и возев и ми се деси, еднаш комплет промашив а два пати ми лизна ногата од куплунг. Ако навистина не е проблематично за човек што не дошол во допир со колата, јас немаше да го приметам тоа и немаше да ми смета. Ама приметив, и ми смета.

До сега имам преку 200 240 коли возено. Во ниту една кола не ми се десило ова. Ми се десило да ми се измрда патосник, или такво нешто, ама да ми влезе стапало меѓу педала и footrest не ми се десило.

Нејсе, субјективно нека биде, иако мислам дека не е.

Па ете примерот што Мартин го посочи и јас го имам приметено.
Плус: тесно, неудобно, ниско, круто, умара.
Конкуренција?
Еден куп:
Корола, Лансер, Елантра, 308, А3, Цивик, Астра, Ц4....

Во ред.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #53 на: 17 Јуни 2017, 20:39:33 pm »
Значи до сега голфот има најдобри материјали во внатрешноста во класата така?

Какви му се возните својства споредено со Фокус кој има одличен handling?

За дизајнот, индивидуално e тоа, на некому му се допаѓа на некому не.

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #54 на: 17 Јуни 2017, 20:49:46 pm »
Корола

Астра

Гољф

Извинете што не се гледаат сликите
« Последно менување: 17 Јуни 2017, 22:20:00 pm deksa »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #55 на: 17 Јуни 2017, 21:18:32 pm »
Меѓу footrest-от и педалата има точно 12 цм.

Ама битно да се тресе. Ако, ако..

Се сеќавам, се сеќавам. Се сеќавам и дека ми рече „разбирам зошто го сакаш Голфот - толку е лесен за возење.“ - или нешто во тој контекст. ;)

Отсутен deksa

• Редовен
« Одговори #56 на: 17 Јуни 2017, 22:12:22 pm »
Зеро фала на помошта за сликите.
Добро тоа со 20цм го харикирав, ама ме разбираш што сакам да кажам, голем простор меѓу фут рестот и кумплунгот, а гаста залепена таму до ѕид :)
The force is strong with you my young padawan :))

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #57 на: 17 Јуни 2017, 22:30:11 pm »
Меѓу footrest-от и педалата има точно 12 цм.

Ама битно да се тресе. Ако, ако..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Се сеќавам, се сеќавам. Се сеќавам и дека ми рече „разбирам зошто го сакаш Голфот - толку е лесен за возење.“ - или нешто во тој контекст. ;)

Реков "нема крива на совладување за луѓе што прв пат седнуваат". Едноставно седнуваш, тежината на педалите, воланот и менувачот е буквално средна величина од сите коли што сум ги возел, и разбирам зошто некои луѓе го сакаат. Јас не сум еден од нив, сакам колите да имаат малце "табиет", или да се премеки или претврди за возење.

Лична преференција едностсвно, за мене уште поголема негативност е цената по која се продава особено кога ќе го земам во предвид фактот дека би требало да платам нешто повеќе за кола што не ми се допаѓа. Bonus: that pedal gap, I can't even... Adidas Superstar во 42 број се 10 cm широки во најшироката точка. При врвот на патиката се стеснуваат. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #58 на: 17 Јуни 2017, 23:15:06 pm »
Страшни муабети.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #59 на: 17 Јуни 2017, 23:21:35 pm »
вие што возите голф дали пред да го купите голфот се дрогирате?Пред да купам кола барав било што да е поново само да не е голф...Имам еден другар има голф 5 тди 2,0 и ме убедуваше дека голф е најдобра кола што може да постои (има сменето сет ламела и имаше некој проблем со мењачот 700 евра комплет и сеа некоја дизна му мочка) и пак ме убедува дека голф не се расипува и дека е вселенско летало
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)