Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3004049 пати)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7821
  • French diamond
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19425 на: 03 Август 2026, 12:40:15 pm »
🔥 ЕДЕН Е ЗДРАВКО ЧОЛИЌ: ГО СРУШИ РЕКОРДОТ ВО БИТОЛА!

Битолскиот стадион „Петар Милошевски“ викендов беше сведок на музички спектакл што ќе се раскажува со децении.

Музичката икона одржа тричасовен концерт пред рекордни 20.000 луѓе од цела Македонија и Балканот.

Чола отпеа над 40 безвременски рефрени без ниту една пауза.

Официјалната статистика вели дека само тој и американскиот рокер Брус Спрингстин имаат капацитет за ваков динамичен и вокално беспрекорен настап.

Енергијата во градот на конзулите покажа дека квалитетната поп-музика нема рок на траење.

Генерациите се споија во еден глас, а градот буквално дишеше како едно под налетот на носталгијата и преубавиот мелос.

Дали некој од вас беше дел од овој историски настан под отворено небо и кој хит ве погоди право во срцето?

Фото: Instagram / @Zdravko.colic
📌 Обработка: Галама

20 000 сељаци што би рекол Stratto  ;D

Отсутен nikola98

• Редовен
  • Пораки: 1029
  • The best or nothing.
« Одговори #19426 на: 03 Август 2026, 12:47:32 pm »
Според кој критериум се сељаци? Најсмешно е кога некој мисли дека музичкиот вкус е мерило за интелигенција или култура. Мене не ми се допаѓаат сингерица, буба корели и јала брат, и не ги слушам, ама не мислам дека тие што ги слушаат нив, се сељаци.  :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5260
  • The Spartan General
« Одговори #19427 на: 03 Август 2026, 12:54:22 pm »
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2942
« Одговори #19428 на: 03 Август 2026, 13:19:38 pm »
20 000 сељаци што би рекол Stratto  ;D

Јас сум убеден дека некогаш во минатото твоите дома слушале и пееле песна од Чолиќ. Еве и не мора да се твоите, може биле рокери. Ама сигурно имаш и поблиски и подалечни роднини што го правеле тоа.
Впрочем - како и 90% од екс-ЈУ родени во тоа време.

Дали твоите, моите и сите други (бројка во милиони) се сељаци?

А тоа што Стратро би напишал така - повеќе кажува за него отколку за другите.
Небаре тоа што го музицира е музика за астронаути, научници, инжинери и сл.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3801
« Одговори #19429 на: 03 Август 2026, 16:16:01 pm »
👌👌 воли
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45162
  • Il Moderatore
« Одговори #19430 на: 03 Август 2026, 17:00:42 pm »

Официјалната статистика вели дека само тој и американскиот рокер Брус Спрингстин имаат капацитет за ваков динамичен и вокално беспрекорен настап.

Брус Спрингстин бил во Битола?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7821
  • French diamond
« Одговори #19431 на: 03 Август 2026, 17:11:19 pm »
И да бил нема да знам  :)

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19432 на: 03 Август 2026, 18:12:28 pm »

Брус Спрингстин бил во Битола?

Брус Спрингстин не бил во Битола, ама затоа Армин ван Бурен беше. Миксетите се спасуваа до касно, човекот никогаш повеќе нема да дојде. Тапа посетеност на стадионот, сите отидоа на шабанарија, Пинкови, Информерови ѕвезде во Охрид.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19433 на: 05 Август 2026, 19:01:14 pm »

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19434 на: 09 Август 2026, 23:27:27 pm »

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1461
« Одговори #19435 на: 10 Август 2026, 20:13:47 pm »
Викендов со Geely Cityray бевме на викенд во Охрид, за прв пат во овие десет години возам аутоматик. Инаку возилото ми остави многу позитивен впечаток особено ко скептик за кинези, внатрешноста делува премиум има детали со кожа, амбиентално осветлување, солидно озвучување, добра изолација. Моторот речиси не се ни слуша освен ако не стиснеш појако. Големо е, пространо, тешко, стабилно и удобно - одлично ги пегла нерамнините на нашиве патишта. Би рекол дека малце преголемо е за city особено за паркирање. Мислам, ќе го паркираш, има камери, сензори, чуда, ама кнап е во линиите и особено ако до тебе има и друго такво возило или некој малце накриво паркиран излегувањето е отежнато. Моторот 1.5 со 174 коња одлично ја носи шасијата. Стража не ја осети и во двата правца си предеше на 1500-1800 обртаи, на автопат во неколку прилики на претицување солидно повлекува. Има куп опреми, адаптивен темпомат со следење на лента, сам врти волан, не замара. Одличен фамилијарен крузер со огромен гепек и место позади и за повисоки патници. Потрошњата низ Скопје коа го земав покажуваше околу 11, на стигнување во Охрид успеав да ја симнам до 6.2. Низ Охрид во гужвата се заглавив, се покачи на 6.7, а на враќање во Скопје ја симнав на 6.1, што мислам дека е ок за овој габарит и сила. Единствено имам две ситни забелешки. Прво нема педали на воланот за рачно менување брзини за класично моторно кочење, на идење натаму се убив кочење, на враќање таман мислев ме сфати колата што сакам да правам и тераше докај 3600 обртаи ама сепак префрлаше во наредна брзина па морав да прикочувам на 3500. Другата забелешка е радиото нема RDS и AF што не е нешто нова технологија и веројатно со два реда код може да го средат, ама за сеа тоа е ќе си бараш рачно станици додека патуваш низ државата

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18158
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #19436 на: 10 Август 2026, 23:48:21 pm »
Колава ми изгледа супер, ама не можам да ги преминам 4те цевки позади кои на толкаво возило со мек карактер делуваат вулгарно. Си ја купи или на тест?
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1461
« Одговори #19437 на: 11 Август 2026, 00:15:55 am »
На тест, инаку и ја тоа го помислив за издувот доволно се една две дискретни цевки од страна, секако не е некој јак спортист со V8, меко утишано возило за долги релаксирани патувања. Ама ете така решиле кинезиве и од другите брендови гледам по 4 цевки ставаат, апсолутно непотребно

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #19438 на: 11 Август 2026, 07:48:58 am »
Значи, Кинезите имаат акција: вози ја колата една недела, па потоа ја враќаш? Или како функционира тоа подетално?

Дали горивото е нивно, има ли некои услови или ограничување на километражата при тест возењто на аутото?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5506
« Одговори #19439 на: 11 Август 2026, 10:34:49 am »
Значи, Кинезите имаат акција: вози ја колата една недела, па потоа ја враќаш? Или како функционира тоа подетално?

Дали горивото е нивно, има ли некои услови или ограничување на километражата при тест возењто на аутото?
Da ne sakas i rucek i apartman da ti platat. Ne tresi gluposti

Sent from my SM-S938B using Tapatalk