Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2967607 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3745
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19395 на: 13 Јули 2026, 19:46:18 pm »
👌
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7359
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #19396 на: 17 Јули 2026, 09:20:08 am »
Да не има некој од Германија од Северна Рајна- Вестфалија, со кола да си иди во наредните две-три недели и дали ќе се нафати СУП даска да донеси до МК?  :)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7177
  • Бенве сие бенве
« Одговори #19397 на: 17 Јули 2026, 11:02:33 am »
Пола багажник ќе го фати, поарно по комбе прати ја или камион.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2065
« Одговори #19398 на: 17 Јули 2026, 12:33:43 pm »
Да не има некој од Германија од Северна Рајна- Вестфалија, со кола да си иди во наредните две-три недели и дали ќе се нафати СУП даска да донеси до МК?  :)

CraGo, екстра професионални, ефтини.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

• Легенда
« Одговори #19399 на: 17 Јули 2026, 13:25:17 pm »
Скапо е Краго за тешки производи, не се работи за нова порачка, туку купена e од порано суп-от и да се донеси до МК за Грција да се искористи летово.
Ќе си иди сестра ми со авион и скапо е моментално со прекачување и не е исплатливо авионски.

А нашиве сите си идат претоварени и немаат толку место екстра.

Ќе се бара некој автобус или ќе си остани таму даската ова лето, или уште една даска да се купи, да не се носи ваму-таму на секое, посекако поефтинија.  :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7258
« Одговори #19400 на: 17 Јули 2026, 14:25:27 pm »

CraGo, екстра професионални, ефтини.

Баш имам потреба и јас од нешто вакво, фала на препорака

Отсутен nikola98

• Редовен
  • Пораки: 1011
  • The best or nothing.
« Одговори #19401 на: 17 Јули 2026, 14:53:28 pm »
Пилата во рака, и режи на 40цм.  ;D

joke bro

Чекај, стварно е дрвена даска? Баш ме натера да гуглам што е тоа, и гледам на дување се повеќето. (компактни)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15223
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19402 на: 17 Јули 2026, 15:52:56 pm »
Шо димензии е?
Јас ќе идам околу 1ви,па ако евентуално ја упасирам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Легенда
« Одговори #19403 на: 18 Јули 2026, 19:25:35 pm »
Фала ти, 80х50х20цм е отприлика, 15кг макс, па ако имаш место само да не си кнап ќе ми кажиш, ќе ти се донеси до кај тебе по таблиците ако живееш таму. Плаќаме 30€, ако одговара,  :D и не е скапа даската за да ти прави проблем на царина, 160€ е купена. И да не се нафатиш не замерувам.  :D

Чекај, стварно е дрвена даска? Баш ме натера да гуглам што е тоа, и гледам на дување се повеќето. (компактни)

Board, демек е даска на наше, суп потешко е за читање, инаку да, таква е на дување  :D

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2065
« Одговори #19404 на: 18 Јули 2026, 20:49:19 pm »
Фала ти, 80х50х20цм е отприлика, 15кг макс, па ако имаш место само да не си кнап ќе ми кажиш, ќе ти се донеси до кај тебе по таблиците ако живееш таму. Плаќаме 30€, ако одговара,  :D и не е скапа даската за да ти прави проблем на царина, 160€ е купена. И да не се нафатиш не замерувам.  :D

Board, демек е даска на наше, суп потешко е за читање, инаку да, таква е на дување  :D
Јас пак ќе ти го препорачам краго, за сега а и за друг пат. Можеш да си порачаш директно од амазон, заландо и слично да стигне директно кај нив на адреса. Имајте си го како опција за било што, мислам дека се доста коректни со цените. Плус, како што имаше @andrejnaumovski кажано, нема ништо да ти застане на царина :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #19405 на: 18 Јули 2026, 20:57:38 pm »

Ќе ти кажам до Понеделник за сигурно.Не ветувам ништо.Јас ако го земам плаќање никако,ако ми излези некој колега кој можи да го земи друг колега со камион кој ќе слегва на долу,ќе го почастиш едно 5-10е.🙂

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1991
« Одговори #19406 на: 18 Јули 2026, 21:34:59 pm »
Се спомнува неколку пати CraGo тука и на ИТ форум, никој не кажува дали е шверц комбинацијава нивна или регуларно си плаќаат царина/ДДВ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18127
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #19407 на: 18 Јули 2026, 21:52:09 pm »
Шверц, секако. Иначе ќе си порачувавме регуларно по Федекс, ДХЛ и остала лопужанска багра.

• Легенда
« Одговори #19408 на: 18 Јули 2026, 22:00:11 pm »
Ќути мартин, некои работи не се пишат јавно.  :D

@Ordevski
Знам, имам порачувано преку краго, и пак ќе речам е скапо за тешки и габаритни пратки, плус треба да го пуштам до кај нив суп-от, кој најмалку ќе кошта 10€, + 67€ + каргото во македонија и доаѓаме до цената на чекирање на куфер во авион.  :D

@MecheTo
Фала, стори абер ако се погоди со камион некој да слегува.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #19409 на: 20 Јули 2026, 21:14:49 pm »
@Power to the people Имаш пп.