Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2777696 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2377
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #19170 на: 29 Април 2026, 18:24:57 pm »
-1.75 со -0.5 цилиндар на 2те

Мене астигматизмот ми смета прилично многу, особено при возење навечер. Затоа и цилиндарот е тука.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3643
« Одговори #19171 на: денес во 11:47:01 »
@nestor04  (?) ......
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6872
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #19172 на: денес во 12:10:53 »
Има многу во Прилеп сместени. Прилеп е веќе “пропаднат” град или едно големо село за жал, особено за млади, т.е моја и постара генерација, центарот исто како да не постои, постојано е празен, ноќни клубови немаме воопшто, младински организации нула, единствено само кафе-шема по маалските кафулиња кои во последно време ја практикуваат 40+. Мојата генерација седи дома, учи факултет во Скопје или работи во Хрватска/Германија, нема надеж, мислам дека навреме ја изгаснав ламбата, но во погрешно место.

Едит: Бидејќи секојдневно сум со Битолчани (над 10 вработени се од Битола) ми текна да го едитирам постов и да направам споредба. Пред короната се “доближивме” со Битола во поглед на ноќен живот, моментално Битола иако е на 40км од нас, веднаш се заприметува разлика, повесел, понезавидлив народ, странците едвај чекаат да се вратат назад (дали на одмор или засекогаш тоа е дискутабилно). Болна тема ми е, ама Прилеп го прогласувам за умрено!
« Последно менување: денес во 12:16:38 nestor04 »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5384
« Одговори #19173 на: денес во 12:42:26 »
Има многу во Прилеп сместени. Прилеп е веќе “пропаднат” град или едно големо село за жал, особено за млади, т.е моја и постара генерација, центарот исто како да не постои, постојано е празен, ноќни клубови немаме воопшто, младински организации нула, единствено само кафе-шема по маалските кафулиња кои во последно време ја практикуваат 40+. Мојата генерација седи дома, учи факултет во Скопје или работи во Хрватска/Германија, нема надеж, мислам дека навреме ја изгаснав ламбата, но во погрешно место.

Едит: Бидејќи секојдневно сум со Битолчани (над 10 вработени се од Битола) ми текна да го едитирам постов и да направам споредба. Пред короната се “доближивме” со Битола во поглед на ноќен живот, моментално Битола иако е на 40км од нас, веднаш се заприметува разлика, повесел, понезавидлив народ, странците едвај чекаат да се вратат назад (дали на одмор или засекогаш тоа е дискутабилно). Болна тема ми е, ама Прилеп го прогласувам за умрено!
Ne ja znaes Bitola kakva bese pred 15-20 godini....

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #19174 на: денес во 12:49:55 »
Ne go znae ni Prilep pred tolku godini. ;D
Imaa Studio 54,interesno mesto bese vo toa vreme,Virus itn.itn.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6295
« Одговори #19175 на: денес во 13:30:55 »
И Скопје беше Скопје до пред 15-20години..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #19176 на: денес во 13:32:11 »
Тек пред 50-60.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #19177 на: денес во 13:43:01 »
Ne go znae ni Prilep pred tolku godini. ;D
Imaa Studio 54,interesno mesto bese vo toa vreme,Virus itn.itn.
Вирус како многу мал го памтам, од мое време се Станица (затворена), Пирамида (затворена), Deja Vu (кратко работеше и ептен безврска), VIP…

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3643
« Одговори #19178 на: денес во 14:14:25 »
Ако збориме за ноќен живот и партијање дефинитивно Скопје, Куманово, Битола, Струмица и Охрид имаа нешто свое. Генерациски момент, време кога се живееше за журкање. Текот на животот си направи свое, се сменија и луѓето и менталниот склоп, се сменија и локалите.

Во Скопје се знаеше техно, транс, различни сцени, различни луѓе, секој си имаше место. Куманово на времето… Амнезија — какво лудило човече! Не можеше да се влезе. Немаше интернет како денес, па народот живееше за петок, сабота, недела. Секс, партијање, музика… имаше и шунд, ама не како денес.

И Штип да не се заборави Уфф коа ке се сетам на Легендарниот  Колосеум, 2013 година… со една штипјанка ќе ми остане засекогаш во памет, секс во покрет на денсинг кој знае каде фати мислам аустралија гали кенгури тоа беа вечери ноќи, битолчанчево мајче нема поубава жена од битолчанки значи домачица па денс, куварица и денса на инсомниа... Ех времиња… ех животе, што мора човек да старее и да умира… сè си има свое време.

Минатата година Armin van Buuren во Битола каква атмосфера направи човекот, секоја чест! Иако немаше многу луѓе, отидоа во Струга на турбо-фолк, ама да дојде такво име кај нас е WOW момент.

Сега Black Coffee доаѓа во Скопје — верувам ќе биде добра журка.

Денот ќе го славам кога ќе се забранат српскиве турбофолкери во Македонија.

Имаше едно легендарно видео каде у некоја дискотека во Куманово сигурно има 10тина и јаче години, гол коа влетал на сцена од публика некој а тоа време медиуми експлодира хаахаха.. Секое време си прави свое једино није старееме и тоа е тоа..Да го цитирам Момо Капор  „Можеби среќата значи да престанеме да ја бараме? Да стигнеме до животот, пред лекарите да ни забранат да пушиме, да пиеме, да јадеме, да се сончаме и да водиме љубов?“
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен DarkDeFnx

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #19179 на: денес во 14:28:29 »
Овој е од вработените на Коридор 10Д Прилеп-Битола (Бехтел Енка & Co), имало некоја контејнер-населба накај Долнени (Ропотово, Пешталево) каде се сместени најверојатно таму е “камп”-от на сликата. Енка има донесено воглавно турци нормално како турска фирма, Бехтел западњаците индиски и непалски групи. Досега забележливи се само визуелно, нема проблеми колку што знам.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #19180 на: денес во 14:39:44 »
Нема проблеми како што имало со други мигранти. Луѓе се, исто како нас.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44963
  • Il Moderatore
« Одговори #19181 на: денес во 15:25:04 »
Тек пред 50-60.

„Да го вратиме сјајот на старо Скопје“ - Старо Скопје:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.