Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2375986 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #9615 на: 15 Октомври 2020, 01:26:07 am »
Инфо едно, ке ја носам колата утре во Бис Моторс, на Качанички пат некаде. Ако треба да ја оставам таму, како би фанал автобус за до Велес. :)

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Фати такси до Велес ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9616 на: 15 Октомври 2020, 08:39:18 am »
Кај можам,низ мкд да најдам вакво нешто?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ете го истиот за 700
https://produkt.mk/product/tежок-челик-3тон-jack-stand/

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9617 на: 15 Октомври 2020, 08:54:20 am »
Кај можам,низ мкд да најдам вакво нешто?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ете го истиот за 700
https://produkt.mk/product/tежок-челик-3тон-jack-stand/

Цитат
Конструиран од фалсификуван челик со висок степен со заварена рамка за трајност

Прејако! ;D

• Сениор
« Одговори #9618 на: 15 Октомври 2020, 08:57:15 am »
Ауто транслејт брат.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #9619 на: 15 Октомври 2020, 11:51:11 am »
7.2 километри до автобуска, вика Гугал... уОпасно во овие матни времиња со блокирани улици насекаде :D

Не зе заебаам, одам околу 10 Тафталиџе, ако тргне на долго пиши порака да ти дам телефон :)
Почекав таму, па ја земав колата по саат време, ти благодарам што се понуди за помош. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9620 на: 16 Октомври 2020, 08:46:43 am »
https://www.facebook.com/621201838308953/posts/1076859232743209/

Еве џек стендс на попуст некој.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9621 на: 16 Октомври 2020, 09:37:18 am »
Каква говно мрежа е фејсбук значи. Ќе позборувам во живо за џек стендс, ќе пишам во форумов и оп, одма спонзориран пост ми излезе вчера.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #9622 на: 16 Октомври 2020, 09:38:11 am »
7.2 километри до автобуска, вика Гугал... уОпасно во овие матни времиња со блокирани улици насекаде :D

Не зе заебаам, одам околу 10 Тафталиџе, ако тргне на долго пиши порака да ти дам телефон :)
Почекав таму, па ја земав колата по саат време, ти благодарам што се понуди за помош. :)

Нема проглема. Секогаш за сите форумџии. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #9623 на: 16 Октомври 2020, 10:44:14 am »
Каква говно мрежа е фејсбук значи. Ќе позборувам во живо за џек стендс, ќе пишам во форумов и оп, одма спонзориран пост ми излезе вчера.

Па тоа и не е така лошо, боље да ти искочи реклама за нешто што ти е од интерес одколку да ти искачаат реклами за телеком индија. Таргетиран маркетинг е трејдоф, отстапуваш дел од својата приватност за да добиеш персонализирани препораки.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #9624 на: 16 Октомври 2020, 11:28:05 am »
Тоа не е ништо. 2-3 пати имам приметено досега, при присуство на прослава со рандом луѓе што не ми се пријатели на Фејсбук, кога ќе се вратам дома ми ги дава како Friend suggestion! Privacy my ass!

После чипирање е проблем :)

D-r Ordevski

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #9625 на: 16 Октомври 2020, 11:29:04 am »
Не е до фејсбук. Ако користиш Хром се гледа контекстот на се што гледаш по нет. Ако имаш андроид телефон уште повеќе се следи. Ако сакаш да го избегнеш ова треба да користиш browser-и и search engine-и што не собираат податоци.

Некои од овие:

https://www.inverse.com/article/56960-the-five-best-browsers-for-protecting-your-privacy-2019-edition

И search engine DuckDuckGo:

https://duckduckgo.com/

Ќе помогне ама сепак ќе ти се појавуваат реклами поврзано со тоа што гледаш по социјални мрежи.

Тоа не е ништо. 2-3 пати имам приметено досега, при присуство на прослава со рандом луѓе што не ми се пријатели на Фејсбук, кога ќе се вратам дома ми ги дава како Friend suggestion! Privacy my ass!

D-r Ordevski

Ова е корисно и ништо страшно.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #9626 на: 16 Октомври 2020, 11:56:02 am »

D-r Ordevski
И јас сум приметил, после муабет face to face, се појавува спомнатото

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9627 на: 16 Октомври 2020, 12:50:11 pm »

D-r Ordevski

Си бил на гости, гостите те гледале одма на фб да испитаат за тебе и после ги дава нив како сугестија. Секогаш ако те гледа некој на фб после ти го дава како сугестија.

• Сениор
« Одговори #9628 на: 16 Октомври 2020, 13:34:56 pm »
Правиме муабет за дормео, другиот ден, реклами за дормео, а не пребарував ни општо душеци. Ај објаснете го ова.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9629 на: 16 Октомври 2020, 13:38:30 pm »
Правиме муабет за дормео, другиот ден, реклами за дормео, а не пребарував ни општо душеци. Ај објаснете го ова.
И претходно ти излегувал дормео само не си перцепирал. Верувај