Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2377146 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8670 на: 14 Мај 2020, 19:19:43 pm »
Гледај малку попозитивно.

За "Нема да ја биде во следните 10 години" коефициентот е 564364.4324.
Удри богородичка на тоа, шо се заебааш...

Немам :(

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #8671 на: 14 Мај 2020, 20:46:31 pm »
Ме комати една работа. Зошто ги отворија кладилниците кога спортот е на стен бај? Или има нешто... не се разбирам, ама така ми текна сега :)

Во секоја кладилница има и апарати сега, овошки онакви... ;D ;D ;D 

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8672 на: 14 Мај 2020, 23:30:36 pm »
Ме комати една работа. Зошто ги отворија кладилниците кога спортот е на стен бај? Или има нешто... не се разбирам, ама така ми текна сега :)

Прати другар што работи во кладиона слика од „понудата“ на кладење. Има јебени утакмици од ФИФА играта за компјутер. Можеш да се кладиш на ФИФА компјутерска игра. И пинг понг 12 утакмици во рурална Кина.

И вика ѕид полна кладилницата, редици чекаат да уплатат...

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #8673 на: 14 Мај 2020, 23:38:11 pm »
Здраво. Би сакала да ве прашам дали може до Лешница да се оди со кола? Или каде може да ја оставиме колата и колку имаме за качување плус ?

Фала ви однапред

Со кола која не е теренсковозило не може. А и мислам дека е рано за да се оди на Шарпланина ако не сте искусни планинари и знаете со што се соочувате. Инаку стандардните тури се од Попова Шапка. Почекајте уште некое време да се намали снежната покривка, дури и да не е висока доста вода тече при растопувањето или пак се собира доста снег во одредени засеци и  скоро е невозможно да се помине без добра опрема. Ако сте решиле сега да одите барем распрашајте се кај некого што бил во послелдните 10 дена. Сепак подобро е да се почека средина на Јуни за рекреативни прошетки по високите планини. Еве еден линк со опис, на тура со времиња планирани за движење. https://skimacedonia.mk/otvorena-ednodevna-akcija-na-shara-i-mesnosta-leshnica/
« Последно менување: 14 Мај 2020, 23:56:07 pm bramovsk »

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8674 на: 14 Мај 2020, 23:44:50 pm »

Прати другар што работи во кладиона слика од „понудата“ на кладење. Има јебени утакмици од ФИФА играта за компјутер. Можеш да се кладиш на ФИФА компјутерска игра. И пинг понг 12 утакмици во рурална Кина.

Ако треба ќе се кладат на тоа дали некој се кладел ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8675 на: 15 Мај 2020, 07:07:39 am »

Потешко се мести FIFA e-sports настан од утакмица во живо ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #8676 на: 15 Мај 2020, 12:59:28 pm »
Кој потешко, ако треба да биде кец, у 89та гасиш продужниот и ја даваат службена.

"За македонЦките работи"

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #8677 на: 15 Мај 2020, 17:19:34 pm »
Ми се затна одводо кај кујната... од мрснотии глупости секако. Затка, не солна киселина, мистер маскулу... џабе, си бара одводџија изглеа.
Некој таков што има магично стапче и што одзатнува одводи да предложите, пријател, компанија... или да не знаете некој марифет :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8678 на: 15 Мај 2020, 17:24:45 pm »
Чисто за да стои тука, ако се маснотии проблемот. Малку ако насетиш, или еднаш во месецот. Трае сто години.

https://mtdgradina.mk/programa-za-domakjinstvo/sredstva-za-cistenje/granulat-za-otpustanje-mellerud

Ако е soap scum тогаш нема лек.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #8679 на: 15 Мај 2020, 17:28:56 pm »
Од маснотии е, имав едно сајличе го провнав надолу две метри, се закопа во мрснотии. Викаш ова помага? Ќе го пробам и ова, ама од пробување да не ми се соберат пари колку да платам некој водоводџија/одводџија :)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #8680 на: 15 Мај 2020, 17:30:34 pm »
Ми се затна одводо кај кујната... од мрснотии глупости секако. Затка, не солна киселина, мистер маскулу... џабе, си бара одводџија изглеа.
Некој таков што има магично стапче и што одзатнува одводи да предложите, пријател, компанија... или да не знаете некој марифет :)

Од земјоделски аптеки ќе купиш жива сода (натриум хидроксид), ќе ставиш во одводот и потоа со жешка вода пополека истурај. Плус самата жива сода бидејки со вода реагира, дополнително развива топлина и разорува се во одводот.
Пробано, делува, одвреме навреме ќе си ставаш од неа и немаш потоа мака.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #8681 на: 15 Мај 2020, 17:33:55 pm »
Пробав јас со сода бикарбона од маркет, не знам каква е таа жива сода. Со сода и алкохолен оцет... имаше некоја реакција на вриење, ама на крај немаше ефект. Ќе побарам и ваква жива сода ако е тоа лекот :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8682 на: 15 Мај 2020, 17:34:54 pm »
Од маснотии е, имав едно сајличе го провнав надолу две метри, се закопа во мрснотии. Викаш ова помага? Ќе го пробам и ова, ама од пробување да не ми се соберат пари колку да платам некој водоводџија/одводџија :)

Фрлил комшијата „виледа“ во одвод.... :D Сајла челична и маска на нос и бутај

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8683 на: 15 Мај 2020, 17:43:11 pm »
Де бе 230 денари е, а по пола капаче се става.

Како и да е ова содржи жива сода, само е стокмено за лесна употреба. Да не погинеш.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #8684 на: 15 Мај 2020, 17:43:23 pm »
Мора да се бара чаре. Некој малер ме затера, пред една недела прокапе од казанчето на вц шоњата, моноблок... казанче со 3 дупки од долу, кој го измислил, qr на чело да му израсти :)
Тоа било процедура за средување. Ајде мајстор, па изолација, па гумици, штрафови... а баш не сакам да прибирам надворешни луѓе периодов, ама ете, сега и одводот :)

Де бе 230 денари е, а по пола капаче се става.

Како и да е ова содржи жива сода, само е стокмено за лесна употреба. Да не погинеш.

Се шалев, не ми е за тие 230 денари ако е делотворно, пошто пробав и со други средства, ај едно, ај друго,  ај уште еднаш, па уште еднаш... денар по денар, бунда :)