Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2377178 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8685 на: 15 Мај 2020, 17:56:35 pm »
Криза е и мора да се подигне личната потрошувачка да пркне економијата ;D

Ете, и јас се истурив пари давајки околу i10ката. Ги подмачкав улиците со цел резервоар гориво , такси, шлеп служба, перење подвозје, кобитирање :'(

госпоТ гледа ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #8686 на: 15 Мај 2020, 18:15:23 pm »
А да, ако продолжуваме... климатроникот почна да ми трепка од петокот:

Една од можностите е да треба да се полни фреон, некако на 38 степени денес, слабо ми ладеше :)

Глупости во време на корона :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8687 на: 15 Мај 2020, 18:17:43 pm »
Мора да се бара чаре. Некој малер ме затера, пред една недела прокапе од казанчето на вц шоњата, моноблок... казанче со 3 дупки од долу, кој го измислил, qr на чело да му израсти :)
Тоа било процедура за средување. Ајде мајстор, па изолација, па гумици, штрафови... а баш не сакам да прибирам надворешни луѓе периодов, ама ете, сега и одводот :)

Од маснотии е, имав едно сајличе го провнав надолу две метри, се закопа во мрснотии. Викаш ова помага? Ќе го пробам и ова, ама од пробување да не ми се соберат пари колку да платам некој водоводџија/одводџија :)
Де бе 230 денари е, а по пола капаче се става.

Како и да е ова содржи жива сода, само е стокмено за лесна употреба. Да не погинеш.

Се шалев, не ми е за тие 230 денари ако е делотворно, пошто пробав и со други средства, ај едно, ај друго,  ај уште еднаш, па уште еднаш... денар по денар, бунда :)
Ова е од средства, ако неќе сајлата не бега.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #8688 на: 15 Мај 2020, 18:20:28 pm »
Утре земам, таман в комшии ми е... се помислив и сега, ама најверојатно до 6 работат.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #8689 на: 15 Мај 2020, 20:19:06 pm »
Кај мене пак рикна бравата на гепекот, пред 6 месеци нова ја ставив.... :(

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #8690 на: 15 Мај 2020, 20:53:47 pm »
@Ipkisija Meskosa да си купиш подебела сајла најубаво.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #8691 на: 15 Мај 2020, 20:57:14 pm »
Натаму ми гледа и мене :)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #8692 на: 15 Мај 2020, 21:23:33 pm »
Како планирате со сајла да отпушите маснотии?
99% ти е талог од кафе,а не маснотии. Стави од средството што ти го препорачуваат, нека отстои цела ноќ, или пробај со компресор wap.
Крајна опција цистерна под притисок 200 бар
Не претерувајте со хемикалиите, може да ги нагризе гумиците од пвц цевките, тек тогаш ќе имате мака додека најдете кај капе

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8693 на: 15 Мај 2020, 21:33:16 pm »
Како планирате со сајла да отпушите маснотии?

Без план, бутнеш сајлата, таа е поширока на врвот, си праи доволен отвор, со вртење дури и убаво чисти. После тоа занимавај се сода-бикарбони, оцети, мистер мускуло, цевомил итн...
До сега, успешно и долгорочно сум решавал такви зае*анции со сајла.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8694 на: 15 Мај 2020, 21:48:14 pm »
Ќе им влезеш со сајленс у база, ете како.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #8695 на: 15 Мај 2020, 21:54:28 pm »
All round  играчи👍

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8696 на: 16 Мај 2020, 08:20:40 am »
Ме комати една работа. Зошто ги отворија кладилниците кога спортот е на стен бај? Или има нешто... не се разбирам, ама така ми текна сега :)

Треба некој да губи пари, за после парите да бидат чисти :) Долго време ќешот стоел, мувла ќе фати :)

Околу одводот, ако не е запушена вертикалата (тоа што е во ѕидот) обично најдобро и најдолготрајно е да се извадат цевките под умивалникот и да се темелно исчистат.

Ние дома обично практикуваме талогот од кафе да го ставаме во тегла, мрснотиите од пржење да се истураат во вц шоља (нормално откако ќе се излади), инаку има и фирми што бесплатно го собираат.

Сум забележал, таму даде што е приклучена машина за садови, многу почист е одводот.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #8697 на: 16 Мај 2020, 09:27:09 am »
Ги исчистив цевките, сифонот... проблемот е на 1.5 метри надолу во ѕидот, во вертикалата и не знам како одат цевките, немам шема, ама најверојатно само од кај мене е, затоа што друг не се пожалил. Ќе пробам после да го одзатнам со средството на база на жива сода кое ми го посочи Дени, ако и тоа не помогни, одиме на друго ниво, повикај мајстор :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #8698 на: 16 Мај 2020, 09:30:17 am »
Сум забележал, таму даде што е приклучена машина за садови, многу почист е одводот.

Секако, прашакот за садови парче ги праи маснотиите. Дури и една препорака е да не ги плакнеш премногу садовите пред да ги ставиш во машина за перење, да имаат мрсничко на нив, зошто така се активира прашокот.

https://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/a33322/stop-prerinsing-dishes/

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8699 на: 16 Мај 2020, 09:51:08 am »
Видиш, ова не сум знаел. Обично ги плакмеме само од големи остатоци, за да не се замарам после често да го чистам филтерот.