Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2382476 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #6930 на: 22 Јули 2019, 11:00:34 am »
https://tocka.com.mk/vesti/313763/sto-se-slucuva-koga-na-brzina-od-100-km-c-ke-go-ufrlite-avtomobilot-vo-rikverc

ITALIJA ke eksperimentira 1 godina na avtopat so dozvolena brzina od 150km/h

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #6931 на: 23 Јули 2019, 14:39:13 pm »
За Грција треба меѓународна?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #6932 на: 23 Јули 2019, 14:46:12 pm »
Mе имаат сопрено, не ми побараа. Ама што знам можеби треба.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #6933 на: 23 Јули 2019, 14:56:52 pm »
Да.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #6934 на: 23 Јули 2019, 14:58:49 pm »
Не знам дали е за во оваа тема, ама едно прашање.

Дали сеуште е задолжително да се плаќа паушал на топлификација откако е раскинат договорот?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #6935 на: 23 Јули 2019, 16:31:40 pm »

Дали сеуште е задолжително да се плаќа паушал на топлификација откако е раскинат договорот?

Јас слушнав вака: ако живееш во станот а не користиш парно - не треба да се плаќа. Во случај да нема пријавено лице на таа адреса, а станот е исклучен од топлификација, треба да се плаќа. И мене ме занима што уствари се плаќа, а што не....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #6936 на: 23 Јули 2019, 16:40:54 pm »

Јас слушнав вака: ако живееш во станот а не користиш парно - не треба да се плаќа. Во случај да нема пријавено лице на таа адреса, а станот е исклучен од топлификација, треба да се плаќа. И мене ме занима што уствари се плаќа, а што не....
Чекај сеа шо имат, шо немат?... Сестра ми живее во Скопје и нејзе ја мачи оваа проблематика, каде би било најдобро да се праша за да се добие конкретен одговор?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6937 на: 23 Јули 2019, 17:03:09 pm »
БЕГ

Цитат
Имено, во новите Правила за Снабдување (член 54), доносителот на подзаконскиот акт РКЕ децидно предвидел дека „сопственикот на посебен дел во станбени, станбено-деловни, деловно-станбени и деловни објекти каде распределбата на надоместокот се врши преку еден мерен уред, кој живее или го користи објектот и е исклучен од системот за централно греење, е обврзан тоа да го докаже со приложување на валиден документ (лична карта и имотен лист) после што нема обврска да го плаќа надоместокот за ангажирана топлинска моќност (фиксен дел) од надоместокот за топлинска енергија, кој се определува согласно Тарифниот систем за продажба на топлинска енергија. Сопственикот кој не живее или не го користи посебниот дел за деловни потреби, има обврска да го плаќа надоместокот за ангажирана топлинска моќност, согласно тарифниот систем за продажба на топлинска енергија.“

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #6938 на: 23 Јули 2019, 17:36:20 pm »

БЕГ

Цитат
Имено, во новите Правила за Снабдување (член 54), доносителот на подзаконскиот акт РКЕ децидно предвидел дека „сопственикот на посебен дел во станбени, станбено-деловни, деловно-станбени и деловни објекти каде распределбата на надоместокот се врши преку еден мерен уред, кој живее или го користи објектот и е исклучен од системот за централно греење, е обврзан тоа да го докаже со приложување на валиден документ (лична карта и имотен лист) после што нема обврска да го плаќа надоместокот за ангажирана топлинска моќност (фиксен дел) од надоместокот за топлинска енергија, кој се определува согласно Тарифниот систем за продажба на топлинска енергија. Сопственикот кој не живее или не го користи посебниот дел за деловни потреби, има обврска да го плаќа надоместокот за ангажирана топлинска моќност, согласно тарифниот систем за продажба на топлинска енергија.“
Да, точно е. Се јавив и истото го кажаа.

Доколку нема жител според лична карта на таа адреса плаќањето е задолжително, независно дали е сопственикот или потстанар. Односно, само така се докажувало дека се користи друг извор за затоплување ?!?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6939 на: 24 Јули 2019, 07:24:39 am »

Да, за на казната да го пишат бројот од меѓународната.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6940 на: 24 Јули 2019, 12:01:45 pm »
Прекрасно видео за релаксација.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6941 на: 26 Јули 2019, 01:02:15 am »
Дали полномошно треба само за излез од Македонија со туѓо возило или и за управување туѓи возило? Во Греколанд ќе се оди.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #6942 на: 26 Јули 2019, 01:22:56 am »
Дали полномошно треба само за излез од Македонија со туѓо возило или и за управување туѓи возило? Во Греколанд ќе се оди.

+ Ако возилото е на жена ти - дали се смета како "туѓо"? :)
Никако да најдам точен одговор на ова во законот :))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #6943 на: 26 Јули 2019, 01:25:25 am »
Полномошно мора да имаш за да излезиш од државата.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #6944 на: 26 Јули 2019, 04:44:18 am »
Полномошно мора да имаш за да излезиш од државата.

Нема да излезам јас со возилото сопсвеникот ќе излезе, прашањето ми е дали треба полномошно за во Грција да возам ако не сум јас тој што вози преку граница?