Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2375139 пати)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #4395 на: 03 Октомври 2018, 19:06:03 pm »
@Van пушти некое клипче и за http://multimedia.lvz.de/eisenbahnstrasse во Лајпциг, убедливо најкриминална улица во Германија. Ама мене секогаш ми е задоволство таму да прошетам преку ден  ;D
Зини да ти кажу.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #4396 на: 03 Октомври 2018, 19:07:07 pm »
Со огромна благодарност до форумските сезнајковци за просветлувањето што ни го дадоа седејќи си дома на кревет дека овде во Германија не ја бидува, мојата скромна маленкост упатува апел до ауслендерите @Luki Junior @NeVeNR @MAPJAH @MecheTo @velestrumf @Nakolce да си ги спакуваме куферите и да се вратиме во ветената земја. Ќе си резервираме групна карта со ВизЕр да ни биде поевтино. Каква Германија, какве пичке материне. Германија сад и никад више. Од аеродром идеме директно у партија да се зачлениме.

П.С Ако испуштив некого од грешните души овде во Германија да не се прават мутави и да ми пишат да ги додадам на листата.
« Последно менување: 03 Октомври 2018, 23:01:35 pm Дибидус »
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5347
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4397 на: 03 Октомври 2018, 19:11:08 pm »
Дибидус, ај уште повеќе заменувај ги тезите. Можеш?
Никој не ја споредува Македонија со Германија. Седете си каде ви е убаво и каде ви сака душата.

И штом ме влечеш за јазик - јас уште би додал е дека не ќе да е таму грозјето сето слатко - како што ни овде целото не е кисело (како што некој се труди да покаже).

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #4398 на: 03 Октомври 2018, 19:12:27 pm »
@Дибидус
Збирно место, поранешна кафана Скопје во Берлин (каде што е и формирано Вемеро Депемене-е, факт слабо познат и за најголемите следбеници на оваа партија  ;D ) Ќе не собере @MAPJAH со камионот, да можеме да си понесеме покуќнина.
Зини да ти кажу.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4399 на: 03 Октомври 2018, 19:19:58 pm »
Пред 22 години, се возам со југото и барам место наречено три куќи или нешто слично во Сингелиќ.
Промашив нешто и навлегов во маалско уличе.
Случајно сум возел подолго позади некоја кола, типот таму живеел и кочи нагло, застанувам.
Доаѓа до мене и ме прашува зошто го следам, почнува расправа.
За час се собра буљук од комшии, попив и шамар, да бев од друга народност ќе ме згазеа.
Некој свика, абе не е шиптар, може стварно згрешил, оставете го.

Поента?
Не сме ништо поарни, секаде има такви "гета", но не треба да се генерализира.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4400 на: 03 Октомври 2018, 19:38:11 pm »
....

Сум се шетал пешки без некој страв (со другари/пријатели странци што би биле лесна мета за ограбување/силување/итн) во Дуизбург, Есен-Алтенесен (кај курвите и борделите), Дуизбург-Рајнхаузен кадешто крадат се и сешто (дури и машини за продавање на билети на Дојче Бан), Келн-Еренфелд и Мјулхајм, Бохум, Вупертал, Берлин во Нојкелн кадешто има од овие кабарињата и тие лудите дискотеки и квартови, во градот кадешто живеам живеев три години во гетото кадешто кириите беа пониски, а уличињата и киосците личеа на мини Турција, Курдистан, Пакистан. Има дрога, дилери, мигранти, азиланти, матни типови, тепачи и многу многу полиција и во патролни коли и во цивилни коли.

Погледни низ статистиките за колку време доаѓа полиција/брза помош/пожарна во Германија после повик. (помалку од осум минути е на ниво на цела федерација, а имаат премногу сообраќај и гужви. Претпостави си зошто е тоа така).

Постои криминал, постои дрога, постојат банди, постојат мафии, постојат групирања, постојат џамии кадешто се радикализираат муслиманите. Постои ладно оружје, шверц, кражби на коли, и слични неубави работи. Но за тоа си има служби кои планираат долгорочно за безбедноста, иднината и создаваат услови за ОК живот, правење бизнис и пари.
Лично имам слушано од полицајка како еден од овие не сакал да следи наредби од полицајка, затоа што во неговата земја жените немале право да наредуваат на еден маж. Ја фаќа за ревер и ја потегнува. Оваа му вади пендрек и за пет минути му објаснува како стојат нештата во Германија.

А на прашањето зошто не ги запреле мигрантите, единственото финално решение во 2015та да ги запрат е да ја пуштат армијата и да дадат зелено светло да ги срамни со земја Пакистан, Бангладеш, Сирија, Русија, Иран, Либан, Јордан, Саудиска Арабија, сите земји по балканската рута што ги праќаа на север, и да направат еден нов геноцид на сите тие миљон-два што чекале на влез за во Западна Европа. Ама некако тоа решение потсеќа на едно решение на еден човек со чудни мустаќи и изразен австриски изговор.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4401 на: 03 Октомври 2018, 20:04:48 pm »
Стварно зборите за квартови или населби во Германија каде полиција не сака да влезе, а во Македонија ги имате Грчец, Арачиново и тоа со марихуаната кај што се потепаа и полицајци и мафијаши пред година-две - сите места во непосредна близина на метрополата?

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #4402 на: 03 Октомври 2018, 20:26:41 pm »
....

...Ама некако тоа решение потсеќа на едно решение на еден човек со чудни мустаќи и изразен австриски изговор.

Sрећко Шојић???

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4403 на: 03 Октомври 2018, 20:32:04 pm »
Мене сака да ме нападне тој што знае што имам у приколката, у моментов скапи холандски кашкавали, често и за нафта 1350л во резервоарите. За силување не верувам, иако има и такви што можеби сакаат дебели. Јас ја гледам задната страна на убавиот излог што го гледаат туристите или луѓето со розеви наочари и не сум наишол на таква зона, баш вчера бев у дуизбург не видов оклопни возила. Не значи дека нема. Еве ќе ти кажам у шведска е многу по лошо отколку тука.
Niz Nrw i Niedersachsen kade sto vrtime nemaat dosega pipnato nitu kamion nitu prikolka(odnosno imaat vo bazata ama toa od nasite balkancite)...Znaci sme ostavale prikolki po parkinzi,industriski zoni i sl...nikoj nisto ne cepnal.Holandija isto.Belgija e problem so migrantite,vleguvaat po prikolki,dodeka kaj starata k...a Anglija e katastrofalno.Imaat ukradeno na 2-3 pati roba vredna nad 50K evra.Edna prikolka kompletno ni ja ukradija itn.itn...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4404 на: 03 Октомври 2018, 20:45:21 pm »
Во Белгија со мигрантите од пред година ипол се пее нова песна. Кога ќе ги видиш специјалците на секој чекор како се опремени до зуби и како си се смешкаат со прстите на чкрапецот, одма забораваш од каде си и каква стока си. Таму ќе се понашаш по протокол зошто наредбата е дадена сите да одат во парови и едниот со повисок чин е опремен со гумена муниција, прво да пука а после да поставува прашања. Оној вториот убива по наредба без око да му трепне... И после се бунеле мигрантиве барале безбедност и демократија се плашеле од полицијата. Па тоа е поентата, овие со задоволство им реплицираат дека така треба.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #4405 на: 03 Октомври 2018, 20:55:41 pm »
М А К Е Д О Н И Ј А

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #4406 на: 03 Октомври 2018, 21:55:04 pm »
Во Белгија со мигрантите од пред година ипол се пее нова песна. Кога ќе ги видиш специјалците на секој чекор како се опремени до зуби и како си се смешкаат со прстите на чкрапецот, одма забораваш од каде си и каква стока си. Таму ќе се понашаш по протокол зошто наредбата е дадена сите да одат во парови и едниот со повисок чин е опремен со гумена муниција, прво да пука а после да поставува прашања. Оној вториот убива по наредба без око да му трепне... И после се бунеле мигрантиве барале безбедност и демократија се плашеле од полицијата. Па тоа е поентата, овие со задоволство им реплицираат дека така треба.
Pred  2 dena se kaci na kabina na kamion kaj spojlerot.Koga vide deka ne odam za Anglija tuku nakaj Germanija pocna da lupa gore na kabina.Go povoziv malku po avtopat i koga pocna veke silno da tropa zastanav sleze mi udri eden lajk i si zamina.Specijalci mozi ima niz grad vo centarot i sl. na drugo mesto tesko.Ne deka nema da gi sredat so tek na vreme,del ke se uklopat,del ke odat po zatvori,del ke gi izbrkaat, ama realno momentalno im se problem.Dodusa Belgija ionaka ima sljam od cel svet sobrano.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #4407 на: 03 Октомври 2018, 22:18:03 pm »
Со огромна благодарност до форумските сезнајковци за просветлувањето што ни го дадоа седејќи си дома на кревет дека овде во Германија не ја бидува, мојата скромна маленкост упатува апел до ауслендерите @Luki Junior @NeVeNR @MAPJAH @MecheTo @velestrumf  да си ги спакуваме куферите и да се вратиме во ветената земја. Ќе си резервираме групна карта со ВизЕр да ни биде поевтино. Каква Германија, какве пичке материне. Германија сад и никад више. Од аеродром идеме директно у партија да се зачлениме.

П.С Ако испуштив некого од грешните души овде во Германија да не се прават мутави и да ми пишат да ги додадам на листата.
Среќен ви пат...

@MecheTo
Колкава тема за разговор се мигрантите... Нашиов шеф отиде и ги донесе во фирма едно 10-15 од тие... Што да ти кажам лудо и незаборавно ни е сега. Има луѓе ама работата никако неможе да се заврши.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #4408 на: 03 Октомври 2018, 22:30:51 pm »
U MK e така и без мигранти :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #4409 на: 03 Октомври 2018, 22:50:10 pm »
Само процедурално, да прашам, извинете вака преку ред....

Кога последен пат сте поминале после 21:00 часот, на Дижонска во Чаир пешки?