Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 182230 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #1350 на: 27 Мај 2013, 12:11:50 pm »
Нова зборува за Курир:  ;D ;D
http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=6&vest=3966
Како се команда проста маса. :)

Сашка Цветковска ми е генерација од Орце. Страшно паметна цура, уште на времето беше остра на јазик..

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1351 на: 27 Мај 2013, 12:12:39 pm »
Тревата за тревата,дождот за дождот.Да нема кал тоа рековме ама дека после дожд и после 5000000000000000 изминати км колата ке биди чиста тоа малку потешко.В соба да ја ставиш за 2-3 дена ке собери прашина.

еаго.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1352 на: 27 Мај 2013, 12:15:01 pm »
Еее кога цела држава ти е градилиште од минатото, ќе има прашина....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1353 на: 27 Мај 2013, 12:15:20 pm »
А кој рекол дека имаат прашина? Од што би дошла прашината кај нив? Дрва, трева, реки прават прашина?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1354 на: 27 Мај 2013, 12:15:30 pm »
А тек да видиш камион со калливи гуми како се приклучува на пат  ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1355 на: 27 Мај 2013, 12:16:29 pm »
Каде тоа? Кај нас? Не сум видел камион БЕЗ калливи гуми. Единствен пример е Америчка амбасада кога ја градеа. Од таму не излегуваше каллив камион. Доказ дека можело и кај нас, ако се сакало.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1356 на: 27 Мај 2013, 12:21:43 pm »
Каде тоа? Кај нас? Не сум видел камион БЕЗ калливи гуми. Единствен пример е Америчка амбасада кога ја градеа. Од таму не излегуваше каллив камион. Доказ дека можело и кај нас, ако се сакало.

на запад има закон за тоа: не смееш со арбитрарно прљаво ауто да се возиш наоколу! Има да го замиеш, гумите да си ги средиш. Ако оставаш калливи траги по асфалтот: плаќаш 20 евра казна ПЛУС трошоци за чистење (кои се дебело над 20 евра)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1357 на: 27 Мај 2013, 12:23:20 pm »
Онак секоја чест за храброста и одлучноста. Ако ништо друго барем ќе можеш да кажеш дека си пробал.

Би сакал да повлечам една паралела за односот на "нашинците", конкурирав на еден онлајн оглас за работа од дома, продажба преку интернет конкретно се работеше за еден софтвер. Америчко работно време, 12:00-21:00, се представуваш како американец, работиш од дома. Платата беше солидна, околу 750$ + бонус, на тоа претходеше месечна платена обука 350$. Пратив CV до надлежните и идам на виртуелно интервју, он лајн. Од другата страна романец и македонка. CV-то им се допадна, квалификациите и слично ( ние балканците увек сме преквалификувани :D ) и доаѓа моментот на одлука. Романецот ми кажува дека е воодушевен од CV-то и од образованието, одлично го владеам англискиот и е разбирлив. Нашата се сложи со романецот но напомена дека акцентот ми е лош и ми препорача да гледам повеќе амерички филмови, на тоа романецов и реагира дека зборувам течно и дека јазикот е разбирлив и скоро да и нема двајца амери кој зборат ист англиски јазик. Сепак македонката остана на својот став и ми се заблагодарија, нејзиниот збор беше последен. Можеби од оваа перспектива така размислувам, можеби кога би бил од другата страна на барата би бил ист. Али секогаш ќе имам поголема доверба во свој човек него некој од филипини, казахстан или молдавија.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1358 на: 27 Мај 2013, 12:27:15 pm »

на запад има закон за тоа: не смееш со арбитрарно прљаво ауто да се возиш наоколу! Има да го замиеш, гумите да си ги средиш. Ако оставаш калливи траги по асфалтот: плаќаш 20 евра казна ПЛУС трошоци за чистење (кои се дебело над 20 евра)

Дојди кај мене да видиш каква е улицата, ~500 метри имам возење по кратери, прашина, земја додека испаднам на огњан прица, така да џабе ке ја переш колата кога улицата ти е крш, пошто се ставаше водовод и канализација, 2 години никој не ја пипа да ја асфалтира.
Најтрагичното е што во општина отишол комшија да провери, таму во општина било заведено дека проектот е во целост завршен, поставена водоводна мрежа и приклучени граганите, поставена канализација и улицата е комплет асфалтирана.
А не сме ниту приклучени на водовод, само црева до шахти, ниту асфалтирана улица.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1359 на: 27 Мај 2013, 12:48:34 pm »
Онак,а со сексот како си сега? ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1360 на: 27 Мај 2013, 13:29:04 pm »
Доколку имаш обезбедено егзистенцијални прашања кај нас, со илјадарче месечно можеш да живееш одлично. Додека пак во бели свет за сличен живот ќе ти треба минимум 3-4 пати повеќе. А ни тогаш животот нема да ти биде така убав како тука.

Е сеа проблемот е прво да имаш се обезбедено, па после да стигнеш до илјадарчето :)

Егзистенцијалното прашање е најбитното и најтешкото кај нас.
А се живее убаво и со помалку од иљадарче и сметки се плаќаат и кола се одржава и три деца се растат :) (сега за сега)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1362 на: 27 Мај 2013, 14:02:44 pm »
Тревата за тревата,дождот за дождот.Да нема кал тоа рековме ама дека после дожд и после 5000000000000000 изминати км колата ке биди чиста тоа малку потешко.В соба да ја ставиш за 2-3 дена ке собери прашина.

еаго.

Колку километри? Пишува дека беше изнајмена кола, не возев од тука до германија со мојата ебаго! :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1363 на: 27 Мај 2013, 14:10:47 pm »
Ти 4 дена по дождови колата иста како од кај Те-ен земена од хемиско.Симо 2000км за 10дена иста ситуација. :D :D :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1364 на: 27 Мај 2013, 14:13:09 pm »
Знаеш ли од каде е калта на улиците кога врне? од земјата по која се слива водата и прашиништето на улиците. Нема прашина, нема земја, нема кал кога ќе заврне ! секако дека не е како од кај Те/Ен ама 100 пати почиста од колку кај нас. Чим не ми најдоа замерка кога ја враќав, значи ок беше!

патем, кога праиме муабет со клеги од имачка колку лесто ги переме овде колите, се чудат ! Еднаш месечно маваат особено преку лето, јас еднаш неделно ако врне а врне и почесто и малку е !