Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 209840 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #735 на: 16 Април 2013, 23:41:11 pm »
Кими ниедно од тие зла не е мало за едното да биде помало од другото. Додуша стварно немам претстава дали би биле зло ако подземјето го држи некој тукашен.
Сепак, филмот во кој живееш нема допирна точка со реалноста. Треба да излезеш од филмот за да можеш да ја согледаш.

Во денешна Македонија никогаш немаше војна, а подземјето, надземјето, водата и воздухот не го контролираат ниту македонци ниту албанци. Впрочем националноста е тотално ирелевантна. Бизнис е во прашање. Идеологијата, како и верата и национализмот се само инструменти за држење под контрола на широката проста маса и нејзина експлоатација. Ликови ко овие твоиве херои и хероите на оние другите се само глумци во филмот во кој живее мнозинството каде што си и ти.
Yup.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #736 на: 16 Април 2013, 23:42:40 pm »
Нека биде така како што велиш ти ама запомни на крајот секој се враќа во своето јато. Ако лета сам е лесен плен ама ако е во јато шансите да опстои се мноогу поголеми. Општ закон на природата. Јас секогаш би одбрал да сум во некое јато отколку да бидам волку паметен како тебе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #737 на: 16 Април 2013, 23:44:12 pm »
Предаторите не се групираат во стада (јата).
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #738 на: 16 Април 2013, 23:44:15 pm »
Никогаш не сум проаѓал со врски.. врски е кога мама и тато се мешаат. Мајка ми и татко ми во школо се појавиле 1 годишно за родителска а често и тоа го рипаа. Секогаш односите со сите професори до еден сум ги градел лично сам.
Друга работа јас не сум поминувал туку така туку се она што реално е потребно одлично сум го знаел. Али знаеш колку е претерано во учебниците со албанската историја? Ако знаеш барем малку никогаш немаше да пишеш ваков пост. Бетер од талат џафери како министер е ако македонците успеат да ги убедат во она што пишува во учебниците.

Ако не се бунам против учебник од таков карактер зошто би се бунел против дупките на патиштата? И дупките се сервирани од власта зарем не?

Малку мешаш баби и жаби, и малку не ми ја сконта поентата ама ок :)

Него што е попатритско?

Рингишпил , најосветленот мост на светот или триумфална капија?

Имаат и во Виена рингишпил. Се наоѓа во Пратер. Пратер е Луна Парк. Многу е убав :)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #739 на: 16 Април 2013, 23:46:15 pm »
Нека биде така како што велиш ти ама запомни на крајот секој се враќа во своето јато. Ако лета сам е лесен плен ама ако е во јато шансите да опстои се мноогу поголеми. Општ закон на природата. Јас секогаш би одбрал да сум во некое јато отколку да бидам волку паметен како тебе.

А зашто да не одбереш да си во јато на толку паметни ко него? :) (да ја одбереш припадноста на јатото не по национализам, религија и слично, туку по памет, сестраност и слични особини што лично ми се многу симпатичен во нечив карактер)

Дарко

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #740 на: 16 Април 2013, 23:46:23 pm »
па не би рекол дека е така
Лавовите ловат во глутница. жените ловат мажјаците ја бранат територијата
хиените исто така.
Затоа што секој предатор е истовремено и нечји плен

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #741 на: 16 Април 2013, 23:47:40 pm »
Па види ти чие е подземјето..

Подземје надземје вода воздух, неговото Височество Мијалков. Свака му част на човекот :) ;D

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #742 на: 16 Април 2013, 23:49:14 pm »
Da e samo on, i Ali Ameti-site go zaboravaat i red drugi da ne gi brojam tuka sea site ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #743 на: 16 Април 2013, 23:51:03 pm »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #744 на: 16 Април 2013, 23:51:18 pm »

А зашто да не одбереш да си во јато на толку паметни ко него? :) (да ја одбереш припадноста на јатото не по национализам, религија и слично, туку по памет, сестраност и слични особини што лично ми се многу симпатичен во нечив карактер)

Дарко

Јас не би рекол дека некој кој се откажува од својата нација (демек била проста) е паметен човек.
Проблемот со повеќето на форумот не е во ништо друго туку во партиската поделеност. Јас барем не сум партиски поделен и сум еднакво за секој македонец.

п.с. дени баш предаторот што го покажа е најзагрозениот од сите и веќе 20 години вештачки се одржува неговото постоење.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #746 на: 16 Април 2013, 23:52:37 pm »

Каде бе со овие муабети бееее, каде бееее...

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #747 на: 16 Април 2013, 23:54:06 pm »
Во подобра македонија

знаеш како иде
1. чекор дефинирај го проблемот
2. чекор смисли решение
3 чекор почни со реализација

е сега ние малку заглавуваме во дефинирањето :D

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #748 на: 16 Април 2013, 23:54:57 pm »
Во денешна Македонија никогаш немаше војна, а подземјето, надземјето, водата и воздухот не го контролираат ниту македонци ниту албанци.
Посебно струјата... ;D
Извини на дупешкава, ама воа ти е животна изјава, мислам на одобреното со печат....од simo...

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #749 на: 17 Април 2013, 00:04:27 am »
Македонија се сака со срце...

Кој ја сака со памет, веќе е во странство... ;D

кој како си ја нареди.ако имаш јак кеш,боли те патка за се.америка е тука во македонија,си гледаш фамилија,бизнис,одмори.....
а ако немаш ќе луташ и ќе филозофираш наоколу

што фајде и да ја сакаш и да не ја сакаш?

ова со сакањето ме асоцираше на еден графит(неможев да го најдам) на кој пишуваше :)
пр.
тамара те сакам,
ти ја сакаш ама јас ја ебам
форд фиеста 1,4 тдци