Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 208975 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #750 на: 17 Април 2013, 00:10:10 am »
Кими, посоодветно е да кажеш во своето стадо. Овцата е сепак посоодветна асоцијација за она со кое се поистоветуваш.

Фаците како овие твоиве херои се во стадото, ама не се овци туку овчари. Ќе си пасеш таму каде што ќе ти дадат да пасеш ако ти дадат и ќе те стрижат и музат кога сакаат, колку сакаат и како сакаат, а притоа најмногу што можеш да направиш е да си блееш. И тоа можеш да го правиш колку сакаш, овчарот ич к*р не го боли за тоа како ти е тебе, битно е да си на број и редовно да даваш количини вуна и млеко.

И уште нешто, на планетава постојат два типа на луѓе: робови и робовладетели. И тоа е така од кога постои човекот па до ден денес, различна е само формата. Не секој има можност да одбере дали ќе биде роб или робовладетел, а и не секој кој има шанса избира да биде робовладетел. Епа во примерот погоре робовладетели се овчарите. Останатите се овци.
А овците (и сите останати живи суштества на планетава освен луѓето) не размислуваат свесно, а за да опстанат мора да живеат во групи-стада и сите активности да ги прават колективно. Од друга страна овчарот свесно размислува и одлучува кога и какви активности ќе имаат неговите овци. За Бајрам/Велигден јагнињата одат курбан, па ако имаш среќа и ти ќе одиш курбан. Немаш избор, односно стадото нема избор. Овчарот е тој кој избира.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #751 на: 17 Април 2013, 00:12:55 am »
Not a valid youtube URL

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #752 на: 17 Април 2013, 00:17:26 am »
@Djidji одлично пронајдено!

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #753 на: 17 Април 2013, 00:19:11 am »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #754 на: 17 Април 2013, 00:19:16 am »
гојдо премногу си уфилман со некоја интилигенција што мислиш дека ја поседуваш а реално и не си некој кој ми оставил впечаток на разумен човек. а зошто го имам тоа мислење размисли самиот и сети се на собирот во крива паланка или каде и да беше :D

маршер тоа е она што го зборам цело време дека не треба да се истакнуваат паметниве како гојдо и компанија туку треба сите да прифатат дека се дел од народот

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #755 на: 17 Април 2013, 00:22:35 am »
Баш напротив, треба да се учи од паметните.
Мене не ми е битно како размислуваш, битно ми е да размислуваш со своја глава...

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
« Одговори #756 на: 17 Април 2013, 00:23:21 am »
@Djidji, што бара Екрем Јеврич на 1:05 ? ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #757 на: 17 Април 2013, 00:28:40 am »
Трет круг. :)

Денес во Центар се гласа,
ново сонце на слободата!
Центарците се борат,
за своите правдини!
Центарците се борат,
за своите правдини!
Од ново сега знамето се вее, на Центарската република!
Гоце Делчев, Питу Гули,
Даме Груев, Сандански!
Гоце Делчев, Питу Гули,
Даме Груев, Сандански ќе си одат од центар.
Парковите центарски шумно пеат,
нови песни, нови весници!
Центар е слободен,
слободно живее!
Центар е слободен,
слободно живее!

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #758 на: 17 Април 2013, 00:44:47 am »
гојдо премногу си уфилман со некоја интилигенција што мислиш дека ја поседуваш
Не е само интелигенција, има и други работи. И јас не мислам, туку знам. А знаат и оние кои ме знаат. Оние кои не ме знаат можат да мислат.

Цитат
а реално и не си некој кој ми оставил впечаток на разумен човек.
Видиш ти се сеќаваш на мене, а јас на тебе не. Не знам како изгледаш, а тоа е така затоа што не си ми оставил некаков, било каков, впечаток. Дали сум разумен или не, неможеш да судиш од едно масовно видување на кое не сме врзале никаков муабет. А според начинот на кој размислуваш мислам дека ни малку не си компетентен да пресудиш дали сум разумен или не или пак да судиш за некоја друга особина.

Цитат
а зошто го имам тоа мислење размисли самиот и сети се на собирот во крива паланка или каде и да беше :D
Да беше некое згодно девојче можда ќе ми значеше каков впечаток ќе ти оставам и што ти ќе мислиш за мене, ама вака некако ама ич не се секирам што ти мислиш за мене.
Што се однесува до собирот, се сеќавам дека генерално си поминавме одлично. Бар јас и тие околу мене одлично си поминаа. Има нешто друго на кое треба да се сеќавам?

Цитат
маршер тоа е она што го зборам цело време дека не треба да се истакнуваат паметниве како гојдо и компанија туку треба сите да прифатат дека се дел од народот
Паметните секогаш ќе се довјат од широката проста маса исто ко што се двојат глупаците и неписмените. Суштински се разликуваат и со тоа што ќе ги ставиш во исти кош нема да ги промениш и уедначиш.
« Последно менување: 17 Април 2013, 01:01:23 am gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
Одг: Re: Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #759 на: 17 Април 2013, 01:06:09 am »
Кими, посоодветно е да кажеш во своето стадо. Овцата е сепак посоодветна асоцијација за она со кое се поистоветуваш.

Фаците како овие твоиве херои се во стадото, ама не се овци туку овчари. Ќе си пасеш таму каде што ќе ти дадат да пасеш ако ти дадат и ќе те стрижат и музат кога сакаат, колку сакаат и како сакаат, а притоа најмногу што можеш да направиш е да си блееш. И тоа можеш да го правиш колку сакаш, овчарот ич к*р не го боли за тоа како ти е тебе, битно е да си на број и редовно да даваш количини вуна и млеко.

И уште нешто, на планетава постојат два типа на луѓе: робови и робовладетели. И тоа е така од кога постои човекот па до ден денес, различна е само формата. Не секој има можност да одбере дали ќе биде роб или робовладетел, а и не секој кој има шанса избира да биде робовладетел. Епа во примерот погоре робовладетели се овчарите. Останатите се овци.
А овците (и сите останати живи суштества на планетава освен луѓето) не размислуваат свесно, а за да опстанат мора да живеат во групи-стада и сите активности да ги прават колективно. Од друга страна овчарот свесно размислува и одлучува кога и какви активности ќе имаат неговите овци. За Бајрам/Велигден јагнињата одат курбан, па ако имаш среќа и ти ќе одиш курбан. Немаш избор, односно стадото нема избор. Овчарот е тој кој избира.
Браво за муабетов. Најлошо од се што последниве години стадото на овци е се поголемо и поголемо... и уште полошо им одговара да бидат ОВЦИ!!!:D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
« Одговори #760 на: 17 Април 2013, 01:16:15 am »

Браво за муабетов. Најлошо од се што последниве години стадото на овци е се поголемо и поголемо... и уште полошо им одговара да бидат ОВЦИ!!!:D

Оди кажи му го тоа на некој "партиец" кој нема никаква корист од било која партија и кој нема врска од политика и партии ама неговата е најдобра!

Отсутен jufka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
Одг: Re: Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #761 на: 17 Април 2013, 01:17:52 am »

Оди кажи му го тоа на некој "партиец" кој нема никаква корист од било која партија и кој нема врска од политика и партии ама неговата е најдобра!
Еднаш бев пробав;D;D;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
« Одговори #762 на: 17 Април 2013, 01:26:39 am »
Колку прекрасен свет, овде гомно, онде цвет...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #763 на: 17 Април 2013, 08:38:29 am »

Yugoslavija! Kako dozvolivme da ni ja unistat?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #764 на: 17 Април 2013, 09:01:55 am »
Колку прекрасен свет, овде гомно, онде цвет...
[youtubfghe]http://www.youtube.com/watch?v=m5TwT69i1lU[/youtube]

[imgf]http://img9.uploadhouse.com/fileuploads/17553/17553981095035f51131a6648a90c9d798cb2031.jpg[/img]

Yugoslavija! Kako dozvolivme da ni ja unistat?
:-[