Голема работа си направил со тоа што се противел на наставничката. Јас како студент и пркосев на професорката по политичка економија на прашање за системот на социјалистичко уредување, која патем не беше мажена а чиј љубовници беа Маркс, Енгелс и Ленин, па полгав 7 пати и квадрирав само заради тоа иако знаев повеќе од 80% кои положија од прва или учеа на памет само за да добијат 6-ка.
Солењето памет и пркосењето на системот е карактерна особина која тешко или никогаш не вродува со плод а често не славно завршува поготово ако истат не е подрекпена без без масовна подршка.
Кога ќе научиш дека историјата ја пишуваат победниците, многу работи ќе ти станат појасни!
Кај мене се исплатеше тоа што и пркосев и многу добро си живееме и ден денес кога и да ја видам. Никогаш ме нема оштетено за оценка а исто и никогаш ме нема испрашано за нешто што јас не сакам а за она што сакав мораше да ме испраша оти ќе и досаѓав се додека не се искажев. Јас сум се бунел за она што мислев дека е праведно а покрај тоа одлично си живеевме кога немаше таква тема и се збореше за друго нешто. Сите информатичарски работи јас и ги завршував 
Кими, чисто си прајме муабет.. Нели мислиш дека една земја што држи до себе, и што би направила горди припадници на таа земја, тоа треба да го направи посебно при школувањето. При таквото школување не би требало да има попуштање и врски во однос на официјалните предмети и официјалните учебници во таа една земја. На тој начин уште во рана возраст би се створиле навики на работливост, интелигенција, прецизност (на пример германци или јапанци земи ги ко пример).
Вака меѓу нас, нели мислиш дека твојов пример е обратен од тоа? Нели мислиш дека не е во ред да кажеш јавно дека си проаѓал со врски? Нели е непатриотски да одиш контра официјалните институции во една земја? Ти мислиш дека не било исправно тоа учење во учебникот, ама исто така некој може да му текне дека не е исправно да стои на црвено , или дека не е исправно да плаќа во супермаркет производ што не е македонски (и да го краде).
Не мислиш дека таквото подржување на нештата води кон анархија и обратно од квалитет во една држава, а автоматски и е тотално непатриотски?
Дарко