Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 209742 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #720 на: 16 Април 2013, 23:03:15 pm »
Патриот во денешно време е човек кој плаќа данок. Колку повеќе плаќа толку поголем патриот е.
Нема потреба од маванје у груди и такви глупости.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #721 на: 16 Април 2013, 23:07:48 pm »
Патриот во денешно време е човек кој плаќа данок. Колку повеќе плаќа толку поголем патриот е.
Нема потреба од маванје у груди и такви глупости.

Патриот беше големиот, единствен и непре*ан  Блек Стена. Човек што својот живот го помина во бробата против мрските црвени мундири.

http://3.bp.blogspot.com/--Ulaw38Ba5E/UJpl3zXRA3I/AAAAAAAACxk/7aXaDHXtWgc/s1600/IL_GRANDE_BLEK_IL_PALADDINO_DELLA_LIBERTA_3.gif

Мада мене лично секогаш посимпатичен и подобар ми беше Мистер Но. А сакав ко ќе пораснам да бидам Марти Мистерија :)

Кими? Загор или Капетан Марк? :)

Дарко

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #722 на: 16 Април 2013, 23:10:53 pm »
Еее, времиња... Ама овие денешниве патриоти изглеа учеле од овој стрип:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #723 на: 16 Април 2013, 23:12:27 pm »
Еее, времиња... Ама овие денешниве патриоти изглеа учеле од овој стрип:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Се гледа дека познаваш историја и дека си патриот :)

И молим те не го рчкај Сир Оливер.. Тој бар беше сестран и има аристократско држење :)

Дарко

п.с. Исто и јас :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #724 на: 16 Април 2013, 23:20:57 pm »
Македонија се сака со срце...

Кој ја сака со памет, веќе е во странство... ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #725 на: 16 Април 2013, 23:22:16 pm »
Голема работа си направил со тоа што се противел на наставничката. Јас како студент и пркосев на професорката по политичка економија на прашање за системот на социјалистичко уредување, која патем не беше мажена а чиј љубовници беа Маркс, Енгелс и Ленин, па полгав 7 пати и квадрирав само заради тоа иако знаев повеќе од 80% кои положија од прва или учеа на памет само за да добијат 6-ка.

Солењето памет и пркосењето на системот е карактерна особина која тешко или никогаш не вродува со плод а често не славно завршува поготово ако истат не е подрекпена без без масовна подршка.

Кога ќе научиш дека историјата ја пишуваат победниците, многу работи ќе ти станат појасни!

Кај мене се исплатеше тоа што и пркосев и многу добро си живееме и ден денес кога и да ја видам. Никогаш ме нема оштетено за оценка а исто и никогаш ме нема испрашано за нешто што јас не сакам а за она што сакав мораше да ме испраша оти ќе и досаѓав се додека не се искажев. Јас сум се бунел за она што мислев дека е праведно а покрај тоа одлично си живеевме кога немаше таква тема и се збореше за друго нешто. Сите информатичарски работи јас и ги завршував :D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #726 на: 16 Април 2013, 23:23:50 pm »
Gojdo нека парите им се најголема побуда и нека се најголеми мафијаши важно е само едно. Македонци се!  Проблем е кога тоа го прават другите а не нашите.

Никој не го негира Љубе. Да не го мешаме. А и за Јохан исто. Љубе слободно викај си го херој. Тој се изборе на многу фронтови.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Епилог : 2-3 повредени припадници на лавовите ;D ;D ;D :D

И новинарка (цивил) ;)
Ако имало 4 повредени во непосредна близина од каде пукал замислете само колку жртви паднале таму каде што гаѓал...

BTW, во контекст на хероите и патриотите и тенковите на Кими срам да вие што не го спомнавте Гарги! А Гарги имаше видици и со време набави резервни делови за тенковите. Сепак не бива на пат да тргнеш без резервна гума.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #727 на: 16 Април 2013, 23:25:41 pm »
Епа ајде гојдо паметни кажи ми кое е помало зло.. подземјето да биде контролирано од македонци или подземјето да биде контролирано од албанци чија идеологија добро ни е позната.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #728 на: 16 Април 2013, 23:28:35 pm »
Без учество на власта не може да постои организиран криминал. Па види ти чие е подземјето..
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #729 на: 16 Април 2013, 23:28:53 pm »
Голема работа си направил со тоа што се противел на наставничката. Јас како студент и пркосев на професорката по политичка економија на прашање за системот на социјалистичко уредување, која патем не беше мажена а чиј љубовници беа Маркс, Енгелс и Ленин, па полгав 7 пати и квадрирав само заради тоа иако знаев повеќе од 80% кои положија од прва или учеа на памет само за да добијат 6-ка.

Солењето памет и пркосењето на системот е карактерна особина која тешко или никогаш не вродува со плод а често не славно завршува поготово ако истат не е подрекпена без без масовна подршка.

Кога ќе научиш дека историјата ја пишуваат победниците, многу работи ќе ти станат појасни!

Кај мене се исплатеше тоа што и пркосев и многу добро си живееме и ден денес кога и да ја видам. Никогаш ме нема оштетено за оценка а исто и никогаш ме нема испрашано за нешто што јас не сакам а за она што сакав мораше да ме испраша оти ќе и досаѓав се додека не се искажев. Јас сум се бунел за она што мислев дека е праведно а покрај тоа одлично си живеевме кога немаше таква тема и се збореше за друго нешто. Сите информатичарски работи јас и ги завршував :D

Кими, чисто си прајме муабет.. Нели мислиш дека една земја што држи до себе, и што би направила горди припадници на таа земја, тоа треба да го направи посебно при школувањето. При таквото школување не би требало да има попуштање и врски во однос на официјалните предмети и официјалните учебници во таа една земја. На тој начин уште во рана возраст би се створиле навики на работливост, интелигенција, прецизност (на пример германци или јапанци земи ги ко пример).

Вака меѓу нас, нели мислиш дека твојов пример е обратен од тоа? Нели мислиш дека не е во ред да кажеш јавно дека си проаѓал со врски? Нели е непатриотски да одиш контра официјалните институции во една земја? Ти мислиш дека не било исправно тоа учење во учебникот, ама исто така некој може да му текне дека не е исправно да стои на црвено , или дека не е исправно да плаќа во супермаркет производ што не е македонски (и да го краде).

Не мислиш дека таквото подржување на нештата води кон анархија и обратно од квалитет во една држава, а автоматски и е тотално непатриотски?

Дарко

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #730 на: 16 Април 2013, 23:29:53 pm »
DA NEMA PODZEMJE BE ALOOOO  ;D ;D ;D ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #731 на: 16 Април 2013, 23:33:44 pm »
Никогаш не сум проаѓал со врски.. врски е кога мама и тато се мешаат. Мајка ми и татко ми во школо се појавиле 1 годишно за родителска а често и тоа го рипаа. Секогаш односите со сите професори до еден сум ги градел лично сам.
Друга работа јас не сум поминувал туку така туку се она што реално е потребно одлично сум го знаел. Али знаеш колку е претерано во учебниците со албанската историја? Ако знаеш барем малку никогаш немаше да пишеш ваков пост. Бетер од талат џафери како министер е ако македонците успеат да ги убедат во она што пишува во учебниците.

Ако не се бунам против учебник од таков карактер зошто би се бунел против дупките на патиштата? И дупките се сервирани од власта зарем не?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #732 на: 16 Април 2013, 23:37:42 pm »
Кими ниедно од тие зла не е мало за едното да биде помало од другото. Додуша стварно немам претстава дали би биле зло ако подземјето го држи некој тукашен.
Сепак, филмот во кој живееш нема допирна точка со реалноста. Треба да излезеш од филмот за да можеш да ја согледаш.

Во денешна Македонија никогаш немаше војна, а подземјето, надземјето, водата и воздухот не го контролираат ниту македонци ниту албанци. Впрочем националноста е тотално ирелевантна. Бизнис е во прашање. Идеологијата, како и верата и национализмот се само инструменти за држење под контрола на широката проста маса и нејзина експлоатација. Ликови ко овие твоиве херои и хероите на оние другите се само глумци во филмот во кој живее мнозинството каде што си и ти.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #733 на: 16 Април 2013, 23:38:31 pm »
Абе Кими уште немаш три вистински искуства во животот а им објаснуваш тука на луѓе кој се веќе поминати и сито и решето. Ај малцесо своја глава, согледај и размисли.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #734 на: 16 Април 2013, 23:40:33 pm »
Идеологијата, како и верата и национализмот се само инструменти за држење под контрола на широката проста маса и нејзина експлоатација.

Да се потпишам на изјавава.  И печат да ставам, да не прашувате „а де је печат“:

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!