Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 209786 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #555 на: 28 Март 2013, 13:18:07 pm »
 „Кога ќе пораснам сакам да бидам дијаспора”

„Да знаев дека ќе се родам овде ќе се обесев на папочната врвца”

„Сите патишта водат од РМ”

http://on.net.mk/kolumna/kade-vodi-ova

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #556 на: 28 Март 2013, 13:19:18 pm »
@Спортекст

Не спомна власта, спомна влада, т.е. ме праша да не сум од влада? ;)
BTW, читај ги коментарите на темава погоре. Ако неможеш да увидиш на кого меѓу редови му се препишува несреќата тогаш мора или да си глуп или да се правиш глуп. Трето нема.

А и со право некој си помислува, нели?
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #557 на: 28 Март 2013, 13:56:00 pm »
@Спортекст

Не спомна власта, спомна влада, т.е. ме праша да не сум од влада? ;)
BTW, читај ги коментарите на темава погоре. Ако неможеш да увидиш на кого меѓу редови му се препишува несреќата тогаш мора или да си глуп или да се правиш глуп. Трето нема.

А и со право некој си помислува, нели?

Да спомнав и патем мислев на твојот начин на изразување, од далеку се браниш  а не дека ти се виновни или не знам што!

Несреќата се знае на кого му се препишува, само што јас не го реков тоа туку ти сам си го извади тој заклучок спрема другите постови!

Jас зборувам за себе, а за другите..... нека си кажат тие !   ;)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #558 на: 28 Март 2013, 14:18:59 pm »
Ее, Николче, Николче, Мерцедес не амнестира од неносење појас....

Цитат
Силен удар со градите во воланот предизвикало внатрешно крварење, според првичните информации од обдукцијата, тоа е причина за смртта на основачот на неделникот и дневниот весник “Фокус“ Никола Младенов..

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=75252

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #559 на: 28 Март 2013, 14:20:20 pm »
Не за џабе јас трубам дека треба да се носи појас.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #560 на: 28 Март 2013, 14:22:08 pm »
Not a valid youtube URL Not a valid youtube URL
Not a valid youtube URL Not a valid youtube URL
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #562 на: 28 Март 2013, 14:58:59 pm »

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #563 на: 28 Март 2013, 15:28:34 pm »
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #564 на: 28 Март 2013, 15:29:53 pm »
Да спомнав и патем мислев на твојот начин на изразување, од далеку се браниш  а не дека ти се виновни или не знам што!
Не го разбрав делот со бранењето, ама нема везе, немам за што да се бранам, ама имам за што да напаѓам. А напаѓам затоа што ме нервира што за секоја една глупост која ќе се случи мора Цацко да биде крив, па се пуштаат муабети и шпекулации кои понатаму се злоупотребуваат за да се сценираат драми чија што крајна цел е нешто кое е на штета на животот во земјава и развојот на нашето општество. Преку к*р ми е секој трет или четврт ден да морам пола саат од денот да кружам во сообраќај низ централното подрачје во Скопје за да можам да си дојдам дома, преку к*р ми е од сиот спам на секаков пропаганден материјал за се и сешто од кој неможам да се скријам, преку к*р ми е од целиот хаос и неред кој се прави против моја воља за да се задоволат нечии суети и да се одработат некои гнасни предавнички задачи на штета на Македонија и македонскиот народ. Од таа појдовна точка преку к*р ми е и од ваквите рекла-казала муабети како на улица, така на работа, па така и овде. Ко луѓево едвај да чекаат нешто вакво да се случи за да има драма.

Сега наредно откако вештаците утврдиле дека не носел појас и дека од ударот во волан искрварил наредно е да се пуштат рекла-казала шпекулации дека претходно го удриле во гради, чекале да умре од крварење, му го искршиле џипот, го стаиле во џип и го фрлиле во провалија...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #565 на: 28 Март 2013, 16:12:10 pm »

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #566 на: 28 Март 2013, 16:37:27 pm »
Не го разбрав делот со бранењето, ама нема везе, немам за што да се бранам, ама имам за што да напаѓам. А напаѓам затоа што ме нервира што за секоја една глупост која ќе се случи мора Цацко да биде крив, па се пуштаат муабети и шпекулации кои понатаму се злоупотребуваат за да се сценираат драми чија што крајна цел е нешто кое е на штета на животот во земјава и развојот на нашето општество. Преку к*р ми е секој трет или четврт ден да морам пола саат од денот да кружам во сообраќај низ централното подрачје во Скопје за да можам да си дојдам дома, преку к*р ми е од сиот спам на секаков пропаганден материјал за се и сешто од кој неможам да се скријам, преку к*р ми е од целиот хаос и неред кој се прави против моја воља за да се задоволат нечии суети и да се одработат некои гнасни предавнички задачи на штета на Македонија и македонскиот народ. Од таа појдовна точка преку к*р ми е и од ваквите рекла-казала муабети како на улица, така на работа, па така и овде. Ко луѓево едвај да чекаат нешто вакво да се случи за да има драма.

Сега наредно откако вештаците утврдиле дека не носел појас и дека од ударот во волан искрварил наредно е да се пуштат рекла-казала шпекулации дека претходно го удриле во гради, чекале да умре од крварење, му го искршиле џипот, го стаиле во џип и го фрлиле во провалија...

Во ова е основата и суштината, а "шиткачов" за жал беше дел од тоа откако беше "седнат" во скут.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #567 на: 28 Март 2013, 17:47:09 pm »
Ее, Николче, Николче, Мерцедес не амнестира од неносење појас....

Цитат
Силен удар со градите во воланот предизвикало внатрешно крварење, според првичните информации од обдукцијата, тоа е причина за смртта на основачот на неделникот и дневниот весник “Фокус“ Никола Младенов..

http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=75252

Не за џабе јас трубам дека треба да се носи појас.

И појасот е крив ли што загинал?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #568 на: 28 Март 2013, 17:50:55 pm »
Загинал поради низа фактори кои допрва ќе се утвдуваат(брзо возење, заспал, срцев удар, некој му пресекол пат и слично), меѓутоа пресуден бил појасот. Да бил врзан немало да скрши ребро и да умре за 10 минути од внатрешно крварење. Ќе поминел со повреди, најверојатно не многу тешки.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #569 на: 28 Март 2013, 17:52:26 pm »
А ако возел со пропишана брзина?