Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 622801 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #1080 на: 08 Октомври 2016, 00:42:12 am »
@Deni, за градско, ја би одел на првата слика.
« Последно менување: 08 Октомври 2016, 07:30:17 am Simo - Carrier159 »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #1081 на: 08 Октомври 2016, 00:47:15 am »
Дени јамахата е добра али со таа цена се купува вистински мотор не косачка за трава,еве ти добар избор со докажана машина (истата ја вози и хондата и кимкото)А ако си повеќе за скутер пијаџото ти е 170% подобар во агрегатот од кимкото(дизајн и концепт на хонда од 60тите)

Кееway RKV 125

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1082 на: 08 Октомври 2016, 03:21:07 am »
deni само скутер за бркање работи низ скопје
на овие со брзини немаш место сообраќајната кај да ја чуваш а не па со пиво и ќебапи да го натовариш

моментално имам keeway outlook 125cc и ме служи одлично за скопскиве гужви,16 тркала,водено ладење,доволно место за двајца

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1083 на: 08 Октомври 2016, 10:17:21 am »
16 тркала... хахахаха барем 16-ки да пишеше или 16' :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг:
« Одговори #1084 на: 08 Октомври 2016, 10:36:59 am »
Така бе луѓе, малце дискусија. Фала.
Јас од гледање по салони правам муабет, вие сигурно имате 200 пати повеќе искуство.
Кивеј ркв? Јас го видов РКС ама кога го прашав во динамикс типот не знаеше такви модели? Каде има да видам ркв? Која цена се ркс и ркв?

За парите од јамахата се зимало мотор? Е кој? Од брендовиве имаш само КТМ 200 и јамаха 125. Ваљда има и други што не ги знам.
Чинат ли кивеј уопште во иста реченица со јамаха да стојат? Врска немам затоа прашувам.
Фин муабет слободно продолжете со препораки, фалење и кудење. Сега се мисли за мотор за следна сезона - дур се собере денар, дур ова она. ;)

Фала.
« Последно менување: 08 Октомври 2016, 11:12:28 am Deni »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1085 на: 08 Октомври 2016, 11:03:18 am »
Јас кога би купувал мотор,до 125цц или до 250цц би одел на скутер(или нешто слично) никако не би одел на нејкед или спорт со такво мало моторче.Нејкед се знае 600цц најмалку.
Околу брендовите се знае,по мене Кимко,кивеј и сл... не ги есапам,не дека не чинат и дека нема да одат,но никогаш нема да го достигнат тоа ниво на брендовите,но па затоа цената им е помала па кој како си сака.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1086 на: 08 Октомври 2016, 11:27:44 am »
За скутер според мене треба да е ефтин и reliable
Е сега тие две ретко одат во иста реченица

Кивеј и кимко до некаде го нудат тоа,ама да дадеш 2000+ за квалитетен скутер со скапи делови ми е безмислено кога веќе ги имаш овие два за доста пониска цена

А овие на брзини,да менуваш 6 брзини за да стигнеш до 70km/h од семафор до семафор nonsense

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1087 на: 08 Октомври 2016, 12:01:28 pm »
За скутер според мене треба да е ефтин и reliable
Е сега тие две ретко одат во иста реченица

Кивеј и кимко до некаде го нудат тоа,ама да дадеш 2000+ за квалитетен скутер со скапи делови ми е безмислено кога веќе ги имаш овие два за доста пониска цена

А овие на брзини,да менуваш 6 брзини за да стигнеш до 70km/h од семафор до семафор nonsense

Piaggioto е со скапи делови? На кој мислиш? Инџекшн е? Кој сервисира?

На брзини поголем (250-500-600) би гледал, или ич не би гледал?

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1088 на: 08 Октомври 2016, 12:01:33 pm »
Затоа купуваш Џилера 4-тактна 125-200цц и немаш потреба од делови.Двотактно секоја сезона клип. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1089 на: 08 Октомври 2016, 12:02:30 pm »
Затоа купуваш Џилера 4-тактна 125-200цц и немаш потреба од делови.Двотактно секоја сезона клип. :)
Сите овие се 4 тактни. Проблемот кај двотактна е звукот кој е тенџере, ама па се возат без возачка што е па плус за нив.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1090 на: 08 Октомври 2016, 12:10:04 pm »
Јас за прво време би одел со мопед 50цц (дали двотактен или 4 тактен, сеедно), со big bore kit 80-100ццм, дерестриктиран, со стандарден ауспух, со големи бандаши, за низ град. Откако ќе земам дозвола, ќе размишљам за пристојна 400-650ццм машина...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1091 на: 08 Октомври 2016, 12:15:05 pm »
Јас за прво време би одел со мопед 50цц (дали двотактен или 4 тактен, сеедно), со big bore kit 80-100ццм, дерестриктиран, со стандарден ауспух, со големи бандаши, за низ град. Откако ќе земам дозвола, ќе размишљам за пристојна 400-650ццм машина...
Ау, ау, ау, ау... Ако му смениш 80ка клип и цилиндар... Мрцварење а пак нема да иде уопште. 125ки 4 тактни едвај држат чекор со сообраќај. За испод 125 само два такта по тоа што еве и јас гледам за мене. ПЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕеееееее ама барем иде колку толку.

И пази не зборам за „идење“ туку, за 0-40 да не те поминат СИТЕ од колоната. Мислам 20 секунди дека се до 60 или нешто такво. Не се баш за на булевар, само за по маало.  :-\

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #1092 на: 08 Октомври 2016, 12:16:04 pm »
Дени има(ше) и двотактни со толкава кубикажа ама трошат како кола и вадат друг звук,но мој избор би бил 4-тактно,ем помалку троши,ем подолготрајно е.Е проблем е шо треба полагање.
Ми се вртеше низ глава летово некој мотор да се земи,ама сега ке оставиме за другото лето да видиме како ќе поминиме во Немачка. :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1093 на: 08 Октомври 2016, 12:21:36 pm »
И ја гласам за 2т со 80цц или сличен кит, мене звукот не ми прави толку голем проблем, поготово ако се најде некој со добар сајленсер. исто така, битно да се обрати внимание на тежината на мопедот/скутерот.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1094 на: 08 Октомври 2016, 13:39:42 pm »
Ни јас никад не би дал 4000 за некое 125 или 250 моторче на брзини. За пола сезона ќе ти биде преспоро, а практичноста за низ град е никаква во однос на скутер.

Затоа или скутер за низ град, или мотор од барем 600 кубика кој ќе биде за низ град и викенд излети. Моторот нормално е доста поскап :)

Поголеми тркала е поголема удобност, стабилност. Јас возам на моето 10ки, не постои ново моторче со помали. Огромна разлика во однос на поголема Веспа со 12ки, односно Беверли со 16ки. Секако најубава е вожњата на сериозен мотор :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.