Види вака кимкото е одлично затоа што има ефтини сервиси и со ефтини пари можеш да му направиш апдејт на кубикажата и силата,исто така би ти препорачал моторче што вози машина од пијаџо групацијата (според мене најдобрата машина во класата,и во квалитет на изработка и во јачина и дизајн на агрегатот) ама малце посоленки се со делови и сервис.Џилера ранер 125ка од другарче само со акрапович и малоси варијатор идеше 95џпс со лудо забрзување
Штом ме упати, прочитав за Кимкото дека е делува слабичко со
9.4кс. А иначе вака ептен фаќа око за брчење, поготово што е релативно пристојно изгледајуче, со 16ки, и ефтинко.
На пример Хонда SH125i половна, е
13кс, исто со 16ки.
Ваљда Kymco people S 200i треба да е слично, со 164cc, и
11кс. Исто 16ки.
Половни мотори генерално гледам дека многу слабо се наоѓа, веројатно повеќе од човек на човек идат продажбите.
Овие Кивеј RKV изгледаат релативно пристојно на слика, ама не сум ги видел во живо. Ама цената им е многу примамлива за 17ки тркала, 125 со
11кс. А има 150ки по азијава, и тие се ептен таман наместо 125киве зошто креваат 120 кмч и можеш да си ги користиш и надвор од град. Штета што нема кај нас некоја од буџет маркиве со 150-250цц фино моторче како RKS.