Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Треба да чекам месец ипол за SYM X Jet 125 , не дека неможам да се стрпам ама ме е мисла да не испадне во Септември. Плус си ја продадов 50 cc и сега немам мотор. Гледав Kymco sky town 125 ама е со воздушно ладење и плус нема ABS. За кинезите незнам што да мислам. Кажувајте некој алтернатива за 125 cc.Sent from my 22101316G using Tapatalk
Цитат: igooor07 на 05 Мај 2026, 18:50:21 pmТреба да чекам месец ипол за SYM X Jet 125 , не дека неможам да се стрпам ама ме е мисла да не испадне во Септември. Плус си ја продадов 50 cc и сега немам мотор. Гледав Kymco sky town 125 ама е со воздушно ладење и плус нема ABS. За кинезите незнам што да мислам. Кажувајте некој алтернатива за 125 cc.Sent from my 22101316G using TapatalkPiaggio Medley 125. Има АВЅ, ама не знам какво ладење има.И Voge SR1 мислам вреди да се погледне.Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Цитат: Ordevski на 05 Мај 2026, 19:42:08 pmЦитат: igooor07 на 05 Мај 2026, 18:50:21 pmТреба да чекам месец ипол за SYM X Jet 125 , не дека неможам да се стрпам ама ме е мисла да не испадне во Септември. Плус си ја продадов 50 cc и сега немам мотор. Гледав Kymco sky town 125 ама е со воздушно ладење и плус нема ABS. За кинезите незнам што да мислам. Кажувајте некој алтернатива за 125 cc.Sent from my 22101316G using TapatalkPiaggio Medley 125. Има АВЅ, ама не знам какво ладење има.И Voge SR1 мислам вреди да се погледне.Sent from my SM-S938B using TapatalkГо видов и јас овој Voge SR 125, и е достапен одма. Погледнав неколку reviews, не го куди никој ама пак некако неможам да се одлучам за Кинез, барем не за сега.Sent from my 22101316G using Tapatalk
Цитат: igooor07 на 05 Мај 2026, 18:50:21 pmТреба да чекам месец ипол за SYM X Jet 125 , не дека неможам да се стрпам ама ме е мисла да не испадне во Септември. Плус си ја продадов 50 cc и сега немам мотор. Гледав Kymco sky town 125 ама е со воздушно ладење и плус нема ABS. За кинезите незнам што да мислам. Кажувајте некој алтернатива за 125 cc.Sent from my 22101316G using Tapatalk Тоа што нема ABS е поголем проблем отколку ладењето според мене. На 2 тркала 10 пати е побитно абс отколку на кола. Јас имам Sym Јет 14 Evo 200 со воздушно и јас како тебе пред да купам се предомислував па потоа зедов малку да читам искуства од други луѓе искусни. На 40 степени се возеше лани односно денот кога го земав беше 38 памтам. Никогаш нема проблем да имаш со воздушното, на таа кубикажа и нема реална голема потреба од водено, само потенцијален дополнителен проблем, хладњак, термостати, сензор, па протекло. Рачунај ако ти се деси нешто од тоа не можеш да возиш во моментот Па пример ти се Wolt, не се гасат а најголем % се воздух... Тие мотори се правени да работат и на највисоки температури и по Азија и секаде. Само редовна промена на масло и тоа е. Единствен проблем може да биде ако го оставиш во место да работи 10-15 мин а е надвор 35 степена... Штом движиш нема мака. Кај воденото кога ќе упали перка на 35 степени а ќе се дешава често ако го возиш низ град рачунај нема да се седи околу него... За таа кубикажа земај што ти фаќа око и што ти одговара на џебот и не се замарај. Само абс да има и по можност tcs, но абс мора да има.https://www.youtube.com/watch?v=QllBhWniANE
Неможам да чекам до Август а може и повеќе за SYM-от. Го купив кинезов Voge SR1 125 cc, едноставно ми треба мотор од точка А до дочка Б во градот. Дали згрешив, ке покаже времето. Од кај да си купам куфер во Велес? Д-р@Ordevski кажувај ако знаеш.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my 22101316G using Tapatalk