Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 636522 пати)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3673
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #3825 на: 20 Мај 2026, 18:05:52 pm »
Од искусни моторџии тука, а воедно и моторџии, кој е овој бренд на мотор, дали е добар за офф-роад и црн пат? Што мислите и нешто повеќе?

Страшно ми се допаѓа ваков тип визуелно на мотор ( ако купам мотор тоа ке биде скрамблер лоок други не ми се допаѓаат ама да е ново), баш таков стил. Мене ми е потребен и за црн пат и за асфалт, па дали ова е тоа тоа или не е баш?

Океј, не е крос како сузуки , ама дали ова реално врши работа мих црн пат асфалт?

И дали овој бренд го има во Скопје, сервис, делови и слично?Воопшто кој бренд е ова

Секоја информација и одвоено време ценам благодарам однапред.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9528
« Одговори #3826 на: 21 Мај 2026, 14:49:47 pm »
Spored mene ova ti e samo ponashminkano gradsko motorce, kakov off road kakov otvoren pat. Ne deka nema da vozi ama:

Na obicen zemjen pat so bilo koj motor mozes da vozish pa i so ovoj, za malce poseriozen off road si treba drug tip na motor
Vozenje na otvoreno, na vakov motor veter ke te duva non stop i ke ti se odmili vozenje. Za otvoren pat e motor so vizir koj go kreva vozduhot barem nad glava

Ova e za da si go cepash niz grad, ubavo izgleda i te nosi od edno na drugo mesto, eventualno patcinja kako do Vodno, Matka, Kozjak i slicno

Brendot ne go znam, i btw ne sum mnogu iskusen motordzija. 4 godini vkupno sum na motor, 12k km imam sevkupno pominato ama imam vozeno naked motor na otvoreno i toa mi e vpecatokot

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6313
« Одговори #3827 на: 21 Мај 2026, 21:38:50 pm »
Што гомна/адитиви се ставаат во помодерниве бензини стварно не знам. 6-7 години е стоена машината, карбураторот беше муљ целиот, резервоарот не е рѓосан внатре уопште, бензинот имаше необјаснива смрдеа и вискозност на сае 90 масло.
Сум отворал и работи со по 30 години стоен бензин и освен расипан смрад се друго било нормално.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6046
« Одговори #3828 на: 21 Мај 2026, 22:00:53 pm »
Чашка од карбуратор?
Земи брејк клинер и мрежичка за садови и трљај 😂

Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6313
« Одговори #3829 на: 21 Мај 2026, 22:05:51 pm »
Имав спреј за клапна расклопив се до игла исчистив наштеловав, исшприцав и в цилиндар  да пуштат карикиките, спие култиваторот сега :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2033
« Одговори #3830 на: 21 Мај 2026, 22:29:33 pm »
Другар ми си порача Zontes 368G, затоа го продава Беверлито.

https://m.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=5738155

Јас му го бирав, моторот е купен од динамикс од прв газда и е навистина во супер состојба. Лани го купи, му направи сервис (уље, филтер, уље во пренос, свеќица), додека положи, летни одмори и слично, извози дури 700км :)
Огласен е 3.300еур, но 200-300 сигурно ќе оди доле.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk