Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 521906 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #1470 на: 02 Мај 2017, 14:13:55 pm »
Работата со мотор како цбр/ибр е што си правиш мерак со нова играчка.
Да со 50ка има најмалку замарање, ама тука доаѓа веќе моментот "мала е" зошто обично се мали. И се специфично бучни и трошат бензин и масло.

Од друга страна 125ка (која веќе ја заменува 50ката 2т по светов) е страшно економична, поинтересна за занимавање, голема веројатност да ти се поигрува понатака во таа насока и слично. Ама тоа е.

Најубаво 250ка. Ем страшна економија ем легална за почетник ем брза. Врв!!! Ама избор 0 и цена плафон. Нинџата е 250ка и тоа со slip-clutch што е џам, и толку. Друг избор едвај се наоѓа.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1472 на: 02 Мај 2017, 14:50:17 pm »
Ако ти праат ќеф чоперчиња кивеј жонк шонк (или како и да се викаат), имам познаници ги отепаа од возење, 125-150cc^3 2-3000 se novi. Тешко да го возиш над 80
Aprilija 125 е далеку побрза од овие, ептен малце троши. 120-130 може да достигне.
Скутери има и по 700cc^3 ама појма немам што како.
Еве како изгледа дотерана 150-ка кинеска

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #1473 на: 02 Мај 2017, 15:16:48 pm »
Зеро..

За низ град би бил моторот...(Белви- Автокоманда -Ченто- Центар- Водно - Влае).
И стварно (првенствено) не е за мене, а ми изгледа како многу по исплатлива и по кул опција во споредба со второ половно возило -
плинаш- за иста намена.

Пред се од аспект на полагање, регистрација, потрошња, трошоци за оджрување, паркинг проблем на раб. место ....итд.

Јас отсекогаш возам скутер. Томос возев ко мал, па извозев еден Баотиан преку 30к и дојде ред за нешто ново, пошо толку беше со кинезот, дојде на ред акумулатор, ламела, клип, цилиндер итн и не вредеше веќе да се инвестира. Нема поента да повторувам колку практична работа се скутерите низ град, посебно за град ко СК, Зеро одлично го долови сето тоа. Колку и да сакаш возење во кола, на 35 С со колона во 16:30, ќе ти се одмили. Али ова важи за малите скутери по шасија. Со големи или пак некои ретро мотори, не можеш да се „пикаш“ низ гужва како со овие а со тоа ја снемува главната поента на 2 тркала.
Е сега, ризик е со културава наша на возење али се учиш. По мене, бар 10к км се доволни за да видиш што како функционира сообраќај од аспект на возач на 2 тркала. Генерално, курчење нема, пошо ти секогаш го јадеш. За опрема, кацига по мене целосна, муабет не праам колку е потреба,

На крај се подновив со половен Гарели ХО, 2 тактен, бел ;D
http://www.bikez.com/motorcycles/garelli_xo_50_2010.php

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1474 на: 02 Мај 2017, 15:56:58 pm »
Стратро ако имаш точаче, а на идење накај работа немаш угорници паметно е да удриш една проба. Јас веќе некое време практикувам со точак, и сум екстремно далеку од потење, уште сум со јакна, а до прошла недела и со ракавици бев од сабајле. Ако има услови за точак патот кој треба да го поминеш - секако. Ако нема тогаш џабе муабетот.

Инаку еве ценовник за нови мотори 2017: http://motori.com.mk/domashni/cenovnik-na-novi-motocikli-vo-makedonija-2017

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1475 на: 02 Мај 2017, 16:06:25 pm »
Zimas 50cc kinez za 300 eur go pravis 80cc parkiras kaj ke ti tekne ne se zamaras so kradenje i takvi gluposti.

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #1476 на: 02 Мај 2017, 16:10:04 pm »
Дени, точак нема шанси ни до теретана по шорц, не па до работа.

Само пишав дека кул моторче  (ете CBR 125 или 250)  ми делува  е подобра/поисплатлива/покул опција од втора кола (читај канта) за тие пари.

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2430683

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=2473136

Отсутен Bicikle

• Легенда

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1478 на: 02 Мај 2017, 16:28:57 pm »
Земи си нешто поудобно да не возиш згрбавен
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1479 на: 02 Мај 2017, 16:34:21 pm »
E сега што е муабетот - оној прааав муабет. Зошто луѓе викаат „ќе го мењаш, ќе го ова она“. Главната работа кај 125ки се брзините.

Они се сосем океј со брзина за низ град, само што имаат многу менувања на брзини. На 70 менуваш во 4та, и секогаш си над 5000 rpm.

Кај R6 на пример 115кмч оди во прва. Така да низ град нема замарање со брзини, имаш Лер и Прва. Ајт. Р1 иде 160.

Тоа е целата разлика. Целата битна разлика. Барем за мене.

Oд трета страна пак, беверли тера до крај во една брзина. Што ако не ти е за играње по пат со мењач е многу фино исто така.

P.S. Р6
« Последно менување: 02 Мај 2017, 16:42:52 pm Deni »

Отсутен Bicikle

• Легенда

Отсутен zlatkor

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 216
« Одговори #1481 на: 02 Мај 2017, 18:57:05 pm »
Мењањето брзини ама уопште ме игра улога кога ќе ти влезе во рутина. Чак што више и поинтересно и поконцентрирано е возењето

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #1482 на: 02 Мај 2017, 19:33:12 pm »
Само 125ка ЦБР не ја препораувам на повисоки момци од 180,ја сум 175 и мене ми лежи одлично,перфектна позиција на седење има од сите 125ки во нејзината класа,исто така и дјукот можеш да го видиш дооста добар моторор со одличен избор на компоненти.

Еве колку е мало цбр-чето

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #1483 на: 02 Мај 2017, 20:30:02 pm »

Изгледа кул. Аутоматик. Тоа е тоа. :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #1484 на: 02 Мај 2017, 21:06:04 pm »
Со ваков пак ќе заглавиш во сообраќај :) кај ќе се протниш со чудово.

И јас моментално сум во дилема што да правам.

Сеа ќе работам во центар, па од Ново Лисиче до таму треба да се снајдам како ќе стигнам.

Зимно време ќе морам со кола, само летово не знам дали точак (по кеј) или некој скутер...