Автор Тема: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)  (Прочитано 521849 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Мотори (Мотоцикли, Скутери, Мопеди)
« Одговори #1500 на: 03 Мај 2017, 23:54:09 pm »
Стратро, земи го во предвид тоа дека скутер има колку-толку багажен простор во кој ќе можеш да ставиш кацига, евентуално некои документи или мали работи кои на мотор со брзини нема каде да ги ставиш. Многу ми е глуп моментот доколку кацигата треба да ја влечкам во раце каде и да одам. При секојдневно возење на мотор или скутер ќе имаш потреба да завршиш некоја работа или да пренесиш нешто кое на скутер можеш да го ставиш кај нозете, башка има и закачалка на која можеш да обесиш кеси од маркет и сл. Муабетот ми е дека скутер е многу попрактичен, па уште ако ставиш и оригинален куфер позади, нема зима за тебе  :) . Барај некое беверли половно и крцкај си.

Реален маабет
На Беверлито под седиште собира 2 отворени кациги и комплет документација. Место во куферот позади, гратис.
Понеделникот пазарев со госпожАта во Веро, а заборавивме дека сме со скутер (тргнавме по месо, ама се заборавивме). . Под седиште собра вреќичка дрва за потпала, 3 леба, тегла ајвар и канче печурки. Во куфер позади 2 кеси со месо и уште една со мирудии. Една кеса на закачалка пред мене и една во раце кај госпожАта. Индијци да не видеа ќе се крстеа со 2 раце.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #1501 на: 04 Мај 2017, 00:35:12 am »
Има Kymco GrandDink 50?
сега баш проверив и на сајтот на www.kymco.com и на kymco.com.mk,ги нема веќе.Иначе ги имаше,мојата е 50ка.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #1502 на: 04 Мај 2017, 09:41:39 am »
Стратро, земи го во предвид тоа дека скутер има колку-толку багажен простор во кој ќе можеш да ставиш кацига, евентуално некои документи или мали работи кои на мотор со брзини нема каде да ги ставиш. Многу ми е глуп моментот доколку кацигата треба да ја влечкам во раце каде и да одам. При секојдневно возење на мотор или скутер ќе имаш потреба да завршиш некоја работа или да пренесиш нешто кое на скутер можеш да го ставиш кај нозете, башка има и закачалка на која можеш да обесиш кеси од маркет и сл. Муабетот ми е дека скутер е многу попрактичен, па уште ако ставиш и оригинален куфер позади, нема зима за тебе  :) . Барај некое беверли половно и крцкај си.

Реален маабет
На Беверлито под седиште собира 2 отворени кациги и комплет документација. Место во куферот позади, гратис.
Понеделникот пазарев со госпожАта во Веро, а заборавивме дека сме со скутер (тргнавме по месо, ама се заборавивме). . Под седиште собра вреќичка дрва за потпала, 3 леба, тегла ајвар и канче печурки. Во куфер позади 2 кеси со месо и уште една со мирудии. Една кеса на закачалка пред мене и една во раце кај госпожАта. Индијци да не видеа ќе се крстеа со 2 раце.

Problem solved. ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #1503 на: 04 Мај 2017, 09:46:35 am »
Види си само како ти е пристапот за во гаража лесно да го ставаш.

Баш гледав гаражни врати со даљинско околу 800-900 евра се сосе монтажа.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #1504 на: 04 Мај 2017, 12:17:08 pm »

Реален маабет

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1505 на: 04 Мај 2017, 13:29:26 pm »

Реален маабет

Problem solved. ;D

Има место и за едно туле, тамам ќе се држи на стаклото и куферот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1506 на: 04 Мај 2017, 18:19:36 pm »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1507 на: 04 Мај 2017, 22:36:51 pm »

I`m hooked.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1508 на: 04 Мај 2017, 22:40:06 pm »
Знам. Ама од каде 250ка? ;) Нова?

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1509 на: 05 Мај 2017, 09:18:42 am »
Се јавив, немаат во понудата ( која им почнува од CBR 600 па нагоре)...
Инаку зверче е...

Чекам повратен одговор дали воопшто може да се порача и секако, цена.

едит: Добив одговор дека ни 125, ни 250 ни 300 не се произведувале нови? ???

Што е ова тогаш?
http://auto.ndtv.com/news/2017-honda-cbr250rr-makes-global-debut-in-indonesia-1433750
« Последно менување: 05 Мај 2017, 09:30:21 am Stratro »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1510 на: 05 Мај 2017, 09:30:29 am »
Еве го црн сабајле пред Херц кај фонтана. Врат искршив. Црн 250р, мислев твојот дека е... Колку е таман тоа чудо едно.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1511 на: 05 Мај 2017, 09:32:25 am »
Епа шо ми збори оваа од Макпетрол тогаш?
Нив не им е апддејтирана понудата или јас читам од лоши сајтови?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1512 на: 05 Мај 2017, 10:43:48 am »
Неможеш RR. Тоа е над почетник коњажа, само R може. Ако веќе зимаш над почетник можеш 500-600.

Нинџа 250ка или 300тка. Или kawasaki Z250 или Z300 исто погледни.

Еве го 250р:
« Последно менување: 05 Мај 2017, 15:26:28 pm Deni »

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1513 на: 05 Мај 2017, 15:38:14 pm »
Ако може оваа можам и јас...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1514 на: 05 Мај 2017, 15:52:05 pm »
Моторов за тебе испадна на крај не за жената ;D