Стратро, земи го во предвид тоа дека скутер има колку-толку багажен простор во кој ќе можеш да ставиш кацига, евентуално некои документи или мали работи кои на мотор со брзини нема каде да ги ставиш. Многу ми е глуп моментот доколку кацигата треба да ја влечкам во раце каде и да одам. При секојдневно возење на мотор или скутер ќе имаш потреба да завршиш некоја работа или да пренесиш нешто кое на скутер можеш да го ставиш кај нозете, башка има и закачалка на која можеш да обесиш кеси од маркет и сл. Муабетот ми е дека скутер е многу попрактичен, па уште ако ставиш и оригинален куфер позади, нема зима за тебе
. Барај некое беверли половно и крцкај си.
Реален маабет
На Беверлито под седиште собира 2 отворени кациги и комплет документација. Место во куферот позади, гратис.
Понеделникот пазарев со госпожАта во Веро, а заборавивме дека сме со скутер (тргнавме по месо, ама се заборавивме). . Под седиште собра вреќичка дрва за потпала, 3 леба, тегла ајвар и канче печурки. Во куфер позади 2 кеси со месо и уште една со мирудии. Една кеса на закачалка пред мене и една во раце кај госпожАта. Индијци да не видеа ќе се крстеа со 2 раце.