Автор Тема: VW Golf MK7 Variant 1.4 TSI  (Прочитано 94703 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: VW Golf MK7 Variant 1.4 TSI
« Одговори #120 на: 03 Мај 2018, 11:06:34 am »
И после караван нечинело  8) бутаааај

Си чини караван, далеку повеќе од СУВ, ама иди убеди ги луѓево..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #121 на: 22 Мај 2018, 09:04:44 am »
И јас по стапките на @Stratro викендов ги чистев пластиките околу моторот со специјално средство за пластика (plastic degreaser) и сум запрепастен како добро чисти прљавштини. Земав и четка и многу лесно иде чистењето. Прскаш, и поминуваш со четката и целата нечистотија се одвојува од пластиката многу лесно и после само пребришуваш со микрофибер и воала.

Исто така и зимските гуми беа катастрофа прљави и ги чистев со средство за бандажи (она што испушта боја како крв  ;D) ама бандажите ги прави супер чисти, без никаков добир со крпа или сунѓер. Секоја чест. Истото го направив и со летниот сет. И после едно поминување со Meguiars Ultimate Tire Gel.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #122 на: 22 Мај 2018, 11:00:39 am »
Кај нас има вакво средство некаде?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #123 на: 22 Мај 2018, 11:37:09 am »
Сигурно има некаде, ако не истото сигурно слично. Мислам називот е all purpose cleaner/degreaser. Ова е идеално за чистење енетериер со тоа четката, уствари тоа му е и намената, особено од решетките каде што дува воздух во ентериер, педалите лесно се чистат, држачи за чаши и други тешко достапни места.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #124 на: 22 Мај 2018, 12:16:35 pm »
Кај нас има вакво средство некаде?

Имаш meguiars apc и мафра пулимакс кај нас.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #125 на: 22 Мај 2018, 12:19:24 pm »
По бензински ги има?

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #126 на: 22 Мај 2018, 12:26:23 pm »
Не. Мафра има во бриколаж/меркур, за мегс да контактираш со членот @Dejan Gj
По бензискиве имаш сонакс мултистар, и тоа е добро.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #127 на: 22 Мај 2018, 12:36:14 pm »
Prodavam Meguiars APC :D poso cel galon ke go potrosam za 100 god ... Ako saka nekoj moze nekoj dogovor da padne :)
« Последно менување: 22 Мај 2018, 12:48:42 pm Inter1 »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #128 на: 24 Мај 2018, 08:01:09 am »
Пред некој ден приметив при нерамен пат како нешто да ми тропка предницата или задницата не можев со сигурност да утврдам. Ја однесов кај овластен сервис од каде што ја купив (уште ми трае гаранцијата) и после 40 минути ми се јавија викаат дечко имаш кај резервното тркало момент клуч (таму го чувам со еден куп други работи) и при нерамнини пластиката каде што го чувам момент клучот се допирала со бандажот од резервното тркало. После тоа тестираа и рекоа ништо не тропа. Сега се е ОК.

И јас по стапките на @WorM  стигна сензорот за автоматски светла за голфот денеска од али-експрес. 2 минути работа за монтирање, одлично функционира сензорот т.е. кога ќе го покријам инстантно се палат светлата а за не повеќе од 3 секунди се гасат ако има светлина надвор.

Има некаква си демек каминг хоум/леавинг хоум функција ама не фунцкионира 100% како што треба односно при заклучување/отклучување на колата навечер, задните светла се палат но предните само ДРЛ но не и соборените за жал. Исто така навечер кога ја палиш колата, им треба едно 3 секунди на светлата да се смент од ДРЛ на соборени. Ако ми скурчи ова, може и ќе се вратам самиот да си уклучувам :D сега за сега да видиме како ќе брка работа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #129 на: 24 Мај 2018, 08:47:52 am »
Перфектно ова со светлава. Уште не разбирам зошто го комплицираат од фабрика.

Добро си направил.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #130 на: 24 Мај 2018, 09:04:49 am »
Одлично..си можел сензорот да го залепиш поблиску до левиот крај. Пробај жицата да ја гурнеш меѓу таблата и стубот, би требало да се протне пошто таблата е од мек материјал.
Иначе, за опцијата да се палат кога отклучуваш, не ти треба сензор нити ваков прекидач. Тоа јас го имам активирано одамна како посебна опција. Сигурен сум дека има и кај тебе.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #131 на: 24 Мај 2018, 09:17:15 am »
Да, ама финтата е да се палат при отклучување само кога е темно навечер, а не секогаш преку ден. Кај тебе веројатно е секогаш зошто немаш сензор за светла како што и јас немам.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #132 на: 24 Мај 2018, 11:58:20 am »
Да, ама финтата е да се палат при отклучување само кога е темно навечер, а не секогаш преку ден. Кај тебе веројатно е секогаш зошто немаш сензор за светла како што и јас немам.
Кај мене сензорот е на ретровизор. А со новиот софтвер на заклучување се палат само ако пред да искочиш од кола стиснеш еднаш за аблендуваее.... Глупости. Треба некиј со дијагностика да ми среди да се палат кога ќе стиснеш на клуч одма.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #133 на: 24 Мај 2018, 12:43:40 pm »
На модел со стандард опрема сензор на светла се палат само навечер ако ти е оставена на Ауто соборени задни и под ретровизор ова незнам дали го има кај голф. Вака е на пасат

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #134 на: 24 Мај 2018, 13:16:52 pm »

Да, у право си за тоа..Кај мене се палат секогаш кога отклучувам