Автор Тема: Половно возило - Нисан Микра, Поло, Корса Ц, Пунто, Пежо 107 ?  (Прочитано 24082 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Бензините се попогодени, барем не се толку жалат како дизелашите, збореме за рено клио 99-04 годиште. Земи и Микрата, најлична и најдобра за женско. Не е лошо и полото, а пунтото го избегавај, доста проблеми имаат со ситници, кај нас се зима најмногу пошто имаш делови колку сакаш, а како што можев да разберам колата нема да ти е за во Македонија, туку најверојатно во Швајцарија и уште еднаш ке кажам, Микрата ти е чиста десетка за женско. Лесно е за паркирање, а тоа е една од најбитните работи за женските, нели :)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
...

оф топик

На невестата е исто такво само 2002 или 2003та беше. Смени нов сензор на радалица,  нека ја прелемат електрониката внатре во клучот, и нека го обучат со имобилизерот.

оф топик

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
dupli post...sorry
ќе те спасам да не ти биде празен постов

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
Он топик, провери Хонда Џез или како се викаше таа малата Хонда. Секогаш е во врвот на најнерасипливи возила.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
Избегни го пежото.Сум немал ама ако е како ц1 работи како пеглица.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
206-kata не ескапа за одржавање, да се разбереме. Карпатиан ова ти е втора опомена на истава тема.

@Klen, Полото му е најлош избор, тоа е најнеквалитетната и најкварливата кола од сите во изборов. Никаков ентериер, никаква ергономија, лоша прегледност, лош хендлинг, катастрофални кочници, ретровизори во кои ништо не се гледа, мотори на кој треба да им се молиш да не се расипат (освен еден или два од дизелите).
Глупости. Брзиномерот бил скап, губел контакт, све тоа се средува.
И мене дисплејчето кога ми пукна на спаркот ми бараа 350 евра за нова табла, ја сменив со скоро нова за 2500 денари.
Цела година имав такво пежо, све на него сменив, уопште не беше скапо за одржување, нормални цени како и за секое друго возило со слична набавна цена.
Јас со овие два поста многу се сложувам.
206-ка имам возено и е многу убо количе.

Он топик, провери Хонда Џез или како се викаше таа малата Хонда. Секогаш е во врвот на најнерасипливи возила.
А со овој најмногу!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Да, да, да. Многу добра кола. Со меџик ситс внатре ептен е практична. Никогаш нема да сакаш кола без нив после тоа. Ќе си ја затемниш, бандажчиња и толку. Ова е добар предлог дефинитивно. Простор ипол.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Купи и Голф 2-ка 1.6D ефтино за одржуење и смрт нема.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Ќе го остави со се голфот :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
Пошто глеам дека и Peugeot 107 влегува во комбинацијата - зошто да не ѕирнете и Volkswagen Up / Seat Mii / Skoda Citigo?

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Навистина, пиша 107 во насловот а збореше за 206 и така продолжи муабетот,
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Ваљда мисли на 207-ца наместо на 107.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
не не...за 206ката посебно размислувам. Имаше татко ми некое време такво ново и баш е добро скоцкано...а разгледував и 107мица...еве на пример ова исто е у игра, само не знам како се покажани:

http://www.autoscout24.ch/it/d/peugeot-107-piccola-auto-2005-occasione?index=2&make=60&model=446&sort=price_asc&st=1&vehid=4508968&vehtyp=10&yearfrom=2004&returnurl=%2fit%2fautomobili%2fpeugeot--107%3fmake%3d60%26model%3d446%26sort%3dprice_asc%26st%3d1%26vehtyp%3d10%26yearfrom%3d2004%26r%3d5

конкретново пишува дека ламелата е при крај и со екстра 900 франака би се заменила со нова..
некое мислење за останатите работи?

@zeroSignal - овие што ги наброја држат солидна цена за кола од таа класа..поише би се задржал на кола до 2007 за да не го набилдан буѓетот..

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Јас би оваа
http://www.autoscout24.ch/it/d/honda-jazz-piccola-auto-2005-occasione?index=3&kmto=150000&make=29&model=240&priceto=3000&sort=price_asc&st=1&vehid=4522940&vehtyp=10&yearfrom=2004&returnurl=%2fit%2fautomobili%2fhonda--jazz%3fkmto%3d150000%26make%3d29%26model%3d240%26priceto%3d3000%26sort%3dprice_asc%26st%3d1%26vehtyp%3d10%26yearfrom%3d2004%26r%3d5

Ова е више една класа поголема..малце невестава со голфов се тепа за паркирање, па не знам дали различно би било со ова. Како и да е, одличен модел е ова Џезов. Имам читано дека доста квалитетни се.