Автор Тема: Половно возило - Нисан Микра, Поло, Корса Ц, Пунто, Пежо 107 ?  (Прочитано 24053 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
пунтото е оф леле мајко педалите од застава наваму не се сменети одозгора ги притискаш многу незгодни...И престанете со митови дека пежоата биле скапи за одржавање, барем не ги носете луѓето во заблуда. Друже тоа што ќе најдеш најздраво/најсочувано тоа земи си, нема да згрешиш.

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
Пежо 106 1.5 го изнавозив и го шитнав за мин.цена
Едина мана ТРАП И БРЗО ПАЃА НА ПОЛУОСОВИНИ зглобот е комплет
Good Year

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
Corsa C има катастрофален интериер.

Јас би одел Punto/Polo за тие пари.

206-ка, убав дизајн, интериерот страда од евтини материјали, тапа за одржување (високи цени).

Мајтап на страна, мислам дека Микрата добро се покажа. Лично само дизјанот ми е одвратен.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Може да ми објасниш што е катастрофално во ентериеров? Никаде не крцка, копчињата функционираат сите, не е лошо на лик, радиото ги чита сите можни формати звукот е сосема добар како за фабричко радио, нема никаква потреба за интервенција на звучници, борд компјутер, команди на волан, странични перничиња итн итн? За споредба другар има поло баш такво со дупли фарови и рачките на врата крцкаат. Дојде со некое џкљ радио радио а позади има катастрофални звучници Го плати поскапо од корсата а е постаро 2 години.

Кими алал да ти е како јаоткопа сликава од најотпремената корса не знам. Корсава погоре дури изгледа симпатично, но да бидеме реални батка 99% од корсите не изгледаат вака како на твојата слика. Го делам мислењето на Карпатскио, корса има едни од најмизерните ентериери евр. Ајде ќе си речеш еве човеков половна ја купил убава цена му понудиле па голтнал преку ентериерот и целокупната евтиноќа на колата и си рекол ајде ГЕРМАНСКО Е јер германско е уау и нема боље. Ама оние што отишле и ја купиле НОВА од салон? Е тие тие не можам да ги сватам што мислеле, дали тие имаат очи и некое чуство за убаво за фино? Покрај поло, ибица, клио овој отишол купил корса нова и опрчил 12.000 еу за неа. Алал да му е.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #48 на: 23 Јануари 2017, 10:55:13 am »
Корсата можда не е најубава, ама е далеку поубава од Клио, Поло или Пунто (па и од доста други) со слично ниво на опрема и година на производство.

Како што голем процент од Корсите не личат како на сликава, така и другите.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Бев да ја видам Ибицата погоре од огласот...Ја зедов на тест драјв и ми зариба моторот на 5км вожња...
Талентите ја оставиле без уљје и само што излегов на автопат и ја стиснав над 80 почна да трепка сигнал за уље и моторот почна да чука на суво и додека пробуав да се вратам назад ми откажа на пола пат за жал..

А одличен ентериер, екстериер ама тоа е...мн се запалив за колата се додека не беше запален моторот..

Идемо даље...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
....

Од погрешни бизнисмени бараш кола.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Prcot

• Сениор
Let's agree to disagree

vs this?

Uzas

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #52 на: 23 Јануари 2017, 12:15:58 pm »
Зашто пушташ слики од коли кои се понови од оваа корса? Стаи слика од пунто 2, клио 2, постаро поло... Или спореди ја Corsa D со наведениве...

Уопште не си реален... Погрешни коли споредуваш...

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
Corsa C има катастрофален интериер.

Јас би одел Punto/Polo за тие пари.

206-ка, убав дизајн, интериерот страда од евтини материјали, тапа за одржување (високи цени).

Мајтап на страна, мислам дека Микрата добро се покажа. Лично само дизјанот ми е одвратен.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Може да ми објасниш што е катастрофално во ентериеров? Никаде не крцка, копчињата функционираат сите, не е лошо на лик, радиото ги чита сите можни формати звукот е сосема добар како за фабричко радио, нема никаква потреба за интервенција на звучници, борд компјутер, команди на волан, странични перничиња итн итн? За споредба другар има поло баш такво со дупли фарови и рачките на врата крцкаат. Дојде со некое џкљ радио радио а позади има катастрофални звучници Го плати поскапо од корсата а е постаро 2 години.

Кими алал да ти е како јаоткопа сликава од најотпремената корса не знам. Корсава погоре дури изгледа симпатично, но да бидеме реални батка 99% од корсите не изгледаат вака како на твојата слика. Го делам мислењето на Карпатскио, корса има едни од најмизерните ентериери евр. Ајде ќе си речеш еве човеков половна ја купил убава цена му понудиле па голтнал преку ентериерот и целокупната евтиноќа на колата и си рекол ајде ГЕРМАНСКО Е јер германско е уау и нема боље. Ама оние што отишле и ја купиле НОВА од салон? Е тие тие не можам да ги сватам што мислеле, дали тие имаат очи и некое чуство за убаво за фино? Покрај поло, ибица, клио овој отишол купил корса нова и опрчил 12.000 еу за неа. Алал да му е.

Мојата изгледа исто вака освен што нема електрика на ретровизори. Не е нешто научно фантастика да се најде ваква корса а како што кажав беше поефтина од полото на другарот. Не драстично поефтина али и 100 евра се рачунаат..
Единствено што кај мене е со 2 врати кај него 4 ама па мене тоа не ми менува ништо.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 450
Зашто пушташ слики од коли кои се понови од оваа корса? Стаи слика од пунто 2, клио 2, постаро поло... Или спореди ја Corsa D со наведениве...

Не ги коментирам коливе како цел пакет, ама ако збориме за лепота Пунто 2 е каде каде поубаво, за Клиото да не збориме.

Отсутен Prcot

• Сениор

Полото е тоа редизајн истото тоа кое би ти го понудиле во 2006та ако одиш во салон и бараш Поло. Исто така и корса во 2006та е редизајн. Пунтото еве го:

Мис универзум
А Клиото? Серозен си?

Вајарско је дело природе

Сите овие се 2006та

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #56 на: 24 Јануари 2017, 10:03:23 am »
Ја сум екстра сериозен. Клиово у споредба со корсава е како коцка. Пунтото внатре, не може да се спореди.

Корса до 2006:

Еве ти Корса од 2006:

У споредба со горенаведените, АВИОН. И двете.

А да не зеам да барам слики од некои ултра дотерани и опремени модели како што си стаил ти погоре...

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
од клиото што е вајарско дело природе јас добивам некои чудни нагони на мачнина. едноставно ми е мачно да го гледам. една од ретките коли што никогаш не би ги купил.пре би фиат мултипла место ова. и не зборам од инат едноставно вкус е во прашање

Отсутен Prcot

• Сениор
Гледаш дека ти сега различни генерации споредуваш

корсата  шо ја покажуваш е генерација на клио 3 и гранде пунто

Крсата супер клаустрофобична :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #59 на: 24 Јануари 2017, 10:30:14 am »
Нормално. Ти почна да споредуваш погрешни работи, па да ти доловам дека пропушташ нешто.

Може до утре да дискутираме. Секој со свој вкус.

Ти ќе пљукаш по едно, ја по друго... И пак нишо на крај.