Автор Тема: Hyundai Elantra 2016, 1.6 MPI GLS Style  (Прочитано 79613 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
Одг:
« Одговори #255 на: 12 Февруари 2017, 20:08:14 pm »
Да, имам доста слики каде се убаво гледа. Ке закажам овие денови сервис.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
Одг: Hyundai Elantra 2016, 1.6 MPI GLS Style
« Одговори #256 на: 12 Февруари 2017, 20:12:57 pm »
Nisto strasno ne mu se sekiraj tolku, ke go sredat vo servis, a i da ne go sredat golemo cudo za kratko vreme se gubi kondenzacijata  ;D

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #257 на: 12 Февруари 2017, 20:37:53 pm »
Како можеле да дозволат вака да излезе во продажба не ми е јасно.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #258 на: 12 Февруари 2017, 20:43:57 pm »
Се дешава и на многу поскапи коли...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #259 на: 12 Февруари 2017, 20:53:32 pm »
И како што идат работите кај нас нема на кој да рекламираш.... ќе те убедуваат така треба или ради некоја причина ти си крив.
Немој да им попушташ во никој случај.

Отсутен Ilija_f

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #260 на: 12 Февруари 2017, 21:51:03 pm »
Све експерти :)

https://www.carlightblog.com/2014/06/24/fogging-the-ultimate-guide/

Мислам дека сега е појасно.....

"2. Is fogging something really bad?
No. As we said, it’s just like your windows misting up. And in the same way, it disappears of its own accord in most cases. The only difference is that inside the car you can switch on a fan to get rid of the condensation quickly, whereas there is no fan in the headlight, except in those fitted with LEDs. There is a source of heat, however, which can speed up the drying process, namely the headlamp. So if you drive with your lights on you will have fewer problems with fogging. Xenon lamps produce less heat than halogen lamps so it will take a little longer for condensation to disappear from xenon headlights."

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #261 на: 12 Февруари 2017, 22:02:51 pm »
А твоето мислење е дека треба да си ја остави така?

На работа кога се јавува кондензација после воден тест на возилата (доста ретко), го менуваме фарот и се враќа на добавувач (во случајот Hella).

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #262 на: 12 Февруари 2017, 23:18:36 pm »
И како што идат работите кај нас нема на кој да рекламираш.... ќе те убедуваат така треба или ради некоја причина ти си крив.
Немој да им попушташ во никој случај.
Јас имам многу позитивно искуство со Порше за замена на некој расипан дел додека се под гаранција.... на  работа имаме 4 пасати и до сега никогаш не ми направиле проблем ако нешто не функционира и треба да се замени ..  ( нормално ти да не си виновникот за тоа)..
Ова треба да влези во гаранција и збор да не кажат да го сменат фарот!

Отсутен mushovlae

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #263 на: 16 Февруари 2017, 09:48:05 am »
Ова само кај нас го има,мислам дека ш катекорија се носи кај нас.Што не помине на запад од контрола на возила елај кај нас.Затоа и спуштаат цени ко луди,кој знае какви цени им ги даваат со ситни фалинки.На познаник мој хонда цивик 2016 нов 18,000 бона на вратата на пракчето дупки како од штикла газено вдлабнатини а веке ја плати и ја изнесе колата,после 5 минути ја примети.Им вика што е ова,се праат луди незнаат го носат по другите коли исти к...ц сите такви цела серија со фалинка.Му викаат ке ја средиме со налепница Цивик на прагот од нас гратис.Јебига мерак за цивик а нема друга сите со фалинка,си ја зема со налепница да не ги гледа дупките.Тоа е таа моја чудесна земја

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #264 на: 16 Февруари 2017, 10:35:08 am »
Јас до сега сум презадоволен од колата од секој поглед. Фаровите ке се средат, не е тоа сериозен проблем, само да се најде време да се однесе на сервис. Незнам дали кај нас се носат шкарт коли и друга класа на коли ама тоа нашата држава го дозволува и тука ништо неможеме ние.

За Елантрава овие неколку месеци немам лош збор и не би кажал дека е втора класа. За таа цена неможе да се очекува квалитет на мерцедес ама сепак е одлично. Кога ке имаме пари може и ке купиме кола од 100к без мана. :) :)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #265 на: 16 Февруари 2017, 10:47:57 am »
Викаат дека фабрички се направени да не дихтуваат фаровите.
Нормално било да се замаглуваат и после користење да испари кондензацијата.
http://www.hyundai-forums.com/md-2011-2016-elantra-sedan-coupe/185345-condensation-inside-headlights.html
Потпис.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #266 на: 16 Февруари 2017, 10:52:41 am »
И ако заврне дожд на сред пут, навечер ?
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #267 на: 16 Февруари 2017, 10:59:30 am »
Си го следам форумов постоjано како гостин но сум приморан да напишам на темава зошто луѓе си пишуваат премногу рекла казала :). Мој совет е прочитај си упатството за колата и дали ова е нормална појава на кондензација. Најпрост пример, бидејќи имам ново возило и мене ми се појави после перење ваква кондензација зимово. Почнав да паничам и си реков дај да прочитам во книгата што пишува пред да одам во сервис. Многу убаво пишува (барем за VW) ти кажувам дека кондензирање е нормална појава после перење доколку исчезне во рок од 10-15 минути ми се чини. Но ако кондензацијата остане или наместо кондензација има мали видливи капки вода тогаш веднаш под гаранција треба да ти го сменат фарот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #268 на: 16 Февруари 2017, 11:05:31 am »
Ова само кај нас го има,мислам дека ш катекорија се носи кај нас.Што не помине на запад од контрола на возила елај кај нас.Затоа и спуштаат цени ко луди,кој знае какви цени им ги даваат со ситни фалинки.На познаник мој хонда цивик 2016 нов 18,000 бона на вратата на пракчето дупки како од штикла газено вдлабнатини а веке ја плати и ја изнесе колата,после 5 минути ја примети.Им вика што е ова,се праат луди незнаат го носат по другите коли исти к...ц сите такви цела серија со фалинка.Му викаат ке ја средиме со налепница Цивик на прагот од нас гратис.Јебига мерак за цивик а нема друга сите со фалинка,си ја зема со налепница да не ги гледа дупките.Тоа е таа моја чудесна земја

значи сите коли при транспорт може да се оштетат и сите ако се оштетат ги средуваат и продаваат нормално како нови. Тоа е. дали и во други држави е така незнам, најверојатно така е.

Елантриве сигурно они собирале 200 коли со фалинки и ги пратиле на акција во македонија, демек во Кореа неможат да ги продадат па мора овде

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #269 на: 16 Февруари 2017, 11:16:21 am »
Си го следам форумов постоjано како гостин но сум приморан да напишам на темава зошто луѓе си пишуваат премногу рекла казала :). Мој совет е прочитај си упатството за колата и дали ова е нормална појава на кондензација. Најпрост пример, бидејќи имам ново возило и мене ми се појави после перење ваква кондензација зимово. Почнав да паничам и си реков дај да прочитам во книгата што пишува пред да одам во сервис. Многу убаво пишува (барем за VW) ти кажувам дека кондензирање е нормална појава после перење доколку исчезне во рок од 10-15 минути ми се чини. Но ако кондензацијата остане или наместо кондензација има мали видливи капки вода тогаш веднаш под гаранција треба да ти го сменат фарот.

Мислиш дека некој го чита упатството? Зошто мене ми се зачудија кога им отидов во салон и им посочив 5 печатни грешки, од кои едната беше катастрофална?

Кај нас е прво да се искараш, па после да земеш да прочиташ за да видиш каде и дали си згрешил. И на крај да речеш, па да ете така требало, ама не треба :D

значи сите коли при транспорт може да се оштетат и сите ако се оштетат ги средуваат и продаваат нормално како нови. Тоа е. дали и во други држави е така незнам, најверојатно така е.

Точно, колите при транспорт можат да се оштетат. Но не сум сретнал до сега ниеден салон оштетена кола при транспорт да ја поправи на своја рака, и да ја продаде како нова.
Знаеш ли колку чини едно такво дело? Кривично?
Колите при транспорт се каско осигурани на фул сума.
Секое оштетување, доколку го има, се пријавува на производителот, на транспортната компанија и на осигурувањето.
Секоја фирма има право доколку се возилата малку оштетени да ги продава по пониска цена, во зависност нели од оштетувањето.
Купувачот е известен и свесно си подпишува изјава каде што се сменети дел од гарантните услови.
Може да ја купи така оштетена, или пак фирмата продавач да му ја поправи во овластен сервис и да му ја продаде како таква, односно оштетена и поправена.

Не се толку мутави они за да ти продадат оштетено возило, за да имаш основ како да ги тужиш и да им изнудиш пари.

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.