Конечно да ја претставам и мојата кола. Да се заблагодарам за сите што ми помогнаа во изборот од тука. После многу многу проби на половни коли и нови коли се одлучив за Hyundai Elantra.
Hyundai Elantra 2016, 1.6 MPI GLS Style темно сива минерална/металик боја.
Мотор: 1.6 MPI, 128ks бензин со 6 брзини.
Опрема:
дневни лед светла, подесиви фарови со леќи
автоматска двозонска клима со сензор за автоматско одмаглување на шовершајмна
темпомат
паркинг сензори со камера
5" дисплај со тач скрин
блутут
команди на волан
тонирани стакла
централна брава
електрика на сите прозори
автоматско преклопување на ретровизори, греење на ретровозиро и трепкачи на ретровизори
сензор за светло
сензор за дожд
аларм
серво волан со висинско и длабинско подесување
кожен волан и менувач
CDMP3 + USB + iPod приклучок
патен компјутер
потпирач на рака
кваки во боја на каросерија
светла за магла
16’’ фелни 205/55 гуми
резервна гума со алуминиумскa фелнa
деллива задна клупа
Безбедност:
АВЅ+EBD+TCS+ЕЅР
воздушни перници х 4
воздушни завеси
Уште немам таблици посериозно да ја повозам, од тоа што успеав од мерак сум задоволен. Комфортна кола, многу простор внатре, лесно се управува, огромен багажен простор. Седиштата се одлични напред со многу простор за патници позади. Моторот несакав да го форсирам, по упатство треба да се вози 2000-4000 вртежи првите 1000км ама убаво повлекува и речиси и да не се слуша. На семафор неколку пати помислив дека колата ми има угаснато. Звукот е одличен и многу ми се допаѓа тоа што има неколку приклучоци за усб полнач.
Неколку забелешки, ми кажаа дека има hill start assist control а јас не успеав да го активирам, автоматската клима ако ја наместам на 22 степени незнам дали дува 22 степени или пробува да стигне до 22 степени во кабина и дува многу топло. Автоматско преклопување на ретровизори не е паралелено а иста големина се и на едниот му треба повеќе време да се отвори/затвори.
Овие забелешки не ги карактерзирам како лоши работи, може јас нешто лошо правам, може треба време се да дојде на своето место.
Планови за иднина:
Наредна недела ке ставам нови зимски гуми на овие бандажи а следната сезона ке купам посебно веројатно челични.
Ксенон светла
Навлаки на седишта
Доколку пропуштив нешто ке допишам. За сите прашања сум тука. Ми треба патосници по можност оргинал гумени, дајте препорака. Прашував Дог Секјурити и Самад немаат на лагер.
Еве нешто слики.