Автор Тема: Hyundai Elantra 2016, 1.6 MPI GLS Style  (Прочитано 73155 пати)

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1014
Одг: Hyundai Elantra 2016, 1.6 MPI GLS Style
« Одговори #375 на: 30 Август 2018, 16:27:50 pm »
Ке проверам покасно или утре и ке ти пишам точно. Не ми текнува дали можеше да се оди нагоре надоле преку воланот.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #376 на: 01 Септември 2018, 22:10:28 pm »
За жал стрелките на воланот менуваат станица или песна ако сум во bluetooth media mode.

А како да го прикажам телефонот на малиот екран не знам, а не знам ни дали може

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
Денеска проверив и неможе да се контролира на стрелките. Чудно...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #377 на: 16 Ноември 2019, 16:36:24 pm »
Одамна не сум ја упдејтирал темава. Колата супер служи сега за сега. Моментално на 51.000км. Ставени нови гуми, старите истераа 50.000.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #378 на: 18 Ноември 2019, 08:53:39 am »
топ гумиве, јас планирам следни овие да ги земам и да не се замарам со менување зимски летни, баш ме интересира зимава како ќе поминеш

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #379 на: 18 Ноември 2019, 08:59:17 am »
Зимата супер ќе помине, ама кај нас 10 месеци е лето - мене повеќе ме интересира тој дел како ќе помине. :) Имено сега дали ги осеќаш како побучни или не?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6111
  • 69
« Одговори #380 на: 18 Ноември 2019, 09:03:11 am »
Зимата супер ќе помине, ама кај нас 10 месеци е лето - мене повеќе ме интересира тој дел како ќе помине. :) Имено сега дали ги осеќаш како побучни или не?

Еве јас ке ти одговорам на прашањето, пошто тукушто ги заменив летните со овакви гуми.
Гумите се одлични. Пред се мене ми се чини дека се многу потивки од летните ( Мишелин Прајмаси 3 ) многу се поудобни на оваа температура од нив и засега сум презадоволен. Не сум ги движел накај Охрид или Битола за да знам какви се перформансите во споредба со претходните, кои беа неприкосновени за држење во кривини, за мене зачудувачки... Верувам дека и овие ке бидат ОК, но можеби не се за такво агресивно возење.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #381 на: 18 Ноември 2019, 09:03:39 am »
Може да се види какви се гумите кај фордот на Луки Јуниор.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #382 на: 18 Ноември 2019, 09:28:38 am »

Немам со што да ги споредам. Истите гуми ги возев и претходно. Јас сум презадоволен, 50.000 пројдов со 1 пар гуми. Овие сега се нова верзија CrossClimate+ и демек ги направиле да се потрајни, па ке видиме. Прошлата зима скоро секој викенд се идеше на скијање и не сум имал проблем со снег, исто како зимски да возам. Ми се погоди во Боровец да падне 50цм снег за неколку саати и на тоа возев и не заглавив никаде.

Кој нејќе да менува гуми секоја сезона супер избор се.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2662
« Одговори #383 на: 18 Ноември 2019, 09:47:18 am »
50.000km pomina so edni gumi i toa so Cross climate?
Ako e taka svaka cast.

Toa okolu stedenjeto.
Sto poveke ke trae dva para gumi, leten+zimski set, ili samo all seazon.
Jas ne bi rekol deka se stedi kujznae kolku vo pari ako kolata planiras da ja vozis slednite nekolku godini.
Da imase dva seta gumi sega nemase da kupuvas novi.
Razlikata e voglavnom sto parite gi davas odnapred, a ovaka na rati.

Cross climate ke da e najdobrata all seazon guma, letna guma so dodaneni svojstva da brka rabota i zimno vreme.
Ama za zemji so umereni klimi, a za kaj nas to ekstremni zima i pogotovo leta neznam.

Bas me interesira kako drzi i kolku se trosi Cross climate koga asvaltot kaj nas ke otide preku 60 stepeni letno vreme.
Ajde spodelete realni iskustva. Ako e sve OK jas prv bi stavil Cross climate i da ne se zaebavam so letni/zimski.
Ama pak ke recam, mislam deka samo plakanjeto e na rati pa ni se cini poevtino. Taa guma sto e na kola taa i se trosi pa sigurno ke treba pobrzo da ja zamenis otkolku koga imas dva para gumi.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
« Одговори #384 на: 18 Ноември 2019, 10:27:37 am »
50.000km pomina so edni gumi i toa so Cross climate?
Ako e taka svaka cast.

Toa okolu stedenjeto.
Sto poveke ke trae dva para gumi, leten+zimski set, ili samo all seazon.
Jas ne bi rekol deka se stedi kujznae kolku vo pari ako kolata planiras da ja vozis slednite nekolku godini.
Da imase dva seta gumi sega nemase da kupuvas novi.
Razlikata e voglavnom sto parite gi davas odnapred, a ovaka na rati.

Cross climate ke da e najdobrata all seazon guma, letna guma so dodaneni svojstva da brka rabota i zimno vreme.
Ama za zemji so umereni klimi, a za kaj nas to ekstremni zima i pogotovo leta neznam.

Bas me interesira kako drzi i kolku se trosi Cross climate koga asvaltot kaj nas ke otide preku 60 stepeni letno vreme.
Ajde spodelete realni iskustva. Ako e sve OK jas prv bi stavil Cross climate i da ne se zaebavam so letni/zimski.
Ama pak ke recam, mislam deka samo plakanjeto e na rati pa ni se cini poevtino. Taa guma sto e na kola taa i se trosi pa sigurno ke treba pobrzo da ja zamenis otkolku koga imas dva para gumi.

Јас од искуство пишувам и сум презадоволен од гумите. Баш дека се летни гуми прилагодени за зима затоа и ги земав. Реално и немаме некоја зима кај нас.
Сакав да земам 2 пара гуми ама нема кај да ги чувам и се одлучив за овие. Јас пројдов 50.000 и сигурно ке истерав уште едно лето, за зима немаа доволно шара законски, на граница се нешто испод 4мм. Ги возев откако ја купив колата, 3 години и зима и лето и супер си држее. Не спорам дека е подобро да се има 2 сета и дека можеби е поисплатливо ама немам простор и нејќам да се малтретирам 2 пат годишно да менувам гуми. Инаку колата ја возам нормално и нон стоп е гаражирана во ладно и веројатно затоа траат повеќе.

И јас бев скептик за all season гуми ама по препорака ги земав и не се покајав, еве сега и втор пар ги возам и пак ке ги земам ако имам потреба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #385 на: 18 Ноември 2019, 10:37:57 am »
Два пара гуми ќе траат подолго во години, ама мора да се земе и моментот дека тие гуми ќе губат од своите својства заради старост. Така да ако Ол сизн ти завршат работа за условите тие ќе ти бидат посвежи и реално никогаш постари од 3-5 години. Ако отидеш над 5 години возел-невозел гума време пролази. :)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2662
« Одговори #386 на: 18 Ноември 2019, 11:34:38 am »
Ubavo e ovaka da se spodeli iskustvo.
Bas ke gi pratam iskustvata so cross climate.

Imase i drugo iskustvo spodelemo od luki junior, negovite (nemozam da vidam brend/model) bukvalno se odronile od edno leto.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #387 на: 18 Ноември 2019, 11:53:12 am »
Ubavo e ovaka da se spodeli iskustvo.
Bas ke gi pratam iskustvata so cross climate.

Imase i drugo iskustvo spodelemo od luki junior, negovite (nemozam da vidam brend/model) bukvalno se odronile od edno leto.

GoodYear 4Vector беа неговите, исто како и моите.

Моите не почнаа да се ронат до толку, ама пошто не ги ротирав на време, задните почнаа нерамномерно да се абат, па почнаа да бучат многу.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #388 на: 18 Ноември 2019, 12:16:00 pm »
разликата со мишелин е што се практично летни гуми со зимска шара на гумата, останатите се повеке на зимска компонента.

И тоа е плус на мишелинот за кај нас, за топли лета и чат пат зима.

За во  Немачка можеби GoodYear 4Vector се подобар избор зависи

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #389 на: 18 Ноември 2019, 12:59:58 pm »

Немам со што да ги споредам. Истите гуми ги возев и претходно. Јас сум презадоволен, 50.000 пројдов со 1 пар гуми. Овие сега се нова верзија CrossClimate+ и демек ги направиле да се потрајни, па ке видиме. Прошлата зима скоро секој викенд се идеше на скијање и не сум имал проблем со снег, исто како зимски да возам. Ми се погоди во Боровец да падне 50цм снег за неколку саати и на тоа возев и не заглавив никаде.

Кој нејќе да менува гуми секоја сезона супер избор се.

Гумите се одлични за наши зими, за летно време не би ги ставал во пожелни ама на температури -10  до +10, влажни коловози и  снег на коловоз се одлични. Две зими супер си поминавме, Маврово викенди, Боровец една недела. Топ се.