Мене единствено ме интересираат гумите, како ќе ги оцениш сега по одреден временски период употреба. Дали ќе го следиш трошењето, т.е. длабочина на шара редовно? Како се на снег? Како се со бука на сув пат?
Гумите се одлични. На овие ледови никаде не ме оставија а ги малтретирав доста. Шара нема да мерам, кога се истрошат тоа им е. Од предходните Кумхо се помалце бучни. За снег околу 20цм мислам дека немаат гајле. Потрошувачка не намалувааат.
Доста висока потрошувачка за комбинирано возење, сега можеби поголем дел од километрите се во град, ама сепак доста висока. Трпи ли плин моторов?
Иако сум многу против плинот и сечење на ново возило, пред некое време размислував за плин и истражував. Не ми се допаѓа тоа што мора да се стави плин во Новус и мора одреден модел од Ловато. За да се задржи гаранцијата мора таму да се вгради и тој модел. После вградување гаранцијата важи само во Македонија.
Еве што ми пишаа од Новус за плинот ако го интересира некој.
LOVATO (Italy) so 2 godini garancija – cena 550 eur.
Kon plinskiot ured treba da se vgradi i sistem za podmackuvanje na ventilite koj cini 90 eur
Site uredi se Multi point - sekvencijalen ured (so direktno vbrizguvanje).Za vozila od japansko I korejsko proizvodstvo, kako I vozilata od programata na Ford potrebno e da se vgradi i sistem za podmackuvanje na ventilite.
Cenite se odnesuvaat za 4-cilindricni motori.Potrosuvackata se zgolemuva za 10-15% vo odnos na benzinskata potrosuvacka I zavisi od rezimot na vozenje
Montazata se vrsi za 1 raboten den (8 casa), po prethodno dobovoren termin.
Таман му е потрошувачката. Во Куманово низ град прва и втора брзина се вози. Трета за државни празници.
Во Скопје сум, тука може и некоја поголема да возиме.