Автор Тема: Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer  (Прочитано 47263 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer
« на: 11 Ноември 2016, 20:26:08 pm »
Епа дечки, да го претставам најновиот член на нашето семејство:

Колата е купена од овластен продавач на Опел во нашево гратче, инаку претходно била продадена на фирма, веројатно на некој агент или директор пошо има солидна километража поминато, иако првата регистрација е на 15.03.2013. Под хауба има 2.0 ЦДТи мотор со 131 КС. На 150 000 км биле сменети ребрастиот, компресорот за клима, предните и задните плочки и блоу-оф вентилот на турбината. Сите сервиси се направени во овластен сервис, со оригинални делови, за кои има евиденција, потврди итн итн.

Опрема... Малку чуден пакет на опрема има, веројатно по избор на претходниот сопственик. На пример, има ненормални седишта со греење, а нема аутоматска клима, и задните прозори се со рачка, не на дугме. Да бидам искрен, ни за едното, ни за другото не ми е гајле, додека седиштата злато вредат. Круз контрол, сензори вакви, онакви, све на куп, све тоа си има. Нема навигација, ама па воопшто не ми е пресуден фактор навигацијата, пошо за 120ина евра има нови Гармин, ТомТом или што год и да посака човек. Башка сеа за сеа, старото Гарминче шо го пазарив за 1500 денара, и тек како си врши работа.

Во цената за која што ја пазаривме, ни вклучија технички преглед, сервис и дијагностика, зимски тркала (летните се оставени кај нив на чување), регистрација и еко-лепенка.

Ете ко за роденден на Карклуб, ние се почастивме кола :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3798
Одг: Opel Insignia 2.0 CDTi Sports Tourer
« Одговори #1 на: 11 Ноември 2016, 20:30:19 pm »
Со здравје да се вози Веле! Изгледа одлично, доста зачувано а и на седиштава се имам возено и се стварно милина и вредат секое евро. Изгледа огромно караванов, верувам дека нема да ти треба кровен куфер веќе.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 11 Ноември 2016, 20:44:18 pm »
Мерачко до бесвест, особено за цената што ја спомна во другата тема. Сигурен сум дека со летните тркала изгледа уште подобро. Плус, стварно, седиштана за мерак.

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 570
« Одговори #3 на: 11 Ноември 2016, 20:44:37 pm »
Машала колиште  :D  Да си ја изнавозиш!

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2647
« Одговори #4 на: 11 Ноември 2016, 20:47:55 pm »
Ајде честито! Одличен избор, гледав дека се мислеше меѓу мондео и ова ама правилен избор, а и добар "пакет" си добил од продавачот со сервис и регистрација! Поубаво здравје.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5 на: 11 Ноември 2016, 20:48:39 pm »
Честито кола Веле, уште толку да и направите за 3 години, без проблеми :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Одг:
« Одговори #6 на: 11 Ноември 2016, 20:50:57 pm »
Перфектно.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #7 на: 11 Ноември 2016, 20:51:56 pm »
Со среќа возилце. Гепеков дури страв да те фати, можеше лансерот во него да го паркираш. ;D
Седиштава стварно одлични.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3162
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #8 на: 11 Ноември 2016, 20:55:04 pm »
epa batko sozdravje da si ja vozite mnogu bezgrizni km ...koga ke dojdes vo mk moram da ja vidam pozza

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #9 на: 11 Ноември 2016, 20:56:01 pm »
Со здравје да се користи и многу километри да се поминат. :)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 672
Одг:
« Одговори #10 на: 11 Ноември 2016, 21:12:57 pm »
Со здравје да се вози!!!

Ја меркаше Инсигнијата од Олимпиа моторс и конечно во твој раце имаш тоа што посакуваше. Среќно

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7050
  • хаУс мајстор
« Одговори #11 на: 11 Ноември 2016, 21:13:13 pm »
Oтклученa е темaтa "Нaјгрдa кoлa" ? ;D
Сo здрaвје дa си јa вoзиш Веле!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #12 на: 11 Ноември 2016, 21:22:14 pm »
Златен, Јака конкуренција ти удри Велештрумф :D

@velestrumf, со здравје да си ја возиш, добро да те служи и побрзо нова да си купиш :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #13 на: 11 Ноември 2016, 21:34:36 pm »
Со здравје да се вози Веле! Изгледа одлично, доста зачувано а и на седиштава се имам возено и се стварно милина и вредат секое евро. Изгледа огромно караванов, верувам дека нема да ти треба кровен куфер веќе.

Дури безобразно многу сочувано возило, а седиштата се... Сеуште не можам да им се изначудам. Чинам дека ќе земеме кровен куфер, али здравје, покасно.

Мерачко до бесвест, особено за цената што ја спомна во другата тема. Сигурен сум дека со летните тркала изгледа уште подобро. Плус, стварно, седиштана за мерак.

Јап, цената е таа. Со летните изгледа подобро, мада не превише. Ако све иде по план, здравје кога ќе дојде време за мењање на тркала, веројатно ќе земеме бројче поголеми бандажи. Све у свое време.

Машала колиште  :D  Да си ја изнавозиш!

Фала, да се враќа :)

Ајде честито! Одличен избор, гледав дека се мислеше меѓу мондео и ова ама правилен избор, а и добар "пакет" си добил од продавачот со сервис и регистрација! Поубаво здравје.

Мондеото беше драстично поскапо, и не можев да си ја оправдам разликата у цена, у однос на Инсигнијава. Пакетот испадна боље од 13та плата :)

Честито кола Веле, уште толку да и направите за 3 години, без проблеми :)

Перфектно.

Индиид :)

Со среќа возилце. Гепеков дури страв да те фати, можеше лансерот во него да го паркираш. ;D
Седиштава стварно одлични.

Ќе останеше и место за кровниот куфер :)
Седиштата се перверзише верке :)

epa batko sozdravje da si ja vozite mnogu bezgrizni km ...koga ke dojdes vo mk moram da ja vidam pozza

Фала Даме. Здравје, кога ќе доаѓаме, ќе ти сторам абер.

Со здравје да се користи и многу километри да се поминат. :)

Со здравје да се вози!!!

Ја меркаше Инсигнијата од Олимпиа моторс и конечно во твој раце имаш тоа што посакуваше. Среќно

Фала. Иначе да, ја меркав и таа во Олимпиа, ама ова испадна дури и боље (со исклучок на бандажите :))

Oтклученa е темaтa "Нaјгрдa кoлa" ? ;D
Сo здрaвје дa си јa вoзиш Веле!

Ако треба, ќе и' разбиеме катанец!
Фала :)

Златен, Јака конкуренција ти удри Велештрумф :D

@velestrumf, со здравје да си ја возиш, добро да те служи и побрзо нова да си купиш :)

Нема толку да се брзаме за нова, кешки оваа да не' служи ко што треба :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dule_

• Редовен
  • Пораки: 2996
« Одговори #14 на: 11 Ноември 2016, 21:42:48 pm »
Со здравје да се вози. Одличен избор !