Автор Тема: MT Auto - Мислење  (Прочитано 17414 пати)

Отсутен PeroMKD

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
MT Auto - Мислење
« на: 28 Октомври 2016, 13:27:52 pm »
Здраво дечки.
Подолго време сум во потрата по половен автомобил па налетав на плацот за коли во Охрид, МТ Ауто. Ме интересира дали е вистина сето тоа што го кажуваат по телефон и го пишуваат во текстот за нивните коли, дека се со реална километража и толку добро сочувани како на сликите? Од Скопје сум и дали вреди да се отиде до Охрид и да се земе кола од таму? Некој со мислење, совет и искуства за колите од плацот?
Благодарам однапред.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
Одг: MT Auto - Мислење
« Одговори #1 на: 28 Октомври 2016, 13:35:24 pm »
Само да ти кажам, 90% од возилата кај нас се со вратена километража (зборам за увезените).

Не е секогаш тоа најбитниот момент. Гледај други работи. Стави ја на компјутер ОБАВЕЗНО. Многу работи не можеш да ги видиш чисто преку работа на мотор или што ти јас знам.

И да е реална километражата на компјутер и тоа не е меродавно. За 150 евра добар дел од возилата ги враќаат, фабрика да не може да ги препознае дека се вратени. Се испраксираа. Одлемуваат чипови, репорграмираат и што ти не.

Исто не се летај со сервисни книшки. За мене тоа е тоалетна хартија. Намерно ти ја покажуваат да те залажат. Најчесто се фалсификати.

Значи сума сумарум. Добар преглед на возило, по можност на канал. Тргни ги сите пластики одоздола. Види го моторот одоздола, подвозје, полуосовини, шасија (види ги носачите на моторот дали се преварувани).

Општа проверка на возилото, гледај дали панелите добро се совпаѓаат особено возачка/совозачка со предно крило.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2 на: 28 Октомври 2016, 13:35:37 pm »
Пушти некој оглас од нив, да знаеме за кој плац се работи. Јас видов еден охридски плац и стекнав многу лош впечаток за истиот, но ќе почекам да видам за кој се работи.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3 на: 28 Октомври 2016, 13:37:03 pm »
Ако веруваш во политичарите ќе веруваш и во плац. Иначе една смешка да ви кажам, пробувам една кола, ме бендисува и се враќам пак на плацот со дијагностика. Ко ме виде газдата, прво нешто што рече: ааа бе што има да гледаш километража, тди е ова, не гледај километража. Каков автогол :) А не сакав да гледам километража туку грешките во екуто,  кои ги имаше поприлично. Знаев дека колата нема 130.000км без и он да се издаде.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #4 на: 28 Октомври 2016, 13:39:22 pm »
Да имала 130.000 немала да седи на плац, туку ќе ја купел инстантно комшијата на продавачот. Освен ако не е плац за вратени лизинзи/банки/дистрибутери.

Отсутен AUDIZAKON

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
  • Идеш за канаду сиви Ауди рола по граду...
« Одговори #5 на: 28 Октомври 2016, 13:39:54 pm »
За МТ ауто сум СЛУШНАЛ лоши зборови од пријател охриѓанец, не сум бил не можам да тврдам дека е така

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен PeroMKD

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 28 Октомври 2016, 13:44:41 pm »
Пушти некој оглас од нив, да знаеме за кој плац се работи. Јас видов еден охридски плац и стекнав многу лош впечаток за истиот, но ќе почекам да видам за кој се работи.
http://www.pazar3.mk/mk/MTAuto

Отсутен PeroMKD

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 28 Октомври 2016, 13:47:39 pm »
Само да ти кажам, 90% од возилата кај нас се со вратена километража (зборам за увезените).

Не е секогаш тоа најбитниот момент. Гледај други работи. Стави ја на компјутер ОБАВЕЗНО. Многу работи не можеш да ги видиш чисто преку работа на мотор или што ти јас знам.

И да е реална километражата на компјутер и тоа не е меродавно. За 150 евра добар дел од возилата ги враќаат, фабрика да не може да ги препознае дека се вратени. Се испраксираа. Одлемуваат чипови, репорграмираат и што ти не.

Исто не се летај со сервисни книшки. За мене тоа е тоалетна хартија. Намерно ти ја покажуваат да те залажат. Најчесто се фалсификати.

Значи сума сумарум. Добар преглед на возило, по можност на канал. Тргни ги сите пластики одоздола. Види го моторот одоздола, подвозје, полуосовини, шасија (види ги носачите на моторот дали се преварувани).

Општа проверка на возилото, гледај дали панелите добро се совпаѓаат особено возачка/совозачка со предно крило.

Јасни ми се мене горе доле работите околу увезените коли, впрочем и ја сакам да најдам кола што е од тука купена. Само ме зачуди што коа се јавив на телефон во плацот ги изнафалија колите (што голем дел од плацовите го праат тоа), читав и коментари на фејсбук на нивната фан страна (имаше доста позитивни) па затоа сакав да прашам и за мислење тука :)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #8 на: 28 Октомври 2016, 13:49:30 pm »
Гледам има доста уникати.

Не ми остави добар впечаток а и јас не сум за кола од плац.

Сепак, моменталната состојба на колата е битна :)

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #9 на: 28 Октомври 2016, 13:59:54 pm »
Од тоа шо го видов пред некое време кај него на плац, не ме бендисаја нешо посебно колите. Многу се шминкани. Мирче носеше колку-толку убави коли на почетокот, кога продаваше кола по кола т.е кога немаше плац.

Во секој случај, убаво те советуваат колегите погоре, не се залетувај и убаво прегледај ги колите шо ке ти се допаднат.

Ако сепак се решиш да го посетиш, во близина има станица за технички, нека ти прегледаат подвозје убаво, а за дијагностика исто ти е блиску сервис Игор, одма до бензиската Црна Река на Железничка.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10 на: 28 Октомври 2016, 15:35:57 pm »
Ме замоли братучед ми да проверам една Вектра на плацов, и само ми се зацементира мислењето дека кола од плац НЕ СЕ ЗЕМА. Претапацирани волан, менувач, нови гумици на педали, шлакана фарба да се затскријат дефекти на каросерија... Покрај Вектрата си реков да проверам и уште едно возило што оди како алва во државава, Е Класа W211 верзија. Тотално истите работи и кај Мерцедесот.

Општ впечаток е дека овие возила се извозени, си ги поминале своите километри. Ако треба да добијат нов сопственик, цената треба да им е далеку под пазарната.

П.С. Стара кола што стои - пропаѓа.

Истиот плац е.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #11 на: 29 Октомври 2016, 00:11:53 am »
Пред 3 месеци бев со чичкоми клио гледавме.. На слики беше ок, цената му беше прилично висока (2800).. Али од кај да знаеме можи вреди..Појдовме и што да видиме.. Прво верглаше едно 10 секунди.. Кога запали почна да чади бел чад од ауспух, кога загреа почна да чади нешто од кај моторот, а назад само во лер кога беше не чадеше.. На секој 5 секунди муабетот на газдата беше, абе не ее возено 2 месеци така стои на камион ова она додека стигнало сега да загреј ќе биди ок.. И фати го маваше клиото до 5000 обртаи...

Назад китот испукан, целото фарбано беше, тоа резерварчето за вода испушташе меури, лево стаклата 2002ра десно 2003та шофершајбната 2004та... Ваѓам шипките типот ќе ме истепаше као не смеело да се ваѓа едно друго..

Го гледаме 10 минути и почна да вика абе ако го земате да поседам ако не ја си имам други работи бла бла.. четврток беше денот сабајлето..

Плацот се наоѓа од охрид ко ќе одиш накај лескоец во близина на макпетрол бензиската..

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #12 на: 29 Октомври 2016, 00:17:02 am »
Imaa oni edna plava vectra b dizel vaka na sliki bese bombonce.Prv pat kje se izlazev dizel da dzirnam i se javiv na telefon ja ispofalija kolata a mene use tolku me zapalija.
Arno ama prativ eden prijatel od struga tamo cisto oko da frli pred da idam.Se javi deckoto od lice mesto vika bate nebiva epten sminkano zafarbano ne biva.
Kolata se prodavase dobri 5-6 meseci.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #13 на: 11 Ноември 2016, 11:14:44 am »
Јас викам во широк лак да ги избегнуваш.......од шминкани по шминкани коли.......иста шема како ВИП ауто крива паланка...

П.С Сите коли сиви......

Отсутен Blackie

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #14 на: 10 Декември 2016, 18:08:51 pm »
a sto fali na VIP auto ? Imam kupeno vozilo pred 4 godini. Do sega 100 000 bez defekt, samo redoven servis