Автор Тема: MT Auto - Мислење  (Прочитано 17415 пати)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Одг: MT Auto - Мислење
« Одговори #15 на: 10 Декември 2016, 23:36:16 pm »
a sto fali na VIP auto ? Imam kupeno vozilo pred 4 godini. Do sega 100 000 bez defekt, samo redoven servis
Крива Паланка - се е јасно! :)

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #16 на: 18 Декември 2016, 00:56:16 am »
Планирав да одам има интересни модели Леон 105 кс, на слики добро изгледаат, а некој да дозволи пластики да вадиш без капар предоговор нз...јас не би дозволил, а за сервисна фалш од горе чисто сумљам, тука мк.да се се прави за профит, лично сметам за автомобил не се лажи.
Good Year

Отсутен mamboleo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #17 на: 18 Декември 2016, 01:46:39 am »
Целиот крш од Италија влегува во Бугарија (најголеми преваранти за препродажба на автомобили). Таму се толку напред отидени во правење на превари просто да паднеш во несвест... Ја увезуваат колата од Италија со над 300.000 км. ; чукната (некои без предница, задница...) е сега доаѓа најинтересниот момент... Ги средуваат, ги шминкаат, ја враќаат километражата на фамозните 190.000 некои и помалце, печатат сервисни книшки, тие лепенките кај вратите за некој си направен сервис се мачкина кашлица за нив итн... На крај се товарат на камион и доаѓаат во Македонија...

На почетокот Мирче носеше претежно добри возила по едно и ги препродаваше; сега се е Италјански КРШ увезен од Бугарија!

Отсутен byCar

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #18 на: 20 Февруари 2017, 23:28:30 pm »
Немојте да си го губите времето со одење овде.
Патував 250 километри, од едниот до другиот крај на МК. Имаше Мазда 6, и 2 Опел Астри. Маздата целосно изгниена, плус замаец, моторот тропа. Астрите и двете продувани, едната имаше и некое средство ставано за затнување на пукнатини и дува меури ладна... Другата бетер...
И што кажа претходно колегата, ми вели нормално е тоа. Му викам, значи Маздата што не дува расипана е (оваа скапаната со замаец)? Си молчи човекот...
Од лошо полошо. И немаше две стакла што се повторуваат со истри броеви.

Јас би препорачал Кавадарци, има неколку авто плацеви со доста добри возила.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #19 на: 21 Февруари 2017, 00:09:05 am »
Po muabetive polovno vozilo samo  od komsija blizok itn..... a sto ako nikoj ne kupil novo ...
Abe ne ni e jasni sto ocekuvate od polovno vozilo... pa i 10 godini staro.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #20 на: 21 Февруари 2017, 11:21:51 am »
Не очекуваме од возилата. Ќе си ги видиме сами. Очекуваме од шиткачите да лажат помалку и да не нѝ го арчат патот за џабе... Инаку се наоѓаат добри коли и 10 години стари, Твојата колку години има и во каква состојба е, на пример? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #21 на: 21 Февруари 2017, 13:00:52 pm »
Ајде и јас да споделам искуство за кола од плацови. Јас бев напален за Opel Astra H, најмногу ми правеше мерак 1,9 CDTI али ако најдев солидна и 1.7 CDTI ке земев. Дури и по форумов прашував за мислења и помош. Најпрвен тргнав во Битола една кола ме бендиса ама штом стасав човекот кој ја продаваше не ми крева слушалка иако предходно договорени. Па си викам и така сум до тука ај да ѕирнам и други коли, што да ви кажувам која од која полоша па дури и ме убедува дека е ОК колата а оно целиот мотор подкожурен според мене сто посто запалена била. Другата ден тргам за Струмица таму па типот не дава да ја пробам колата како наводно ако секој таму што идел да разгледува коли сакал и да ги проба ..... дрн, дрн јаринња. И кога некако се убедивме го сфатив зошто вика така, мењачот камен не можам у брзина да ја става, чури од позади што да ви кажувам и што е најинтересно колава од надвоr и внатре направена ко од салон сега да излегла. Си викам бегај и барај си друго чајре. На крајот си дадов некое евро плус отиде пријател ми ја купи лично од Италија и ми ја донесе за 3 дена.
Муабетот ми е не дека не може и тука да се најде добар примерок ама се потешко и потешко.
Лее колку ми е досадно на работа...докторат напишав ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
Одг:
« Одговори #22 на: 21 Февруари 2017, 13:17:18 pm »
Која ја гледаше во Струмица?
Кој плац?

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #23 на: 21 Февруари 2017, 13:43:08 pm »
Која ја гледаше во Струмица?
Кој плац?

Па мислам дека се викаше ЕНТЕРИЕР или нешто слично.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
Одг:
« Одговори #24 на: 21 Февруари 2017, 13:45:05 pm »
Аха тоа во Дабиле,не е чудно ко паланчани се :)

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
« Одговори #25 на: 23 Февруари 2017, 12:37:06 pm »
Тоа нема веза дали е некој од К.Паланка од Битола од Скопје или кочани. Во принцип тоа е Балканштина и така ќе тера се додека куповната моќ на народот е ниска, а секој што продава,сака да заработи.Ако некој донесе квалитетна опел корса еве 1.2 ј набави од странство 2000 евра, додека ја донел царини и слично го коштала 2800 евра груба проценка, ќе ја продава околу 3200 евра.Е сега просечен купувач иди и гледа дека е колава околу 3000-3200 а на други плацови по 2200-2500 и автоматски се осеќа ко заебан ако ја купи корсата од 3000 евра иако оваа е камен зачувана а другите по 2000и нешто се шминкани. Затоа пред се се носат кантите за да можат за пониска цена да се продадат.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг:
« Одговори #26 на: 23 Февруари 2017, 12:58:53 pm »
Се е тоа у ред. Само што нашиве увезуваат канти, а ги продаваат по цена на стакло коли. Па и што е најтрагично, те убедуваат дека се стакло. Според нив, нормално е да тресе незагреана, нормално е да чади и уште еден куп слични работи што се далеку од нормални. Едно хемиско и едно полирање, не ја прават колата СТАКЛО.

Нека има коли за сечиј џеб, ама ова што се прави ниту е поштено, ниту е трговија. Само класична превара.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #27 на: 23 Февруари 2017, 14:00:27 pm »
Не ми е јасен тој бизнис модел, ќе заебат еден, двајца, десет, ама луѓе зборат, се шири муабет посебно за вакви работи, еднаш кога ќе ти бапнат лабела дека си преварант после тоа тешко да смениш мислење на некој.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата