Автор Тема: Алфa или Гoлф  (Прочитано 32482 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Одг: Алфa или Гoлф
« Одговори #75 на: 24 Август 2016, 21:02:09 pm »
Моеш да додадеш и дека секое може да сврти милиончиња, ако е одржавано како што треба. Ама знам, не ти е тоа поентата...

Мое мислење: 147ца пред Голф 4 у секое време, а би се размислил ако е Голф 5 у питање.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #76 на: 24 Август 2016, 21:09:21 pm »
јесте, ама алфата кога ке направе километри како голфот што ке направе пиши ми на пејџер, знаев дека ке излезе алфа фан да си ја бране колата, ама да бидеме малце реални. Јас го чекав Симо да пиша прв, ете имало и други фанови
Јас во еден пост кажав што имам да кажам на темава. Толку од мене. Ако се плаши од дигање хауба, најубаво да си земе точак. Никад хауба нема да дигне.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #77 на: 26 Август 2016, 11:34:20 am »
Мене најмногу ми се допаѓаше муабетот, на пират

Другар, ако се двоумиш помеѓу овие два бренда и модели, тогаш треба да купиш Голф.

Да би бил ти за Алфа, немаше да ја отвориш темава туку наместо тоа веќе ќе си имаше 147.

Најмомент е кога ќе се заебе нешто на Голфот и ќе си рече „абе чекај нели ова Голф, смрт нема ...“ Едноставно, нема кола што не се расипува.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #78 на: 26 Август 2016, 11:51:20 am »
Најмомент е кога ќе се заебе нешто на Голфот и ќе си рече „абе чекај нели ова Голф, смрт нема ...“ Едноставно, нема кола што не се расипува.

Нема врска муабетот...никој не тврди овде со пуна глава дека Голф не се расипува.. Едноставно за наш пазар ја секогаш би користел голф ради пристапност и половност на делови...

Прост пример: Имам 5ка, го собрав со усисивач едно мало делче од една решетка од вентилацијата.. Отиднав Тетово у отпад и видов безмалку 20 и више растурени голфови.

Здраво здраво, имате решетка за вентилација ?
Имаме, 300 ден дечко.
Повели, (го вади од шалтабла) го монтирам и тоа е тоа..

Освен ова, заменски и оригинални нови делови имаш у секој град...
Претходно имав тројка и не знаеш у какви ситници сум влегувал и не сум имал никаков проблем да набавам делови... Едноставно немаш проблем со набавка...
Цел мотор имам сменето на тројка за 300 евра и ден работа...Избирав мотор од 12 понудени.

Спротивно, Алфа - можам да ти кажам дека ако еден отпад има 10 голфови, има 1-2 Алфи. Знаеш што прават кога ќе побараш решетка за вентилација (ова го посочувам како пример) ?
Дечко не растурам ја шалтабла за една решетка, ако сакаш целата за 80 евра... Сум имал слично искуство со Фиат Мареа, каде што баравме задно стакло. Прво, едвај најдовме, второ никој не сакаше да го двои од петта врата..За голф имаат превише делови и гледаат да продадат се и сешто со цел да ги отарасат.

Е сега, за чуство во возење, комоција, изглед, економија не би навлегувал многу, пошто секој си има различно мислење. Јас секогаш би одел со германско возило, не знам дали е до мене али секогаш имам поинакво чуство на удобност, стабилност, сигурност и.т.н...

Споредбата може за некого е банална или не, но за мене е пресудна...Назад на темата, конкретно со изборот, ја би одел секогаш на голф 5ка.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #79 на: 26 Август 2016, 12:48:56 pm »
Dali e do mene ili ne no eve sto imam jas primeteno do sega.
Sekoj sto poseduva Golf4 ili Passat(2000 godina model) imaat eden ili dvajca prijateli sto imaat Alfa 156 ili 147 koi tolku mnogu se zaebale u zivotot so nivnite vozila sto morale da si kupat Golf ili Passat za da ne otvarat hauba.Jebes sofer sto ne saka hauba da otvori.Taj e taj makedonski mentalitet.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #80 на: 26 Август 2016, 13:02:12 pm »
па искрено никој не би сакал да отвара хауба, барем јас така мислам, не значи дека голфот се расипува или алфата се многу расипува или не, секој сака да му се погоди машината и да не брка по хаубата освен за сервис уље ова-она, битен детал е како што кажа членот погоре, предност во достапност на половни делови мислам голфот дека е во голема предност.

да немаше гастербајтери по лозјата во италија, ке возеа сите само голф како порано #јадењегомна

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #81 на: 26 Август 2016, 13:23:54 pm »

Нема врска муабетот...никој не тврди овде со пуна глава дека Голф не се расипува.. Едноставно за наш пазар ја секогаш би користел голф ради пристапност и половност на делови...

Прост пример: Имам 5ка, го собрав со усисивач едно мало делче од една решетка од вентилацијата.. Отиднав Тетово у отпад и видов безмалку 20 и више растурени голфови.

Здраво здраво, имате решетка за вентилација ?
Имаме, 300 ден дечко.
Повели, (го вади од шалтабла) го монтирам и тоа е тоа..

Освен ова, заменски и оригинални нови делови имаш у секој град...
Претходно имав тројка и не знаеш у какви ситници сум влегувал и не сум имал никаков проблем да набавам делови... Едноставно немаш проблем со набавка...
Цел мотор имам сменето на тројка за 300 евра и ден работа...Избирав мотор од 12 понудени.

Спротивно, Алфа - можам да ти кажам дека ако еден отпад има 10 голфови, има 1-2 Алфи. Знаеш што прават кога ќе побараш решетка за вентилација (ова го посочувам како пример) ?
Дечко не растурам ја шалтабла за една решетка, ако сакаш целата за 80 евра... Сум имал слично искуство со Фиат Мареа, каде што баравме задно стакло. Прво, едвај најдовме, второ никој не сакаше да го двои од петта врата..За голф имаат превише делови и гледаат да продадат се и сешто со цел да ги отарасат.

Е сега, за чуство во возење, комоција, изглед, економија не би навлегувал многу, пошто секој си има различно мислење. Јас секогаш би одел со германско возило, не знам дали е до мене али секогаш имам поинакво чуство на удобност, стабилност, сигурност и.т.н...

Споредбата може за некого е банална или не, но за мене е пресудна...Назад на темата, конкретно со изборот, ја би одел секогаш на голф 5ка.

Си имал такво искуство, не дека е така навистина.

Се се наоѓа и најситно делче за Алфа. Не си барал на право место.

Потешко е да најдеш од Голф ама се наоѓа.

Еве се спремам да барам јас gear knob за Алфата. Ми се одлепи тоа капачето со брзините и не можам да го најдам никаде во кола. Се превртив ...и сеа ќе барам некое на старо.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #82 на: 26 Декември 2016, 15:18:00 pm »
Иииии,.... што стана со одлуката Алфа или Голф.
Според мене, било која Алфа 147 ЈТД  = Голф 5-ка, пошто мислам дека од 5-ката почна
Голф да користи комон реил мотори.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #83 на: 26 Декември 2016, 20:14:34 pm »
Иииии,.... што стана со одлуката Алфа или Голф.
Според мене, било која Алфа 147 ЈТД  = Голф 5-ка, пошто мислам дека од 5-ката почна
Голф да користи комон реил мотори.

Мислам дека од Голф 6 почнаа со CR моторите. Во голф 5 некои од новитетите се мултилинк суспензијата, електрично серво, нова платформа ласерски заварувана и 40% покрута од голф 4, DSG менувачот, TSI моторите итн.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #84 на: 26 Декември 2016, 21:58:56 pm »
Alfa 147 = Corsa.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #85 на: 26 Декември 2016, 22:02:43 pm »
Го изгуби компатсот вечерва а, лошко? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #86 на: 26 Декември 2016, 22:03:49 pm »
Од друг дилер има земено, додека се навикне...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #87 на: 26 Декември 2016, 22:04:58 pm »
Некој рече 147=Голф 5. Ваљда на него мислеше дека му е изгубен компасот. Алфа 147 е многу послична со Corsa C, затоа што со Г5 нема никаква сличност.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #88 на: 26 Декември 2016, 22:14:50 pm »
Мхм... Со голф V не делат ни сегмент во кои припаѓаат, ни време кога се произведувале,  ништо слично..  Али затоа со корса C имаат 4 тркала, волан.. светла оборени и дугачки, штопови, прозори... куп сличности :D

Отсутен AND_031

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 399
« Одговори #89 на: 26 Декември 2016, 22:32:02 pm »
Може некој да ми објасни зошто на формуов а и општо кај нас постои некоја фама обавезно да се хејтаат VW возилата посебно Голфот? Во било која споредба дали се споредува Голф со 147ца, дали Меган, дали Браво сеедно било што 95% од членовите ќе кажат дека е се подобро од Голф.