Најмомент е кога ќе се заебе нешто на Голфот и ќе си рече „абе чекај нели ова Голф, смрт нема ...“ Едноставно, нема кола што не се расипува.
Нема врска муабетот...никој не тврди овде со пуна глава дека Голф не се расипува.. Едноставно за наш пазар ја секогаш би користел голф ради пристапност и половност на делови...
Прост пример: Имам 5ка, го собрав со усисивач едно мало делче од една решетка од вентилацијата.. Отиднав Тетово у отпад и видов безмалку 20 и више растурени голфови.
Здраво здраво, имате решетка за вентилација ?
Имаме, 300 ден дечко.
Повели, (го вади од шалтабла) го монтирам и тоа е тоа..
Освен ова, заменски и оригинални нови делови имаш у секој град...
Претходно имав тројка и не знаеш у какви ситници сум влегувал и не сум имал никаков проблем да набавам делови... Едноставно немаш проблем со набавка...
Цел мотор имам сменето на тројка за 300 евра и ден работа...Избирав мотор од 12 понудени.
Спротивно, Алфа - можам да ти кажам дека ако еден отпад има 10 голфови, има 1-2 Алфи. Знаеш што прават кога ќе побараш решетка за вентилација (ова го посочувам како пример) ?
Дечко не растурам ја шалтабла за една решетка, ако сакаш целата за 80 евра... Сум имал слично искуство со Фиат Мареа, каде што баравме задно стакло. Прво, едвај најдовме, второ никој не сакаше да го двои од петта врата..За голф имаат превише делови и гледаат да продадат се и сешто со цел да ги отарасат.
Е сега, за чуство во возење, комоција, изглед, економија не би навлегувал многу, пошто секој си има различно мислење. Јас секогаш би одел со германско возило, не знам дали е до мене али секогаш имам поинакво чуство на удобност, стабилност, сигурност и.т.н...
Споредбата може за некого е банална или не, но за мене е пресудна...Назад на темата, конкретно со изборот, ја би одел секогаш на голф 5ка.