Автор Тема: CARclub Тест: KIA Sportage 1.7 CRDi  (Прочитано 7775 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
CARclub Тест: KIA Sportage 1.7 CRDi
« на: 23 Јуни 2016, 14:09:51 pm »

Колата со овој мотор е идеална комбинација. Одлично повлекува, и иако моторот на моменти е малку бучен, совршено е погоден за колата. Исклучително економичен - јас измерив потрошувачка малку под 7, Дени успеа да симне на 5.4.

Супер опрема, фини седишта, фина прегледност. Дизајнот е субјективен - мене ми се допаѓа (особено во некоја потемна металик боја), на многу други не. Особено ми изгледа убаво од позади.

http://www.carclub.mk/2016/06/23/test-kia-sportage-1-7-crdi-2wd-advance-pogodena-kombinacija/

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: CARclub Тест: KIA Sportage 1.7 CRDi
« Одговори #1 на: 23 Јуни 2016, 14:42:28 pm »
Претходниот Спортаж ми беше океј. Ама овој е стварно добар. Изгледот е контроверзен и на некои им се допаѓа, а на некои не. Ова е блиску до опцијата која јас викав да се погледне кај Хјундаи Тусон всушност. 1.7д мануел со пристојна опрема за под 20к. Оваа е второ ниво со некои незадолжителни ситници.

Работата е следна. Колава е стварно добра. Генерално гледано има малку замерки за неа во реалноста. Мене ми делува многу удобна за нерамнини и слично, што според мене и е целата поента на SUV. Оваа со 17ки е солидна, а основната е со алуминиумски 16ки тркала што ќе е уште еден степен помеко! Плус еднобојни бандажи се и овие и тие, браво. Така треба. Ваква суспензија може во СУВ. Ова личи на нешто. Меко, удобно, веќе и првото ниво на опрема има се што треба да има. Тргнување на нагорнина, алуминиумски бандажи, 6 воздушни, задни сензори, двозонска клима, темпомат, блутут, кожен пакет, електрика на прозори назад, централен потпирач, ЛЕД Дрл светла, склопливи ретровизори, магленки.

Со други зборови се што треба да има колата веќе има во прво ниво. И тоа е каталошки 20.990 со овој мотор. Што е според мене супер. Светлата се со одлични проектори со катоф предвиден за ксенон, така да лесно ќе се надгради отпосле тој детал за комплетно уживање во колата.

Моторот е стварно добро среден. На патиштата низ Водно само ставаш во 3та и уживаш. Секако викам добар за уживање, не за спортување. Влече од 1300 вртежи па нагоре сосем културно. Погодена позиција и се тоа по пропис. Избор на место е моторов за колава. Има 2wd со овој мотор, ама тоа е тоа - економија е примарна работа во денешниот свет, а потрошњата му е многу добра во град за големко возило.

Стварно вреди да се погледне. А ако визуелно не ти се допаѓа тука е Тусон кој би требало да го нуди истото само во друг визуелен пакет (паковање).

Има и негативности секако. Иако малку, но за некои луѓе се пресудни. Автопат.

На автопат колата, не е тоа-тоа. Гумите беа континентал, може да видите по сликите. Меѓутоа внатре е доста гласно на 120кмч, и тоа главен производител на звук е долниот дел на колата. Не е од ветер, не е од мотор. Моторот е слаб за автопат, и троши над 6.5. Уствари колава крева потрошња на автопат, по растеретените улици низ градот со движење беше околу 6-7 потрошувачката, а на автопат близу 7 или над тоа зависи од брзината. Тука малце мањка колата реално.

И секако тоа што само возачкиот прозор е автоматски, наместо барем двата предни, или пожелно сите 4.

П.С. Стандардниот муабет за корејците важи и тука. Се надевам дека е поцинкувана, жалосно би било да не е. Но, неможам да најдам потврда за ова освен рекла-казала.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #2 на: 23 Јуни 2016, 15:00:59 pm »
нека ми извини јоцо, ама ова е идеален хеч за македонските калдрми

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #3 на: 23 Јуни 2016, 15:03:19 pm »
Штета што нема 4x4 со овој мотор, инаку мене дизајнот ми е прифатлив иако пре би одбрал Тусон.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4 на: 23 Јуни 2016, 15:23:25 pm »
На предниот браник колава има DVD drive?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг:
« Одговори #5 на: 23 Јуни 2016, 17:04:04 pm »
Позади супер изгледа, од напред не баш.. секако во нормална, а не во оваа шпорет боја.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14050
« Одговори #6 на: 23 Јуни 2016, 17:26:26 pm »
И во нормална боја напред не ми изгледа убаво.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7 на: 23 Јуни 2016, 17:27:49 pm »
Затоа и се нуди истата кола во две изведби, Тусон со модерен дизајн, и Спортаж со контроверзен дизајн.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2652
« Одговори #8 на: 23 Јуни 2016, 17:38:29 pm »
како низ град троши 6.4 ( од тестот така пише) а на афтопат 7 вика Дени :D шо ќе ми е ако неможе на раат да си крузам со 130

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9029
« Одговори #9 на: 24 Јуни 2016, 10:42:43 am »
ми праи мерак количево, од напред мале ми наликува на кајен ама баш убаво го скоцкале

Отсутен Hardboy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 174
« Одговори #10 на: 24 Јуни 2016, 13:10:52 pm »
Kolku trosese vo 5ta brzina na 1700-1800 obrtai?
Konecno Kia napravi dobar volan prethodnite I toj vo ceed Bea katastrofa.
Inaku kolava e dosta srodna so tusconot ist motor ista sasijа I malku potvrdi pruzinu na sportage.
Glavna negativnost e sto e poskap od prethodniot model ama Pak e najevtin SUV, qaskajot kaj nas e izgor. E sega moe glediste e deka izgledot se plakja, za cenata od kolava moze da se zeme drug oblik na vozilo koe ke bide poudobno, pozabavno za vozenje a I dosta podobro izolirano od zvuci.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Одг:
« Одговори #11 на: 24 Јуни 2016, 13:11:57 pm »
Има 6 брзини.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12 на: 24 Јуни 2016, 13:39:17 pm »
Го средиле подвозјето значи. Ix35 и претходниот Sportage беа лоши во тој поглед.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9029
« Одговори #13 на: 24 Јуни 2016, 13:43:49 pm »
дефинирај што ти значи лоши?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #14 на: 24 Јуни 2016, 13:52:06 pm »
Ix35 брод. Премногу мек, премногу бодирол. Несигурно чувство при возењето.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need