Автор Тема: Estate VS MPV - Игра на простор  (Прочитано 71460 пати)

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
Одг: Estate VS MPV - Игра на простор
« Одговори #285 на: 02 Септември 2016, 06:45:55 am »
4 души?? Во ГТ?? Колкави се тие луѓе, и од што им се направени зглобовите?
Cogito ergo zoom

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #286 на: 02 Септември 2016, 06:58:55 am »
GT е прилично комотно ауто, со многу солиден гепек.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #287 на: 02 Септември 2016, 09:13:10 am »

Јас седнав во на Carpatian аутото меѓутим не се пронајдов како сопственик и корисник на истото. ;D

Јас тргнав Алтеа да купам. Јер бр.1 веќе беше годинка, па перспективно планиравме за бр.2. Се договорено, опрема, додатна, боја, цена и ми викаат има иста ваква во гаража доле, спремна за клиент. Седнав, 5 секунди и станав. Викам дај од ова Леоните што имате, ќе се потстиснат позади ако треба :D.
После 6 години, сеуште мислам дека не сум згрешил, колата се вози во најголем дел низ град, куферот на кров го користев само додека ни требаше количка за бр.2 и бр.3. Сега не собира и само во гепек. И плус вуфер :).
Али наредното мора да биде поголемо.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #288 на: 02 Септември 2016, 09:19:20 am »
Голф Плус и Алтеа ми оставија супер впечаток на времето, со тоа што голф плус е малку поќе грд. Што не те бендиса тебе во алтеата?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #289 на: 02 Септември 2016, 14:05:27 pm »
Колата.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #290 на: 02 Септември 2016, 14:29:34 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #291 на: 02 Септември 2016, 14:32:44 pm »
Пониски само спирали, никако гума. Дека е убав, стварно е убав. Има по Скопје еден црвен стокмен, со ксенони све, спуштен, затемнети стакла, убав контраст.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #292 на: 02 Септември 2016, 15:16:24 pm »
Голф Плус и Алтеа ми оставија супер впечаток на времето, со тоа што голф плус е малку поќе грд. Што не те бендиса тебе во алтеата?

Седењето, поставеноста на централната конзола. Не можев да се помирам дека единствено возило ќе ми биде нешто во што се чувствувам како во комбе.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
« Одговори #293 на: 02 Септември 2016, 15:23:43 pm »

Седењето, поставеноста на централната конзола. Не можев да се помирам дека единствено возило ќе ми биде нешто во што се чувствувам како во комбе.

Сега, секогаш и во вечни векови, амииинннннн...

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #294 на: 02 Септември 2016, 17:09:36 pm »
Да иам 3+ деца и да патувам често со задоволство би опалил од Мида еден Црн С-Макс Титаниум по моја мерка со 2.0тдци и Пауер Шифт и би крстарел со него. Ептен ми се допаѓа на лик. Искрено попрво би возел С-Макс отколку Мондео Караван. И не би се сложил баш дека MPV е само кренат караван.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #295 на: 02 Септември 2016, 18:08:18 pm »
И не би се сложил баш дека MPV е само кренат караван.

Спуштено комбе? :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #296 на: 02 Септември 2016, 18:18:16 pm »
Во СУВ би се осеќал повеќе како у комбе него у ова. Субјективни мислења ама како што ги гледам седиштана и нивната поставеност не би било толку комбесто возењето. Доаѓа во обзир минимално клекнување. Сепак збориме за возило 2016 не збориме за шаран од 2000-та. Има солидни опции за подесување на седиштето сигурно и задниот долен дел да иде надоле итн. Мојата Фиеста има такво подесување не пак С-максов.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #297 на: 02 Септември 2016, 18:24:39 pm »
Во СУВ би се осеќал повеќе како у комбе него у ова. Субјективни мислења ама како што ги гледам седиштана и нивната поставеност не би било толку комбесто возењето. Доаѓа во обзир минимално клекнување. Сепак збориме за возило 2016 не збориме за шаран од 2000-та. Има солидни опции за подесување на седиштето сигурно и задниот долен дел да иде надоле итн. Мојата Фиеста има такво подесување не пак С-максов.
Don`t worry... it`s still high enough :)
https://youtu.be/-pNu1NgkKHo?t=103

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #298 на: 02 Септември 2016, 18:30:59 pm »
Лееејј коа ќе го видам овој Мат Ватсон како да го гледам AUUU од форумов, исти се ;D ;D

Океј не велам дека ќе напраи огромна разлика, сепак концептот на ова возило не е да има ниско седење и да си укован у седиште, просто е невозможно поради самиот дизајн и габарити што ги има. Ако некој не може да живее без тоа седење јас ќе го разберам. Јас би можел, доволни би ми биле тие подесувања. Не би се осеќал толку како во комбе.

Отсутен mushovlae

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #299 на: 03 Септември 2016, 08:00:46 am »
За мене жената ми и двете деца,ова ке залепи као циган мрсул  ;D ;D ;D

https://www.youtube.com/watch?v=W8Z35OEdm_c