Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Имам бмв е46 316 77кв 2000 година,ме интересира колку ке ме кошта плински уред комплет со монтажа,кружна боца и како се условите преку мвр за на рати и кој документи се потребни.Колку трае монтазата на плинот?
Да ја земам потврдава и ке ви се јавам да се договориме во теков на неделава ,ме интересира уште која цена е Landi Renzo Evolution,дали атестот се прави кај вас,
Цитат: otrakan на 18 Февруари 2013, 17:21:25 pmДа ја земам потврдава и ке ви се јавам да се договориме во теков на неделава ,ме интересира уште која цена е Landi Renzo Evolution,дали атестот се прави кај вас,Nabavnata cena na Landi Evolution e nesto povisoka od Plus Max-ot, no vo momentov seuste go montirame po cena na Landi Plus Max. Razlikata megu niv e vo toa sto Evolution poseduva pobrzi injektori i dizajniran e da nema potreba od tekovno odrzuvanje. Pri zagrean motor nad 50 stepeni kolata ke pali na plin
jas mislam deka na poveke vozila se slucuva istoto vozi na plin a skazalkata padja [ za citroen sum siguren] no gorivoto ne se trosi nego samiot kompjuter spored potrosuvackata ja spusta skazalkata i od vreme na vreme samiot ke se resetira i ke se vrati na normala
За тој што прашував за плински уред за рено лагуна 2, постави плински уред кај некој мајстор во Прилеп и сега има еден проблем... Кога го ставил плинскиот уред турил околу 6 литри бензин за да не биди на резерва оти тетката цело време го опоменува. Но, после 80км сказалката од бензинот пак паднала на резерва. Кога пошол кај мајсторот кај што го наместил плинот за да го праша оти му потрошила колата толку бензин, тој му рекол дека тоа само така покажува а не троши бензин, туку троши само плин и не можел никако да го среди тоа. Дали тоа е вистина така или колава стварно му троши толку бензин, 6 литри за 80км??? Ако е така дали тоа можи да се среди компјутерски да покажува точно колку има бензин или мора така да си остани? Благодарам однапред!
Точно, но за кеш треба да имаш акумулација. за 12 рати, со самото арчење плин а не бензин, веќе си го плаќаш уредот и ти остануваат екстра пари за цигари (не мора да се откажеш, ако си пушач).
Само да забележам, плинче на 12 рати е самоисплатливо уште од првиот ден на монтажа