Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 888952 пати)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #555 на: 14 Февруари 2013, 14:15:21 pm »
Имам бмв е46 316 77кв 2000 година,ме интересира колку ке ме кошта плински уред комплет со монтажа,кружна боца и како се условите преку мвр за на рати и кој документи се потребни.Колку трае монтазата на плинот?

Cenata za vgraduvanje na plinski ured so kruzna boca e 570 evra (35.050 denari). Imame dogovor so MVR, so koj vrabotenite vo site nivni resori i edinici imaat moznost za otplata na plinski ured na 12 mesecni rati. Detalite okolu procedurata ke ti gi pratam na PP. Vozilto ke startuva na benzin, na plinski pogon ke prefrli otkako ke zagree motorot. Na veke topol motor plinskiot ured se vklucuva vednas. Doplata za polnacka koja se postavuva do polnenje na benzin e 610 denari.
Vo tekot na utresniot den ke postirame i fotografii od BMW 316 so postaven plinski ured

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #556 на: 14 Февруари 2013, 14:17:27 pm »
Само да забележам, плинче на 12 рати е самоисплатливо уште од првиот ден на монтажа :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #557 на: 14 Февруари 2013, 14:19:08 pm »
Симо е во право. И за кеш додуша истото важи. Ама па на рати... Ќе си продолжиш исто 1 година како на бензин да возиш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #558 на: 14 Февруари 2013, 14:20:31 pm »
Точно, но за кеш треба да имаш акумулација. за 12 рати, со самото арчење плин а не бензин, веќе си го плаќаш уредот и ти остануваат екстра пари за цигари (не мора да се откажеш, ако си пушач).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #559 на: 18 Февруари 2013, 15:34:55 pm »
Primeri od postaven plinski ured na BMW 3 od 2000 god

Motoren del

Kontrolno kopce

Plinska boca

Pozicija na polnacka

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #560 на: 18 Февруари 2013, 17:21:25 pm »
Да ја земам потврдава и ке ви се јавам да се договориме во теков на неделава ,ме интересира уште која цена е Landi Renzo Evolution,дали атестот се прави кај вас,
;)

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #561 на: 19 Февруари 2013, 10:43:18 am »
Да ја земам потврдава и ке ви се јавам да се договориме во теков на неделава ,ме интересира уште која цена е Landi Renzo Evolution,дали атестот се прави кај вас,

Nabavnata cena na Landi Evolution e nesto povisoka od Plus Max-ot, no vo momentov seuste go montirame po cena na Landi Plus Max. Razlikata megu niv e vo toa sto Evolution poseduva  pobrzi injektori i dizajniran e da nema potreba od tekovno odrzuvanje. Pri zagrean motor nad 50 stepeni kolata ke pali na plin

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #562 на: 19 Февруари 2013, 15:26:59 pm »
За тој што прашував за плински уред за рено лагуна 2, постави плински уред кај некој мајстор во Прилеп  :-\ и сега има еден проблем... Кога го ставил плинскиот уред турил околу 6 литри бензин за да не биди на резерва оти тетката цело време го опоменува. Но, после 80км сказалката од бензинот пак паднала на резерва. Кога пошол кај мајсторот кај што го наместил плинот за да го праша оти му потрошила колата толку бензин, тој му рекол дека тоа само така покажува а не троши бензин, туку троши само плин и не можел никако да го среди тоа. Дали тоа е вистина така или колава стварно му троши толку бензин, 6 литри за 80км??? Ако е така дали тоа можи да се среди компјутерски да покажува точно колку има бензин или мора така да си остани?
Благодарам однапред!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #563 на: 19 Февруари 2013, 16:11:40 pm »
Толку му го бива мајсторот :)

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3176
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #564 на: 19 Февруари 2013, 18:09:57 pm »
jas mislam deka na poveke vozila se slucuva istoto  vozi na plin a skazalkata padja [ za citroen sum siguren] no gorivoto ne se trosi nego samiot kompjuter spored potrosuvackata ja spusta skazalkata i od vreme na vreme samiot ke se resetira i ke se vrati na normala

Отсутен otrakan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #565 на: 19 Февруари 2013, 18:31:36 pm »

Nabavnata cena na Landi Evolution e nesto povisoka od Plus Max-ot, no vo momentov seuste go montirame po cena na Landi Plus Max. Razlikata megu niv e vo toa sto Evolution poseduva  pobrzi injektori i dizajniran e da nema potreba od tekovno odrzuvanje. Pri zagrean motor nad 50 stepeni kolata ke pali na plin
Aтестот дали де прави кај вас?
;)

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #566 на: 19 Февруари 2013, 19:51:56 pm »
jas mislam deka na poveke vozila se slucuva istoto  vozi na plin a skazalkata padja [ za citroen sum siguren] no gorivoto ne se trosi nego samiot kompjuter spored potrosuvackata ja spusta skazalkata i od vreme na vreme samiot ke se resetira i ke se vrati na normala

После дотурање на гориво обично се враќа стрелката.

@otrakan да Атест може да се направи во плимонт, јави се ќе ти кажат кои денови може да се направи атест во просториите на Плимонт.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #567 на: 20 Февруари 2013, 00:06:00 am »
За тој што прашував за плински уред за рено лагуна 2, постави плински уред кај некој мајстор во Прилеп  :-\ и сега има еден проблем... Кога го ставил плинскиот уред турил околу 6 литри бензин за да не биди на резерва оти тетката цело време го опоменува. Но, после 80км сказалката од бензинот пак паднала на резерва. Кога пошол кај мајсторот кај што го наместил плинот за да го праша оти му потрошила колата толку бензин, тој му рекол дека тоа само така покажува а не троши бензин, туку троши само плин и не можел никако да го среди тоа. Дали тоа е вистина така или колава стварно му троши толку бензин, 6 литри за 80км??? Ако е така дали тоа можи да се среди компјутерски да покажува точно колку има бензин или мора така да си остани?
Благодарам однапред!

Има и емулатор за таа намена, ја држи стрелката на исто ниво... Беше можно и кај мене да се јави тој проблем, но не се појави и заштедив некоја пара ;D

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #568 на: 20 Февруари 2013, 00:28:07 am »
За тој што прашував за плински уред за рено лагуна 2, постави плински уред кај некој мајстор во Прилеп  :-\ и сега има еден проблем... Кога го ставил плинскиот уред турил околу 6 литри бензин за да не биди на резерва оти тетката цело време го опоменува. Но, после 80км сказалката од бензинот пак паднала на резерва. Кога пошол кај мајсторот кај што го наместил плинот за да го праша оти му потрошила колата толку бензин, тој му рекол дека тоа само така покажува а не троши бензин, туку троши само плин и не можел никако да го среди тоа. Дали тоа е вистина така или колава стварно му троши толку бензин, 6 литри за 80км??? Ако е така дали тоа можи да се среди компјутерски да покажува точно колку има бензин или мора така да си остани?
Благодарам однапред!
И кај мене на берлингото така е ништо страшно.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #569 на: 20 Февруари 2013, 10:38:22 am »
Точно, но за кеш треба да имаш акумулација. за 12 рати, со самото арчење плин а не бензин, веќе си го плаќаш уредот и ти остануваат екстра пари за цигари (не мора да се откажеш, ако си пушач).
Само да забележам, плинче на 12 рати е самоисплатливо уште од првиот ден на монтажа :)

Зависи колку се вози колата? Ако не возиш се е скапо! Тоа ти е исто како дизел нели, не се исплати бил многу скап! Ако го возиш после одредена километража сам се плаќа, ако не скап е нормално дури и плинскиот уред.