Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 957394 пати)

Отсутен Jakub

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #135 на: 24 Јануари 2012, 09:05:35 am »
Pozdrav do site, prasanje do plimont. Imam lada niva 1.7i koja sakam da ja konvertiram na plin. Sto mi predlagate za ladata, osobeno me interesira koja boca ja predlagate za lada. Golem potrosuvac e a mal gepek ima.
Blagodaram

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #136 на: 24 Јануари 2012, 15:08:47 pm »
Plimont ..
Dali moze da mi kazete koja e cenata na vgraduvanje plin so na Alfa Romeo 33 1.7 16V BOXER Full Injekcion 93godd
Blagodaram

Цената е 540 евра, со доплата од 30 евра за кружна боца која се монтира на место на резервно тркало. И во овој случај го препорачуваме Ланди Плус Макс, кој има можност за раздвојување на инсталацијата на 2 пати по 2 инјектори, што е поволност кога се поставува уред на Боксер тип на мотор.

Фотографии од Alfa Romeo 33 со Boxer мотор со вграден плински уред

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #137 на: 24 Јануари 2012, 17:12:46 pm »
Bash i planiram vo rezervna guma da bide bocata,ke se slusneme vo skoro vreme

EDIT velestrumf: Angel, нема потреба да цитираш толкав пост со многу слики, кога пишуваш одма под него. Непотребно се зголемува должината на страната и почнува да зарибува скролот на маусот :)
« Последно менување: 25 Јануари 2012, 08:49:37 am velestrumf »

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #138 на: 25 Јануари 2012, 10:47:35 am »
Pozdrav do site, prasanje do plimont. Imam lada niva 1.7i koja sakam da ja konvertiram na plin. Sto mi predlagate za ladata, osobeno me interesira koja boca ja predlagate za lada. Golem potrosuvac e a mal gepek ima.
Blagodaram

Доколку Вашата Лада Нива сеуште е во гарантен рок ќе треба да се обратите до импортерот каде што е набавено возилото, таму ќе ви ги кажат условите под кои ќе се постави уредот а притоа да не се изгуби гаранцијата на возилото (тип на уред, цена, итн), и ќе ве препратат во Плимонт.
За Лада Нива 1.7i предвидено е вградување на секвенционален плински уред со цилиндрична боца, цената е 540 евра. Имаме повеќе типови на боци, со различен дијаметар и должина, со зафатнина од 27 до 60 литри. Изборот се прави спрема потребите на клиентот, дали има потреба од поголема автономија на движење со едно полнење на боцата или повеќе сака дел од багажниот простор да остане слободен. Наскоро ќе постирам фотографии од Нива со вграден плински уред

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #139 на: 26 Јануари 2012, 12:47:26 pm »
Blagodaram

Доколку Вашата Лада Нива сеуште е во гарантен рок ќе треба да се обратите до импортерот каде што е набавено возилото, таму ќе ви ги кажат условите под кои ќе се постави уредот а притоа да не се изгуби гаранцијата на возилото (тип на уред, цена, итн), и ќе ве препратат во Плимонт.
За Лада Нива 1.7i предвидено е вградување на секвенционален плински уред со цилиндрична боца, цената е 540 евра. Имаме повеќе типови на боци, со различен дијаметар и должина, со зафатнина од 27 до 60 литри. Изборот се прави спрема потребите на клиентот, дали има потреба од поголема автономија на движење со едно полнење на боцата или повеќе сака дел од багажниот простор да остане слободен. Наскоро ќе постирам фотографии од Нива со вграден плински уред

Во продолжение се постирани фотографии од Лада Нива со вграден плински уред. Одбравме фотографии со различни големини на резервоари. Во делот на моторот може да се види Landi Plus Max уредот кој е стандардна монтажа за овој тип на возила, како и новиот Landi Renzo Evolution.
Неколку зборови за Landi Renzo Evolution. Се работи за најновото достигнување на Landi Renzo во кој се инкорпорирани последните технички решенија и е уред кој нема потреба од било какво одржување. Landi Renzo Evolution ги поседува надградените Омегас електроника и софтвер. Инјекторите се производ на A.E.B., компанија која е најголем италијански производител на електроника и софтвер за системи за алтернативни горива, во 2011 година купена од страна на Landi Renzo. Лада Нива е едно од десетината возила на кои изведовме пробни монтажи со Landi Renzo Evolution уредот и кои ги следиме извесен период. Вакви пробни монтажи се наша стандардна поцедура кога воведуваме нов уред во нашата понуда, иако Landi Renzo Evolution се покажа одлично во земјите каде веќе 6 месеци редовно се  вградува.
И за овој уред обезбедивме многу солидна цена за македонскиот пазар,  цената за негово вградување ќе изнесува 650 евра

Landi Plus Max

Landi Renzo Evolution

« Последно менување: 26 Јануари 2012, 13:10:16 pm plimont »

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #140 на: 26 Јануари 2012, 13:30:18 pm »
Plimont sekoja cest pred edena nedela montirav ured na seat leon 2011 1.4 po izminati 500 km super e se se geldame koa ke napraam use 500 km na rutinskiot pregled so se proveruva po izminati 1000 km od montiranje se geldame pozz

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #141 на: 26 Јануари 2012, 13:59:55 pm »
Плимонт дали со плинскиот уред мора да се монтира во кабина и индикатор за плин? Дали на самата боца за плин има мерач кој покажува колку има плин во неа?

па нели ти е тебе подобро да си гледаш во кабина колку плин имаш отколку гепек да отвараш?

А нели е подобро километража да пратиш отколку да се буши дупка, плус некое евро ќе заштедиш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #142 на: 26 Јануари 2012, 14:05:57 pm »
Плимонт дали со плинскиот уред мора да се монтира во кабина и индикатор за плин? Дали на самата боца за плин има мерач кој покажува колку има плин во неа?

па нели ти е тебе подобро да си гледаш во кабина колку плин имаш отколку гепек да отвараш?

А нели е подобро километража да пратиш отколку да се буши дупка, плус некое евро ќе заштедиш.
Пола кола „решето“ ќе ти ја напраат, и 3/4 од електричната инсталација ќе ти ја растргаат (сликовито кажано), а ти се загрижи за едно дупче на шалт табла, кое може да биде сместено на некое пластиче кое лесно се менува со ново.

п.с. А како ќе свичнеш на бензин кога ќе сакаш без прекидачето што доаѓа со индикаторот?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #143 на: 26 Јануари 2012, 17:34:49 pm »

никогаш не е точен индикаторот колку плин имаш ..

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #144 на: 26 Јануари 2012, 17:59:00 pm »

Ќе го „научиш“ со време. Јас знам дека кога првата диода ќе се угасне дека сум некаде на 1/2 резервоар. кога ќе светне црвено - веќе е касно, на бензин сум :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #145 на: 26 Јануари 2012, 17:59:54 pm »
Си гледаш километри и тие ти кажуваат точно колку имаш во боцата или резервоарот. :)

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #146 на: 26 Јануари 2012, 20:39:21 pm »

Пола кола „решето“ ќе ти ја напраат, и 3/4 од електричната инсталација ќе ти ја растргаат (сликовито кажано), а ти се загрижи за едно дупче на шалт табла, кое може да биде сместено на некое пластиче кое лесно се менува со ново.

п.с. А како ќе свичнеш на бензин кога ќе сакаш без прекидачето што доаѓа со индикаторот?
Конфузно ти е прашањево, не те разбирам.
Од монтажата на плинскиот уред само дупките "болат" едно за полначката другото на пластиката останатото што прават не се ни гледа.  A km ќе гледам и ќе знам отприлика после 400 поминати време е да се полни. Зарем е тоа тешко?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #147 на: 26 Јануари 2012, 20:44:33 pm »

мене ми покажува точно бидејки јас си го знам, односно после некое време си научив нормално дека кога ми свети на пола не мислам дека имам пола резероар ама знам одприлика колку има кога ке дојде на последно сиаличе и колку има со 2 или три и тоа е тоа не ни барам прецизност :)

башка незнам човеков како планира без такво да инсталира шо вика Симо а на бензин нема да сакаш некогаш да префрли?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #148 на: 26 Јануари 2012, 22:35:10 pm »
А бе ја ко` што видов, за тоа лед индикаторите има кастм сетинг да избереш (покрај преддефинираните за разни типови на сензори) и да си го подесиш тачно да ти покажува преку тоа софтверот за штелање на плинскиот уред ако истиот е од посовремениве. Така да, може и тој да се напраи точно да работи, само треба малку труд (кој никој не сака да го вложи).

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #149 на: 26 Јануари 2012, 22:42:42 pm »
Moze da mene ednas mi go resetiraa bidejki ne mi se gledase logicno pa go podsredija iako pak e malce nelogicno ama si go nauciv i ok mi e