Автор Тема: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори  (Прочитано 957493 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Одг: ПЛИНСКИ УРЕДИ - прашања и одговори
« Одговори #120 на: 17 Јануари 2012, 13:55:51 pm »
da da posto rezervarot ne mi e bas pod agol od 30*,zatoa prasav dali e ova zadozitelno ako e da zemam da go pomestam

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 869
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #121 на: 17 Јануари 2012, 14:42:25 pm »
Plimont како ви се сервисните интервали за плинските уреди?

Сервисните операции и интервали за одржување на секвенционалните уреди на Ланди Рензо се
-   Контролен преглед по поминати 1000 км
-   Замена на филтер за гасна фаза.
        Кај Ланди Рензо Омегас и Ланди Блу уредите оваа замена се прави на секои 15,000 км.
        Кај Ланди Плус Макс уредот замената е на секои 20,000 км
        Цената на филтерот за гасна фаза е 1200 денари
-   Замена на филтер за течна фаза на секои 40,000 км
       Цената на филтерот за течна фаза е 400 денари
-     Доколку возилото не помине 20.000 км во текот на годината се прави контролен сервис на 12 месеци по вградувањето или по  последниот сервис на плинскиот уред

Задолжителна е замената на филтерот за гасна фаза на секои 15.000 или 20,000 км. Останатите сервисни операции не се задолжителни, но пожелно е да се почитуваат за да се осигура долготрајноста и оптималната функција на уредот.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #122 на: 17 Јануари 2012, 14:45:10 pm »
фала

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #123 на: 17 Јануари 2012, 14:48:52 pm »
da da posto rezervarot ne mi e bas pod agol od 30*,zatoa prasav dali e ova zadozitelno ako e da zemam da go pomestam

Аголот од 30* е заради мултивентилот, тој е предвиден оптимално да функционира под тој агол, но не ништо страшно ако има одстапување. За правење атест задолжително е запазување на пропишаниот агол

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #124 на: 17 Јануари 2012, 22:58:39 pm »
ajjj zaboraiv da dojdam na prv kontrolen uvid :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5199
« Одговори #125 на: 18 Јануари 2012, 12:51:15 pm »

Аголот од 30* е заради мултивентилот, тој е предвиден оптимално да функционира под тој агол, но не ништо страшно ако има одстапување. За правење атест задолжително е запазување на пропишаниот агол

Ах задолжително, на мфс како ќе им текне кај некој мерат кај некој ништо. Кај мене не беше точен аголот нит измери некој нит бутур :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #126 на: 18 Јануари 2012, 12:51:52 pm »

Ах задолжително, на мфс како ќе им текне кај некој мерат кај некој ништо. Кај мене не беше точен аголот нит измери некој нит бутур :)
Го видел дека е таман, од око...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #127 на: 18 Јануари 2012, 13:06:04 pm »
од мфс сите соколови очи имаат, лево око шублер десно агломер  ;)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #128 на: 18 Јануари 2012, 14:47:34 pm »
од мфс сите соколови очи имаат, лево око шублер десно агломер  ;)

Па затоа и Соколов се презива човекот кој прави А-тест  ! ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #129 на: 18 Јануари 2012, 15:18:11 pm »
ne e vise sokolov

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #130 на: 21 Јануари 2012, 23:52:23 pm »
Plimont ..
Dali moze da mi kazete koja e cenata na vgraduvanje plin so na Alfa Romeo 33 1.7 16V BOXER Full Injekcion 93godd
Blagodaram

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #131 на: 22 Јануари 2012, 22:16:10 pm »
Плимонт дали со плинскиот уред мора да се монтира во кабина и индикатор за плин? Дали на самата боца за плин има мерач кој покажува колку има плин во неа?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #132 на: 22 Јануари 2012, 22:29:02 pm »
Плимонт дали со плинскиот уред мора да се монтира во кабина и индикатор за плин? Дали на самата боца за плин има мерач кој покажува колку има плин во неа?

па нели ти е тебе подобро да си гледаш во кабина колку плин имаш отколку гепек да отвараш?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #133 на: 23 Јануари 2012, 11:25:53 am »
Plimont ..
Dali moze da mi kazete koja e cenata na vgraduvanje plin so na Alfa Romeo 33 1.7 16V BOXER Full Injekcion 93godd
Blagodaram

Цената е 540 евра, со доплата од 30 евра за кружна боца која се монтира на место на резервно тркало. И во овој случај го препорачуваме Ланди Плус Макс, кој има можност за раздвојување на инсталацијата на 2 пати по 2 инјектори, што е поволност кога се поставува уред на Боксер тип на мотор.

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
    • galerija
« Одговори #134 на: 23 Јануари 2012, 12:15:09 pm »

Индикација за ниво на плин  поставуваме кај секвенциналните плински уреди, и таа не е задолжителна. Принципот на кој функционира- на мултивентилот кој е поставен на боцата се инсталира сензор кој праќа информација до ЕКУ-компјутерот на плинскиот уред, кој понатаму  таа информација ја пренесува до контролното копче. И кога е вграден сензорот, на самата боца може да се види нивото на плин во неа затоа што и сензорот поседува стрелка и покажува ниво на плин исто како и класичниот мерач.