На конкретново радио може да се стави АУХ влез, но тоа задоволство би чинело околу 100-тина евра. Доколку е со влез за ЦД Шаржер, тогаш околу 80.
Многу пимплање и заебанција има, не дека е нешто комплицирано. Но на радио кое нема вредност, односно вредноста му е 0 денари, никој не би губел време да му прави модификација, освен ако не е за него лично. Прво заради времето кое ке го изгуби, а второ задаради тековните дефекти кои можат да настанат за време на модификацијата. Прво постои ризик при растурање да испукаат графитните водови на потенциометрите од старост, оправање =0. Второ пукање на графитните водови на флет кабелот на дисплејот, ако воопшто се уште се исправни и работи. Ако се сјебе, поправање =0. И така

На крај може да се изгубат 3-4 дена и радиото да треба да се фрли. Зошто од употребливо ке стане неупотребливо, а и тој што го изгубил времето, живците и деловите за модот ке нема кој да ги покрие. Односно сопственикот би се нафатил на ризикот за на крај да рече, е па штом не го бива, фрли го.
Многу често сум останувал во вакви ситуации со клиенти и муштерии, а подрумот ми станувал магацин кој сум го чистел на по 6 месеци.
ЈбГ-а,