По барање на Онак!!!
во принцип им вергла музика во позадина, без да биде нападна... поише пати сум бил во бабацана и тоа во СИТЕ баба цана ресторанти, па дури и кебапчилницата во куманово... музичето најлесто им е староградска, ама не ретко знаат и на по модерна македонска музика да префрлат... но како што реков, не нападно воопшто...
абе го имаат погодено амбиентот целосно... оваа на водно, според мене е само за во лето.. во дворот имаат фантастично убава атмосвера... ама ов лето.. во зимо, седење меѓу зидови, не ми е баш омилено во ниеден ресторант...
од таа гледна точка, рестпрнат мечкуевска куќа-пуже во светиниколе ја препорачувам, или ранч, на 4-5 километри од ранковци во планината горе, исто така и визијана фрателис, после куманово... не е лошо и етно село, исто така после куманово.. сите имаат сличен амбиент, во етно стил, изборот за музика е сличен, меѓутоа ресторанти со огромни прозори со поглед на околината... едино во визијана знае алачки да ве забавува во живо...
ај нека го ископира ова некој како цитат и нека го препише во темата за ресторанти... мене ме мрзи.. ај жиле ти...